muraj

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Veljača 5, 2020 11:30

Kao što smo već pisali, Zadar bi od jeseni trebao dobiti novu vizuru uređenjem Muraja i njegovim pretvaranjem u gradsku šetnicu. Međutim, projektom Zadar baštini uredit će se samo bedemi, ali neće se riješiti još neke crne točke na zadarskom Poluotoku, a koje su u samom doticaju s bedemima.

Ponedjeljak, Veljača 3, 2020 09:00

Nakon četiri mjeseca radova prošetali smo zadarskim Murajom te razgovarali sa Šimom Erlićem, pročelnikom gradskog UO za EU fondove, koji je nadležan za projekt obnove bedema i njihovo pretvaranje u modernu urbanu šetnicu i zelenu oazu u staroj gradskoj jezgri.

Utorak, Listopad 29, 2019 09:45

U tijeku je rekonstrukcija šetnice na Bedemu, koju provodi izvođač radova Minigradnja d.o.o., a u projektu izvođenja radova trebaju ukloniti i 10 stabala crnike s Muraja.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 11:01

Grad Zadar raspisao je natječaj za novi krug arheoloških istraživanja za novu gradsku tržnicu u zoni 2B, odnosno između postojećih istraživanja, gdje je palača Cedulin pa do Muraja. Procijenjena vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna, a po njihovom završetku moći će definirati što dalje raditi na tom području.

Utorak, Rujan 24, 2019 09:19

Na samom početku Muraja, ispred Muzeja antičkog stakla, prilikom arheoloških iskapanja, pronađeni su ostaci nekadašnje poštanke ceste.
- Mi samo izvodimo arheološke radove, a o tome što dalje odlučuje Konzervatorski odjel, koji je nadležan za tim, rekao nam je Damir Martinov, arheolog i vlasnik tvrtke Arheolog koja provodi arheološka iskapanja.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 09:25

Od danas se za sav promet zatvara Muraj jer kreće jedan od najkapitalnijih projekata Grada Zadra. Riječ je o parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta - »ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020.« s ciljem očuvanja, revitalizacije i integracije kulturne baštine u zaštićenom povijesnom dijelu grada Zadra.

Petak, Rujan 13, 2019 22:48

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić najavio je skori početak radova na projektu Zadar Baštini te najavio zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema, a po završetku to znači da će Zadar imati 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema koji su uz to pod zaštitom UNESCO-a.

Petak, Kolovoz 16, 2019 13:56

Da turistima svašta pada na pamet to su Zadrani mogli gledati i prethodnih godina, kada su strani gosti primjerice kampirali, spavali u Vruljici, ali su rijetko viđali da baš i stol postave na »leđima« kulturno-povijesne baštine, na Muraju. Dok su oni uživali u jelu, fotograf je taj prizor »progutao« kao gorak zalogaj.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 15:30

U tijeku je ponovljeni natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji Providurove palače, a uskoro bi trebao biti objavljen i natječaj za  uređenje šetnice na Muraju, čime bi promet na zadarskim bedemima  otišao u povijest. Providurova palača i Bedemi uređuju se u okviru europskog projekta pod nazivom Zadar baštini, vrijednog 66 milijuna kuna.

Subota, Rujan 8, 2018 23:01

Tijekom ovoga ljeta Grad Zadar testirao je različite materijale  kojima bi se trebao pokriti sadašnji kolnik na Muraju u sklopu obnove  Bedema zadarskih pobuna.

Stranice