Događaji

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 19:00

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa  održanoj prošli četvrtak između čak 19 dužnosnika u RH našao se i Zadranin Josip Bilaver, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture koji je  Povjerenstvu prijavljen zbog plaćenog puta u Sjedinjene  Američke Države. No, zbog nepreciznih podataka iz prijave Povjerenstvo  je odbacilo  prijavu protiv njega, o čemu nam njihova glasnogovornica  Martina Juršić kaže:

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 18:33

Polaganjem vremenske kapsule započeli su radovi na izgradnju novih šest POS-ovih zgrada s ukupno 36 stanova na Donjoj  Grandi u Biogradu na Moru. Predrag Štromar, ministar graditeljstva i  prostornoga uređenja, Slavko Čukelj, direktor APN-a, i Ivan Knez, biogradski gradonačelnik, dvije vremenske kapsule simbolično su položili i  lopatama betona ugradili u temelje objekta.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 16:54

Niti godinu dana od objave trećeg izdanja knjige komentara Zakona o  kaznenom postupku, u kojoj je iznio primjere i komentare zakonskog  teksta i sudske prakse kroz više od tisuću odluka visokih sudova, usporedbu hrvatske sudske prakse sa zakonodavstvom brojnih europskih zemalja i šire, te niz teorijskih razmatranja, zadarski odvjetnik mr.sc. Šime  Pavlović ukoričuje svoju 20.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 15:21

Svetko Perković, ravnatelj zadarske Pomorske škola jedan je  od osam ravnatelja srednjih strukovnih škola u sektoru pomorstva koji  su potpisali ugovore s ministrom mora, prometa i infrastrukture, Olegom Butkovićem, o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu opreme.  Riječ je o ukupno 3 milijuna kuna, dok je zadarska Pomorska škola dobila 460.000 kuna.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 15:12

. Posebna informacija dodana Izvješću o izvršenju Proračuna Zadarske županije za  2018. godinu., koje je dala pročelnica Bibijana Baričević, odnosi se na ustanove u zdravstvu.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 14:32 1

Zbog čestih upita članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar, poslalo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti (za razliku od mnogih). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje, prosvjed ili potpora Vladi?

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 10:33

U petak je za sav promet otvorena obnovljena Ulica Jurja Šišgorića. Gradnačelnik Grada Zadra Branko Dukić i pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap obišli su prometnicu i provjerili izvedene radove o čemu su ih informirali predstavnici izvođača i nadzora.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 10:02

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja  Predrag Štromar (HNS) u intervjuu Hini najavljuje izmjene zakona u prvom tromjesečju iduće godine kojima bi se trebalo stati na kraj zlouporabama POS-ovih stanova i ponovno vratiti povjerenje u program  društveno poticane stanogradnje.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 08:49

Na Županijskome sudu u Zadru potvrđena je prva pravomoćna presuda za jedan EURO kredit, na temelju koje je Addiko banka d.d., bivša Hypo banka, ovršena za 48.970 kuna, a pripadajuće zatezne kamate u iznosu oko 35.000 kuna bit će ovršene uskoro. Kredit je bio ugovoren na iznos oko 107.000 eura plativo u kunama, priopćili su iz Udruge Franak.

Presuda je donesena 21. svibnja 2018. pod oznakom 3 Gž-1477/16-4, a zastupnik tužiteljice bio je zagrebački odvjetnik Nenad Horvat.

Nedjelja, Rujan 16, 2018 15:11

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetio je u nedjelju Zadar, gdje je s gradonačelnikom Brankom Dukićem i županom Božidarom Longinom razgovarao o nizu projekata koji se financiraju novcem iz fondova EU-a  te je ocijenio da je Zadar grad koji se kvalitetno razvija i brine o mladima.

Stranice