Događaji

Srijeda, Ožujak 20, 2019 13:16

Iako nova ravnateljica NP Krka, Nella Slavica, u medijima  poriče kako je istodobno bila članica HDZ-a i HNS-a, predsjednik  Županijskog odbora HNS-a, Milan Stojanov, jučer nam je potvrdio kako  je Slavica ipak bila njihova članica.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 11:15

Policijska uprava zadarska ponovno provodi akciju 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na odabranim lokacijama u prometu, planiranu za 3. travnja u vremenu od 00 do 24 sata.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 11:05

Povodom obilježavanja 26. obljetnice pogibije deset pripadnika 7. domobranske pukovnije i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji su poginuli u Škabrnji 18. i 21. ožujka 1993. godine u obrani dostignutih crta u VRO “Maslenica”, u četvrtak, 21. ožujka 2019.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 10:14

Uznemirena građanka koja je htjela ostati anonimna (podaci poznati redakciji), javila nam je jučer kako joj je netko išarao vrata i zidove kuće ustaškim simbolima, odnosno svastikama i slovima 'U'.

Utorak, Ožujak 19, 2019 20:59

Umro je u 79. godini života don Nedjeljko Ivanov, nekadašnji župnik u Bibinjama osumnjičen za pedofiliju, odnosno za seksualno zlostavljanje više dječaka dok je obavljao svoju svećeničku dužnost.

Pokop don Nedjeljka Ivanova obavit će se sutra na mjesnom groblju u Sutomišćici.

Pedofilska afera je izbila još 2012. kada je nekoliko osoba javno iznijelo svoja bolna, traumatična iskustva koja su proživjela s ovim svećenikom još dok su bili dječaci.

Utorak, Ožujak 19, 2019 19:30

Danas je gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać i suradnicima, u pratnji predstavnika izvođača radova obišao gradilište Providurove palače. Izvođač radova uveden je u posao prije mjesec dana, nakon čega je uslijedilo ograđivanje Providurove palače i radovi čišćenja, rušenja i demontaže na povijesnom objektu.

Utorak, Ožujak 19, 2019 16:09

U Ministarstvu turizma potpisani su danas Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke 2019. godine sa sedam županija (Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska).

Utorak, Ožujak 19, 2019 15:22

Međimurski župan Matija Posavec na HNS-ovoj novinskoj  konferenciji predstavljen je kao najuspješniji hrvatski župan i stoga nositelj stranačke liste za EU parlament. Posavec u svojoj sredini doista ima  zavidnih rezultata te je o njemu pisao čak i Financial times, no zanimalo  nas je koliko njegov rejting uopće može pomoći stranci koja bi bez koalicije s vladajućim HDZ-om zacijelo bila ispod izbornog praga.

Utorak, Ožujak 19, 2019 11:20

U hrvatskim ustanovama koje se bave medicinski potpomognutom oplodnjom, bilo državnim ili privatnim, pohranjeno leži, procjenjuje se, između devet i deset tisuća zametaka - dosad neiskorištenih embrija u postupcima MPO-a. O kojem je točno broju riječ, Ministarstvo zdravstva ne otkriva, kao ni to koliko je od 2012. godine naovamo - kad je donesen Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji prema kojem je zametke moguće donirati drugim parovima s problemom neplodnosti - tih zametaka donirano.

Utorak, Ožujak 19, 2019 11:11

Nakon udruge Dugine obitelji i saborske oporbe, zahtjev za ocjenom ustavnosti Zakona o udomiteljstvu  na Ustavni sud su poslali i aktivisti Kristijan Grđan i Ivan Zidarević, koji ne traže ukidanje zakona već njegovu dopunu kojom bi se udomiteljstvo omogućilo i životnim partnerima.

Stranice