veli iz

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Prosinac 23, 2018 16:58

Stjepan Žuljić iz tima Kretenicus osvojio je ovogodišnju drugu po redu Išku kraljicu došavši na cilj za nešto više od pet sekundi. Drugo mjesto osvojio je Renato Golem, s treći po redu na cilj je došao Julij Hus iz Slovenije. Niz stazu dugu 62 metra spustilo se stotinjak skijaša. Bilo je tu skijaša, snowboardera, ali i onih koji su se htjeli okušati u malo egzotičnijim disciplinama, pa su se tako neki spuštali i na velikom rozom plamencu, a drugi na sjedećim skijama.

Subota, Prosinac 22, 2018 16:11

Drugu godinu za redom u Velom Ižu održava se neobična skijaška utrka Iška kraljica. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i velike promocije organizatori su se odlučili i ove godine ponoviti utrku.

Srijeda, Studeni 21, 2018 12:12

Zaogrnut burom i okupan kasnojesenskim suncem između  Dugog otoka i Ugljana stisnuo se otok Iž sa svojim mjestima Mali i Veli  Iž.

Srijeda, Listopad 17, 2018 12:34

U subotu, 20. listopada u 12 sati u Domu kulture u Velom Ižu Ižani će proslaviti 100 godina osnutka Čitaonice u Velom Ižu, prve narodne čitaonice na zadarskim otocima.

Na svečanu sjednicu pozvani su predstavnici zadarske vlasti, udruge Otočni sabor te još neki drugi uzvanici, prije svega iz područja knjižnično-čitaoničke djelatnosti.

Subota, Prosinac 23, 2017 16:56

Ako ste se pitali gdje je jučer nestao sav snijeg iz Hrvatske, odgovor je na Ižu. Naime, za organizaciju prve skijaške utrke na Ižu dopremljeno je jučer na taj zadarski otok 60 tona snijega iz Lovinca u četiri kamiona, a skupa sa snijegom došlo je i oko 1000 entuzijasta, pod punom opremom (skafanderi, sanjke, skije...) iz Zadra, sa susjednih otoka, pa čak i organizirano iz susjedne Slovenije.

Utorak, Srpanj 4, 2017 18:14

Kad Švicarac čuje otok, on pomisli na more, kulturu, romantiku, Robinsona Crusoa, dok Hrvatu otok znači zatvor

Utorak, Listopad 14, 2014 00:00

Desalinizator je još uvijek pilot-projekt vodovodizacije Velog Iža. Naime, projekt vodovodizacije ovog otočkog mjesta, koji administrativno pripada Gradu Zadru pokrenut je prije nekoliko godina, čime se trebala nadograditi postojeća vodovodna mreža prema zaseoku Drage i riješiti problem nedostatka pitke vode, koju Veloižani još uvijek dobivaju putem vodonosca koji puni tamošnju vodospremu.

Subota, Kolovoz 24, 2013 00:00

 Posljednji iški kralj Predrag Petrović Pepi prikuplja, intenzivno, ovih dana svoje savjetnike jer je odlučio - ukinuti monarhiju. Koji sustav je odlučio uvesti na otok, pitamo kralja.

Srijeda, Kolovoz 21, 2013 00:00

Crkvena zvona cijelo su vrijeme zvonila, objavljujući puku da je na otok stigao važan gost

Utorak, Kolovoz 20, 2013 00:00

Stotine turista, osobito nautičara, svake godine u Velom Ižu razgleda jedinstvenu etnografsku zbirku. Gotovo 800 eksponata koje su godinama marljivo prikupljale veloiška nevjesta i učiteljica Neda Sutlović i Danica Pekić svjedoče o stoljetnoj tradiciji lončarstva na tome otoku.

Stranice