drzavna matura

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 29, 2021 14:26

Zadnji tjedan polaganja državne mature počeo je jučer s testom iz matematike i to A razine koji su učenici pisali puna tri sata. U podne smo ih pričekali ispred zgrade četiriju škola u Parku Vladimira Nazora. Svi su mahom rekli da je ispit bio srednje težak. Naši sugovornici su izašli zadovoljni i »lakši za 10 kila« što je taj dio mature iza njih.
Matej Levačić, maturant Gimnazije Vladimira Nazora, planira upisati Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Utorak, Lipanj 22, 2021 12:43

Zadarski maturanti jučer su se zaputili prema svojim školama kako bi pisali test iz hrvatskog jezika na višoj razini. Nakon ispita zaputili smo se prema zadarskim srednjim školama u Parku Vladimira Nazora, kako bismo provjerili kakvi su dojmovi maturanata nakon ispita. U srijedu je na rasporedu test iz hrvatskog jezika na nižoj, B razini, dok su eseji iz hrvatskog jezika na rasporedu 24. lipnja na A razini i 25. lipnja na B razini.

Petak, Svibanj 14, 2021 21:16
Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja.
Nedjelja, Svibanj 9, 2021 11:13

Ovih su dana objavljene upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) o tome kako će se polagati državna matura. Naime, posebnu je buru izazvao dio koji se odnosni na učenike kojima je izrečena mjera samoizolacije i koji mogu unatoč tomu doći u škole na polaganje ispita državne mature, ako im temperatura tijela nije većaa od 37,3, točnije ako nemaju simptome zaraze.

Petak, Travanj 23, 2021 14:13

Polaganje ispita državne mature na rasporedu je za manje od dva mjeseca. Zbog epidemiološke krize uzrokovane pandemijom koronavirusa maturanti svih srednjih škola u zemlji nastavu prate po modelu C, tj. primjenjuje se model učenja na daljinu.

Isti princip primjenjuje se i kod priprema za državu maturu. O načinima pripreme za polaganje ispita i pripremama za provođenje ispita kontaktirali smo srednje škole s područja Zadra i privatno učilište Algebru.

Srijeda, Listopad 28, 2020 13:50

Svega mjesec dana prije početka prijava ispita, novog Pravilnika o polaganju državne mature još uvijek nema, a u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja mišljenja su kako taj dokument treba hitno donijeti i to iz razloga da se ne bi ponovila prošlogodišnja situacija prepisivanja na ispitima i neadekvatnog sankcioniranja takvog prekršaja.

Utorak, Lipanj 9, 2020 13:13

Jučer je počela državna matura i za zadarske maturante. Nakon skoro tri mjeseca, zbog mjera pandemije koronavirusa, zadarski maturanti su nakon »online« nastave i priprema, dočekali maturu u školskim klupama. Kako su nam objasnili maturanti Pomorske škole i Gimnazije Vladimira Nazora, koji su jučer polagali maturu iz hrvatskog jezika A razine, za njih matura nije nikakvo iznenađenje, već nešto što su s radošću dočekali.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 11:05

Pisanjem testa iz hrvatskoga jezika na A razini počela je ovogodišnja Državna matura koja se održava u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Za polaganje mature prijavljeno je više od 32.000 pristupnika koje će nadzirati oko sedam tisuća nastavnika.

Subota, Lipanj 6, 2020 10:33

Prema dosad obrađenim rezultatima prvog probnog online eseja iz hrvatskog jezika, provedenog 12. svibnja među 12.192 maturanta, na višoj A razini, od 9525 učenika koji su pristupili pisanju, njih 186 nije uopće predalo rad, a 693 učenika dobilo je nula bodova, piše u subotu Jutarnji list.

Proizlazi da je više od devet posto pristupnika na višoj razini odustalo ili ostvarilo nula bodova na eseju. Prosječan broj bodova na A razini bio je 23,56 od mogućih 40.

Srijeda, Svibanj 13, 2020 20:46

Hrvatski maturanti su u utorak pisali probni online esej za državnu maturu. Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja od 13.180 učenika koji su uspjeli pristupiti sustavu, njih oko 11.500 je do 15.00 sati predalo svoj online esej. Ispada tako da preko 1.500 maturanata nije uspjelo predati svoj esej, a omogućeno im je da eseje mogu predati i naredni dan, što pak nije pošteno prema onima koji su ga morali poslati u zadanom roku od 160 minuta.

Stranice