Zadar

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:39

Nezadovoljni plaćama i drugim pravima radnici gradske autoprijevozničke tvrtke Liburnija d.o.o. priopćenjem za javnost najavili su  nastavak pregovora s direktorom te tvrtke Edvinom Šimunovim kao i  gradonačelnikom grada Zadra Brankom Dukićem. 

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:33

Ako se raspadne sustav primarne zdravstvene zaštite, a tu prije svega mislim na obiteljsku medicinu, raspast će se cijeli sustav liječenja jer je primarna zdravstvena zaštita temelj čitavog zdravstvenog sustava, upozorava dr. Damir Biloglav, dugogodišnji zadarski obiteljski liječnik i predsjednik Udruge liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu, komentirajući novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je na snazi od 1. siječnja ove godine.  

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:30

U Velom Ižu u siječnju 2019., prigodom početka radova na  staroj obiteljskoj kući vlasnika Davora Švorinića u “Mihovilovom dvoru“,  u predjelu Velog Iža zvanog Galija, otkriven je kameni nadvratnik (prag)  s četiri glagoljska slova (Č H O D) što u brojčanoj vrijednosti znači godina 1685. Nadvratnik je dug oko 2 m, a visok oko 30 cm, od domaćeg kamena (“živac“) kakav se vadio na otoku i koristio u gradnji kuća.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:19

Od početka godine na Obali kneza Trpimira, odnosno na potezu od uvala Dražanica i Maestral do Doma za stare i nemoćne, dva su  automobila izletjela s ceste i završila u moru. Srećom, u obje nesreće vozači nisu bilo ozlijeđeni, već je sve završio samo s materijalnom štetom,  odnosno razbijenim i potopljenim automobilom.

Nesreće svake godine

Obje nesreće dogodile su se u noćnim satima i zbog neprilagođene brzine. 

Četvrtak, Veljača 14, 2019 15:47

Ogranak Matice hrvatske u Zadru ovog je Valentinova  odlučio proslaviti ljubav organizacijom humanitarne akcije pod nazivom "Srcem i knjigom za život" čija će prikupljena sredstva biti donirana  Ligi protiv raka u Zadru. 

Humanitarna akcija održana je jučer u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, a svi su posjetitelji mogli kupiti neku od knjiga zadarskog  Ogranka Matice hrvatske po promotivnoj cijeni, a uz kupljenu knjigu  svatko je dobio i ružu koju su donirali Nasadi.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 15:42

Akcijom "Spoj naslijepo s knjigom" Gradska knjižnica Zadar na prigodan je način obilježila Valentinovo te svojim korisnicima ponudila malo neuobičajen način odabira štiva za čitanje. Tako su na Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle Središnje knjižnice te u svim ograncima i bibliobusima Knjižnice djelatnici pripremili knjige skrivenog naslova i korica koje korisnici nisu mogli otvoriti ni prolistati, nego ih posuditi nasumce.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 15:33

Dan sv. Valentina, popularno Valentinovo ili praznik zaljubljenih, slavio se i u Zadru. Centralna događanja bila su organizirana na  Narodnom trgu koji je jučer ujutro svjedočio dvijema potpuno različitim  "proslavama". S jedne strane, ako gledamo iz pravca mosta, na desno,  štand je postavila Turistička zajednica Grada, a nasuprot njih, na lijevo,  okupili su se aktivisti kluba studenata i studentica sociologije zadarskog  Sveučilišta - Antifjake.

Srijeda, Veljača 13, 2019 10:47

Prije nekoliko dana redakciji Zadarskog lista obratio se jedan  čitatelj s upitom o ugibalištu pored nove Poliklinike. Naime, budući da je  on osoba s invaliditetom zanimalo ga je hoće li se to ugibalište uskoro  početi koristiti za autobuse. Naime, kako nam je pojasnio, najbliže autobusne stanice su ili na samom Autobusnom kolodvoru, kod bolnice te u  Ulici Marka Marulića, a što je njemu, kako nam je rekao, kao osobi s invaliditetom, predaleko.

Utorak, Veljača 12, 2019 19:15

Zadarski Autoklub u suradnji s Hrvatskim autoklubom proveo je svoju tradicionalnu interaktivnu dječju radionicu „Vidi i klikni“ u  kojoj su ove godine sudjelovali prvašići Osnovne škole Krune Krstića i  Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra.

Utorak, Veljača 12, 2019 19:00

Jutros je u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače, u organizaciji Grada Zadra, održana konferencija za novinare povodom početka provedbe projekta NETWAP - NETwork of small "in situ" WAste Prevention and management initiatives.

Stranice