centar mocire

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 11:53

Što se tiče Centra Mocire raspisan je javni natječaj za njegovo opremanje i očekuje se otvorenje u studenom ove godine. U Centru Mocire svoje će mjesto naći djeca s posebnim potrebama iz vrtića Latica, ali i 39 mališana urednog razvoja. Oni će u Centru biti zajedno, ali naravno, u različitim programima što je jako dobro za njihovu inkluziju.

Četvrtak, Srpanj 16, 2020 13:20

Jučer je obavljen tehnički pregled Centra Mocire, a radovi se nakon 12 godina primiču kraju. Centar bi tako, ukoliko sve pođe prema planu, trebao otvoriti vrata u rujnu.

Srijeda, Srpanj 1, 2020 10:30

Dovršavajući centar Mocire koji bi svoje korisnike trebao primiti najesen, Grad Zadar danas objavljuje natječaj za opremanje objekta. Kako bi Centar bio što prije useljiv, u gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo saznajemo kako im je plan čak iskoristiti dio opreme vrtića Latica i škole Voštarnica.

Srijeda, Lipanj 10, 2020 20:50

Dvanaest godina od polaganja kamena temeljca za centar Mocire, radovi se konačno primiču kraju te Grad Zadar za rujan najavljuje useljenje u nove prostore. O detaljima dovršetka projekta razgovarali smo sa gradskim pročelnikom za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darkom Kasapom, koji se vratio sa zadnjeg sastanka u nadležnom ministarstvu na kojemu su se dogovarali detalji opremanja Centra.

Nedjelja, Travanj 26, 2020 12:14

Unatoč novonastaloj situaciji s pandemijom koronavirusa radovi na gradilištu zadarskog Centra Mocire za sada se odvijaju predviđenom dinamikom, iako je bilo malo usporavanja jer je izvođač radova - zadarska tvrtka Krekić Avangard, morala osigurati dodatnu, nužnu zaštitnu opremu, a bilo je i nekih zastoja oko nabave potrebnog građevinskog materijala. Međutim, vjerujem da u konačnici većih odstupanja od dogovorenih rokova i kašnjenja ne bi trebalo biti.

Utorak, Rujan 3, 2019 10:02

Dolazak ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesne Bedeković u Centar Mocire rukovodstvu Grada Zadra bila je prilika da pokaže kako se gradnja Centra za osobe s posebnim potrebama doista primiče kraju te kako će korisnici, koji već 12 godina čekaju na useljenje, dogodine zaista ući u novi prostor. Međutim, toga dana kada je ministrica došla u Zadar dogodilo se nešto čudno - obilazak Mocira zatvorio se za javnost!

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 16:18

U službenom posjetu Gradu Zadru boravila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić sa suradnicima. Tijekom boravka Zadru održala je radni sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i suradnicima na temu pripreme i provedbe aktivnosti ministarstva, koje se odvijaju na području Grada Zadra.

Utorak, Lipanj 25, 2019 14:54

Nakon što je odabran i nadzor, čini se kako će napokon  početi radovi na dovršetku Centra Mocire, toliko dugo iščekivanog.  Ukoliko bi sve išlo po planu čini se kako bi se u centar kroz sljedeće  proljeće mogle useliti sve planirane ustanove, među ostalim Osnovna  škola Voštarnica. Iako to nije početak školske godine, u ovoj školi jedva  čekaju preseljenje.

Nedjelja, Lipanj 9, 2019 16:34

Temeljem  Zakona o javnoj nabavi gradonačelnik Zadra  Branko Dukić donio je odluku kako će Granda projekt d.o.o. iz Zagreba  izvršavati stručni nadzor na dovršenju i dogradnji Centra Mocire. Ponuda ove tvrtke u iznosu od 287.500 kuna ocijenjena je    kao ekonomski najpovoljnija.

Protiv ove odluke moguća je žalba.

Četvrtak, Travanj 25, 2019 11:01

Jedna od udruga kojima dovršetak Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire najviše znači zasigurno je Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama "Svjetlo". Naime, njeni su članovi osobe starije od 21 godinu koje su već davno izišle iz obrazovog sustava kojega su pružali vrtić i osnovna škola za djecu s teškoćama u razvoju, "Latica" i "Voštarnica".

Stranice