muraj

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Veljača 3, 2020 09:00

Nakon četiri mjeseca radova prošetali smo zadarskim Murajom te razgovarali sa Šimom Erlićem, pročelnikom gradskog UO za EU fondove, koji je nadležan za projekt obnove bedema i njihovo pretvaranje u modernu urbanu šetnicu i zelenu oazu u staroj gradskoj jezgri.

Utorak, Listopad 29, 2019 09:45

U tijeku je rekonstrukcija šetnice na Bedemu, koju provodi izvođač radova Minigradnja d.o.o., a u projektu izvođenja radova trebaju ukloniti i 10 stabala crnike s Muraja.

Četvrtak, Listopad 10, 2019 11:01

Grad Zadar raspisao je natječaj za novi krug arheoloških istraživanja za novu gradsku tržnicu u zoni 2B, odnosno između postojećih istraživanja, gdje je palača Cedulin pa do Muraja. Procijenjena vrijednost radova je 1,6 milijuna kuna, a po njihovom završetku moći će definirati što dalje raditi na tom području.

Utorak, Rujan 24, 2019 09:19

Na samom početku Muraja, ispred Muzeja antičkog stakla, prilikom arheoloških iskapanja, pronađeni su ostaci nekadašnje poštanke ceste.
- Mi samo izvodimo arheološke radove, a o tome što dalje odlučuje Konzervatorski odjel, koji je nadležan za tim, rekao nam je Damir Martinov, arheolog i vlasnik tvrtke Arheolog koja provodi arheološka iskapanja.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 09:25

Od danas se za sav promet zatvara Muraj jer kreće jedan od najkapitalnijih projekata Grada Zadra. Riječ je o parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta - »ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020.« s ciljem očuvanja, revitalizacije i integracije kulturne baštine u zaštićenom povijesnom dijelu grada Zadra.

Petak, Rujan 13, 2019 22:48

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić najavio je skori početak radova na projektu Zadar Baštini te najavio zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema, a po završetku to znači da će Zadar imati 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema koji su uz to pod zaštitom UNESCO-a.

Petak, Kolovoz 16, 2019 13:56

Da turistima svašta pada na pamet to su Zadrani mogli gledati i prethodnih godina, kada su strani gosti primjerice kampirali, spavali u Vruljici, ali su rijetko viđali da baš i stol postave na »leđima« kulturno-povijesne baštine, na Muraju. Dok su oni uživali u jelu, fotograf je taj prizor »progutao« kao gorak zalogaj.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 15:30

U tijeku je ponovljeni natječaj za izvođača radova na rekonstrukciji Providurove palače, a uskoro bi trebao biti objavljen i natječaj za  uređenje šetnice na Muraju, čime bi promet na zadarskim bedemima  otišao u povijest. Providurova palača i Bedemi uređuju se u okviru europskog projekta pod nazivom Zadar baštini, vrijednog 66 milijuna kuna.

Subota, Rujan 8, 2018 23:01

Tijekom ovoga ljeta Grad Zadar testirao je različite materijale  kojima bi se trebao pokriti sadašnji kolnik na Muraju u sklopu obnove  Bedema zadarskih pobuna.

Subota, Lipanj 16, 2018 20:43

U petak su na zadarskom Muraju započeli pripremni radovi za uređenje i valorizaciju bedema.

- Radnici isprobavaju materijale koji će se stavljati na bedeme kako bi vidjeli kako će se ti materijali "ponašati" na bedemima prilikom izgradnje, rekao nam je Šime Erlić, pročelnik UO za EU fondove pod čijom je ingerencijom uređenje bedema.

Stranice