gospic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 19, 2022 10:20

Stara je novost da život piše romane. Više kao u rubrici »vjerovali ili ne«, ovih dana se dogodio slučaj u selu Počitelj nadomak Gospića. O svemu nas je dopisom potanko obavijestio Mirko Urošević iz Pule.

Ponedjeljak, Kolovoz 8, 2022 10:42
U subotu, 06. kolovoza oko 12.20 sati u Gračacu na otvorenom prostoru, 68-godišnjak je ložio vatru za roštilj, uslijed čega je vatra izmakla kontroli te se proširila i zahvatila suhu travu i raslinje, pri čemu je opožareno oko 10x5 m površine. Požar su ugasili vatrogasci, nema materijalne štete, a 68-godišnjak je sankcioniran novčanom kaznom sukladno Županijskoj odluci i mjerama zaštite od požara na otvorenom prostoru.

Upozorenje građanima

Četvrtak, Srpanj 14, 2022 13:45

Državni arhiv u Gospiću i History Film Festival iz Rijeke ovoga su tjedna pokrenuli prvi festival dokumentarnoga filma u Gospiću. U dvorištu Državnog arhiva održavaju se projekcije  za publiku ponešto istančanog ukusa kojoj je namijenjeno šest filmova. Prva večer, na otvaranju ovoga ciklusa, bila je posvećena sportu pa su prezentirani filmovi „Nadia Comanescu i diktator“ i „Boks za život“. Festival u Gospiću otvorio je ravnatelj Državnog arhiva dr. sc. Ivica Mataija.

Ponedjeljak, Srpanj 11, 2022 11:56

Tijekom noći, dva puta se oglušio na zvučne i svjetlosne signale službenog policijskog vozila, te je u jednom trenutku izašao iz vozila i počeo trčati, no policijski službenici su ga stigli.
 
Utvrđeno je da automobilom upravlja 19-godišnjak s područja Gospića, pod vidnim utjecajem alkoholne poremećenosti (odbio alkotestiranje) i za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.
 

Utorak, Srpanj 5, 2022 12:39

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je edukaciju obveznika Zakona o sprječavanju sukoba interesa s područja Ličko-senjske županije. U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije okupili su brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave, poduzeća i ustanova kojima je osnivač Županija. Uoči edukacije izjave za novinare dali su Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i župan ličko-senjski Ernest Petry.

Ponedjeljak, Lipanj 20, 2022 13:13

Hrvatska će 22. lipnja obilježiti Dan antifašističke borbe. Kako sada stvari stoje političke snage u Ličko-senjskoj županiji opet su suzdržane povodom obilježavanja ovoga blagdana. Ponegdje je to i razumljivo kao npr. u Gospiću gdje još uvijek traju ekshumacije žrtava poraća koje su partizanske postrojbe ubijale danima i mjesecima nakon ulaska u Gospić.

Četvrtak, Lipanj 9, 2022 12:57

Između zgrade Općinskog suda i spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata jutros u 9.37 sati započela je prava drama. Stipe Štimac (42) iz Perušićke Kose skinuo se u donje rublje, polio benzinom i prijetio da će se zapaliti. Budući se sve odigravalo nadomak Javne vatrogasne postrojbe Gospić, vatrogasci su u se ubrzo organizirali i nedaleko od mjesta pokušaja suicida uputili interventnu ekipu za gašenje zapaljivih tekućina.

Utorak, Lipanj 7, 2022 13:25 1

Izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije predvođeno biskupom u miru kardinalom Vinkom Puljićem boravilo je danas u Ličko-senjskoj županiji. Primio ih je ličko-senjski župan Ernest Petrya, a izaslanstvo Vrhbosanske nadbiskupije uz kardinala Vinka Puljića činili su dr. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Domagoj Matijević, tajnik Kardinala i Bruno Paurević, suradnik kardinala.

Srijeda, Rujan 1, 2021 09:18

Proteklog vikenda u Gospiću održan 7. Memorijalni nogometni turnir »Josip Joža Kurs 2021« za mlađedobne kategorije. Turnir je trajao dva dana, u subotu i nedjelju, a unatoč lošim vremenskim uvjetima koji su vladali u subotu, organizator se pobrinuo da sve protekne na visokoj razini. U subotu je održan turnir za godišta 2009. i 2012. godište,a u nedjelju za 2010. godište i 2013. godište. Na turniru u Gospiću sudjelovalo je mnogo ekipa iz škola nogometa iz Zadarske županije.

Ponedjeljak, Kolovoz 9, 2021 14:12

Policija je jučer oko 15.50 sati zaprimila dojavu od građana da je na parkiralištu trgovačkog centra u Budačkoj ulici u Gospiću u automobilu njemačkih nacionalnih oznaka zaključano dijete koje je pokazivalo znakove klonulosti uslijed visokih temperatura. Do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja građani su iz vozila izvadili dijete.  

Stranice