centar mocire

Srijeda, Siječanj 16, 2019 12:46

Iako je rok natječaja za dovršenje i dogradnju Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama  Mocire istekao 14. siječnja, u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i  graditeljstvo saznajemo kako je novi rok produljen do 24. siječnja.

Zamjenik pročelnika, Matko Segarić, kaže nam kako su razlog tome  upiti zainteresiranih izvođača zbog kojih su odlučili ipak produljiti rok  dajući im još deset dana za pripreme ponuda.

Četvrtak, Studeni 29, 2018 19:45

Povodom objave natječaja za izvođača radova na Centru  Mocire, u radnom obilasku Centra danas su bili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva demografije, obitelji, mladih i  socijalne politike, Goran Kolarić i Nikica Šikić, zajedno sa zamjenikom  gradonačelnika, Antom Babićem i pročelnicima Darkom Kasapom, Josom Nekićem i Mariom Pešutom.

Utorak, Srpanj 24, 2018 08:58

O osobama s poremećajem autističnog spektra, odnosno o autizmu, javnost ne zna baš puno jer ta problematika nije uključena u zdravstveni, socijalni i obrazovni sustav na odgovarajući način. Primjerice, odrasle osobe niti u socijali niti u zdravstvu nisu tretirane na odgovarajući način te su u potpunosti prepuštene na brigu i odgovornost roditeljima. Autizam se otkriva u ranom djetinjstvu, iako se dijagnoza ne dobije odmah.

Srijeda, Rujan 27, 2017 15:42

Kako je od postavljanja kamen-temeljca za Centar Mocire prošlo punih deset godina, prostor Mocira u međuvremenu je - zastario. Izvijestio je to na svom kolegiju gradonačelnik Branko Dukić  kazavši kako je do toga došlo zbog izmjena u resoru socijalne skrbi.

Ponedjeljak, Rujan 18, 2017 14:45

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa više nije nositelj projekta Centra za osobe s poteškoćama u razvoju - dovršetak radova prenesen je na Grad Zadar. Na sreću gradskih vlasti, omjer financiranja ipak ostaje isti te će Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike radove financirati s 50 posto sredstava, Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 31 posto i Grad Zadar s 19 posto.

Srijeda, Listopad 30, 2013 00:00

Srijeda, Listopad 2, 2013 00:00

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta čeka rješenje Državnog odvjetništva o kojem će ovisiti hoće li se tražiti podizvođač radova ili će se jednostavno obračunati do sada odrađeni poslovi i za preostali dio raspisati novi natječaj, rekao je Nekić

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2013 00:00

Centar Mocire još je jedan u nizu zadarskih projekata koji je započet uz bučnu najavu, i koji je potom, prije nego je osposobljen za uporabu, stao. Ako je vjerovati nadležnima, u ovom slučaju ipak se neće ponoviti primjer Poliklinike, Trgovačkog centra Relja, Kazališta lutaka i sličnih, čija gradnja je trajala ili traje 20-ak godina.

Srijeda, Kolovoz 31, 2011 00:00

Otvorenje Centra odgođeno je do daljnjega, točnije dok se ne postigne dogovor oko financiranja između investitora, dakle Grada Zadra, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

mario_pesut
Srijeda, Srpanj 13, 2011 00:00

- Roditelji već godinama slušaju najave o skorom završetku radova na Centru Mocire - rekla je Sanja Bubičić napominjući kako se na takav način poigrava s najosjetljivijim društvenim slojem - djecom i mladima s raznovrsnim teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima

Stranice