drzavna matura

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 7, 2020 21:22

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da su odlučili da se održavaju izborni i obavezni predmeti državne mature te poručio da maturanti ne smiju biti zakinuti u smislu završnosti ove školske godine.

Četvrtak, Svibanj 7, 2020 21:17

Ispiti na Državnoj maturi polagat će se u dva bloka i to tako da će se obavezni predmeti polagati od 8. do 24. lipnja, a izborni počevši od 25. lipnja, rekla je u četvrtak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2020 14:09

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) otvorilo je u ponedjeljak prijave za pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, koje će se održati u utorak 12. svibnja na virtualnoj platformi Loomen.

Prijave za pisanje probnog online eseja otvorene su od 4. do 7. svibnja putem poveznice https://cn1-loomen.carnet.hr/, a sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obavezno.

Srijeda, Travanj 22, 2020 16:22

Kako se bliži svibanj, maturanti su u sve većoj neizvjesnosti oko državne mature. Hoće li se održati, neće, ako da, kada, kako? Mnogo je pitanja na koje još uvijek nema jasnih odgovora.
Mnogo je pitanja, a još više prijedloga o načinima održavanja mature, od toga da se ispiti održe u sportskim dvoranama, preko online mature. Međutim jedino ono što je u ovom trenutku izvjesno jest da će se državna matura ove godine održati.

Srijeda, Travanj 22, 2020 09:59

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je ponovo na Facebooku objavila video kojim se obratila maturantima te ih je obavijestila da je uputila pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kaže da gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda neće biti u ispitima državne mature.

Utorak, Travanj 21, 2020 14:45 1

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u utorak da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature, koji će se za te predmete održati od 8. do 29. lipnja, kada će se održati i esej iz Hrvatskog jezika.

Ponedjeljak, Travanj 6, 2020 20:32

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenuo je novu digitalnu platformu "U Centru mature“, koja maturantima pomaže u učenju, razumijevanju vrednovanja i ostvarivanju dobrih ishoda na državnoj maturi.

Srijeda, Travanj 1, 2020 12:47

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u srijedu maturantima da se esej iz hrvatskog jezika neće održati kako je predviđeno 16. svibnja te istaknula da se državna matura ne može ukinuti jer bi to značilo da gimnazijalci nisu završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 21:23

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da je ukidanje mature apsolutno posljednja opcija, najavila je kako je izgledno da maturanti neće pisati esej u svibnju, te da će im se u svibnju omogućiti pisanje probnog eseja online, što će im, smatra, biti povratna informacija o tome koliko su spremni.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 09:41

Najprije se internetom krenula širiti peticija kojom učenici završnih razreda srednjih škola traže da se gradivo za ovogodišnju maturu prilagodi, a nakon toga i da se matura ukine, a takvu je peticiju potpisalo nekoliko tisuća maturanata.

Stranice