muraj

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 16, 2019 13:56

Da turistima svašta pada na pamet to su Zadrani mogli gledati i prethodnih godina, kada su strani gosti primjerice kampirali, spavali u Vruljici, ali su rijetko viđali da baš i stol postave na »leđima« kulturno-povijesne baštine, na Muraju. Dok su oni uživali u jelu, fotograf je taj prizor »progutao« kao gorak zalogaj.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 15:30

U tijeku je ponovljeni natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji Providurove palače, a uskoro bi trebao biti objavljen i natječaj za  uređenje šetnice na Muraju, čime bi promet na zadarskim bedemima  otišao u povijest. Providurova palača i Bedemi uređuju se u okviru europskog projekta pod nazivom Zadar baštini, vrijednog 66 milijuna kuna.

Subota, Rujan 8, 2018 23:01

Tijekom ovoga ljeta Grad Zadar testirao je različite materijale  kojima bi se trebao pokriti sadašnji kolnik na Muraju u sklopu obnove  Bedema zadarskih pobuna.

Subota, Lipanj 16, 2018 20:43

U petak su na zadarskom Muraju započeli pripremni radovi za uređenje i valorizaciju bedema.

- Radnici isprobavaju materijale koji će se stavljati na bedeme kako bi vidjeli kako će se ti materijali "ponašati" na bedemima prilikom izgradnje, rekao nam je Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove pod čijom je ingerencijom uređenje bedema.

Petak, Prosinac 11, 2015 00:00 3

- Najviša točka vanjskog svoda Vrata sv. Krševana je ležala na cesti. Prilikom postavljanja hidroizolacije, cesta nije mogla ponovno "leći" na svod jer nije prihvatljivo da cesta leži na kulturnom spomeniku, pojasnio je Lovro Jurišić

Ponedjeljak, Studeni 23, 2015 00:00

Radovi na Vratima sv. Krševana potrajat će do kraja godine, možda i nekoliko dana u sljedećoj godini, no ono što je važno za građane jest kako će se ponovno od druge polovice prosinca moći prometovati Murajom

Četvrtak, Studeni 5, 2015 00:00

Druga faza radova na rekonstrukciji Vrata sv. Krševana je postavljanje hidroizolacije. Radovi su trebali biti gotovi krajem listopada, a nadamo se kako će se okončati krajem studenog. Za svaki slučaj imamo dozvolu od Grada do 31. prosinca, pojasnio je Grancarić

Srijeda, Rujan 16, 2015 00:00

Vozači su krenuli put Muraja, a onda naišli na znak zabrane prometovanja, pa su se morali okretati pri čemu se stvarala gužva

Utorak, Ožujak 17, 2015 00:00

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat organizira akciju čišćenja infektivnog otpada pod nazivom "Očistimo Muraj" u petak, 20. ožujka s početkom u 10 sati.

U akciji čišćenja bit će uključeni članovi i volonteri, a predsjednik Udruge Siniša Kabić Peters istaknuo je kako su se za ovu akciju i lokaciju odlučili nakon telefonskih dojava građana o pronalasku infektivnog otpada.

Petak, Siječanj 30, 2015 00:00

Objavljen je natječaj za izvođača radova na obnovi povijesne  cjeline vrata sv. Krševana u okviru projekta HERA iz Programa jadranske  prekogranične suradnje u kojem Zadarska županija sudjeluje kao jedan  od 18 partnera.

Stranice