Događaji

Ponedjeljak, Prosinac 17, 2018 13:18

Priopćenje za javnost odvjetnika Andreja Korljana vezano za postupanje u kaznenom postupku koji se protiv okrivljenika Darka Kovačevića vodi pred Općinskim sudom u Zadru prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Nedjelja, Prosinac 16, 2018 20:09 1

Nakon što je u petak poslijepodne Darko Kovačević zvani Daruvarac (31) po slovu zakona izišao iz istražnog zatvora jer mu je istekao maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u istom te će se u nastavku suđenja za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke (u ovom tekstu zbog zaštite identiteta ćemo ju zvati NN) braniti sa slobode, pokrenula se cijela lavina raznih reakcija koje se odnose na ovaj slučaj.

Nedjelja, Prosinac 16, 2018 17:30

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je, zajedno s predsjednicom Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske Majom Sporiš, oštro osudio slučaj „Daruvarac“, odnosno odluku zadarskog suda da na slobodu pusti Darka Kovačevića Daruvarca koji je prije nekoliko mjeseci u jednom zadarskom kafiću brutalno pretukao 18-godišnju djevojku i koji će na slobodi čekati suđenje, a čelnik SDP-a je najavio i SDP-ov akcijski plan za borbu protiv korupcije, kriminala i nepravde.

Nedjelja, Prosinac 16, 2018 17:17 1

Na svojoj službenoj stranici na Facebooku oglasila se i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je o "slučaju Daruvarac" iznijela svoje mišljenje.

Nedjelja, Prosinac 16, 2018 16:51 1

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, iako je nedjelja, doputovao je u Zadar na izvanredni sastanak s predsjednicima Općinskog i Županijskog suda u Zadru te predsjednicima Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Zadru vezano uz slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca (31) koji je brutalno pretukao 18-godišnju djevojku.

Subota, Prosinac 15, 2018 15:04

Nakon što je prošlog tjedna povjerenik Ministarstva turizma  Ivan Arambašić pripremio i sazvao Skupštinu Turističke zajednice  Općine Vir na kojoj je, nakon četiri godine, konstituirana Skupština s izabranim članovima Turističkog vijeća i Nadzornog odbora, u petak je na  prvoj sjednici Turističkog vijeća virskog TZ-a sada već bivši direktor Šime  Vučetić jednoglasno razriješen dužnosti.

Subota, Prosinac 15, 2018 14:48 2

Više od stotinu Zadrana sudjelovalo je danas u prosvjedu u povodu puštanja da se brani sa slobode
optuženika za brutalno premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj djevojci, Darka Kovačevića zvanog Daruvarac, koji su
organizirali Forum žena i Forum mladih Gradske organizacije SDP-a. Prosvjed je krenuo od crkve Gospe od
Zdravlja preko Kalelarge, Narodnog trga i Trga Petra Zoranića pa preko Varoši da bi završio ispred zgrade Suda u
Zadru.

Subota, Prosinac 15, 2018 13:43

Reakcija Socijaldemokratskog foruma žena SDP- a Hrvatske na puštanje zlostavljača iz Zadra da se brani sa slobode

Puštanje na slobodu teškog zlostavljača koji je prije šest mjeseci u Zadru mladoj ženi ugrozio život i zdravlje, a sve zbog pravosudne procedure, predstavlja sumrak funkcioniranja pravosudnog sustava u Hrvatskoj.

Petak, Prosinac 14, 2018 20:33

Ogorčeni sramotnom odlukom zadarskog pravosuđa koja je užasnula cijelu hrvatsku javnost, pozivamo građane i građanke našega grada da nam se pridruže na mirnom prosvjedu.

Prosvjedna povorka kreće u subotu, 15.prosinca 2018.god. s početkom u 11 sati iz parka Gospe od zdravlja do zgrade suda.

Petak, Prosinac 14, 2018 16:56

Zbog većeg interesa javnosti, premda ste više - manje upoznati s kronologijom događanja, šaljem priopćenje iz ureda predsjednice suda, Ane Mišlov,

Denis Klarendić – glasnogovornik suda

Stranice