Zadar

Subota, Studeni 17, 2018 10:30

Učenici osnovnih škola Bartula Kašića, Zadarskih otoka i  Šime Budinića u pratnji profesora posjetili su jučer redakciju Zadarskog  lista u sklopu projekta "INovA@skola", a kojega je pokrenula OŠ Bartula  Kašića.

Partneri u projektu su Grad Zadar, Sveučilište u Zadru, te osnovne škole Zadarski otoci, Petra Preradovića i Šime Budinića. Projekt u potpunosti sufinancira Europska unija, a njegova ukupna vrijednost iznosi  1.450.438,32 kuna.

Petak, Studeni 16, 2018 19:45

Osnovano je i izgrađeno 1820. godine prema propisu austrijske vlasti o zabrani pokapanja u crkvama i oko njih. Radi se o zadarskom Gradskom groblju, jednom od šest hrvatskih posljednjih počivališta s međunarodnim certifikatom (Varaždin, Zagreb, Rijeka, Dubrovnik i Karlovac). Član je (ASCE) Association of Signifikant Cemeteries in  Europe. Jednom od 179 članica gradskog groblja u 22 zemlje Europe.

Petak, Studeni 16, 2018 19:00

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače jučer je započeo  dvodnevni međunarodni znanstveni skup pod imenom "Bijela Hrvatska  - Između povijesti i legende", a skup su zajednički organizirali Narodni  muzej Zadar i Povijesni muzej grada Krakova. Skup je posvećen Bijeloj  Hrvatskoj, temi o kojoj znanstvena javnost nema istoznačno mišljenje, i  o kojoj postoje različite povijesne interpretacije.

Petak, Studeni 16, 2018 17:05

U zadarskom sportskom centru Višnjik jučer je započeo trodnevni 3. Kongres sportskog turizma na kojem su se okupili brojni hrvatski stručnjaci iz područja sporta, menadžmenta i marketinga.

Petak, Studeni 16, 2018 16:45

U Tehničkoj školi Zadar danas 16. studenog 2018. održano je predavanje iz Prve komponente nacionalnog projekta „Zdrav za 5“. Predavanja su održali policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, a sudjelovali su učenici 1.d. razreda. U okviru ovih aktivnosti provedena je i interaktivna radionica „Subotnja večer“. Ovo je prvo u nizu više predavanja koja će se provoditi u zadarskim osnovnim i srednjim školama tijekom „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“.

Petak, Studeni 16, 2018 16:17

Dana 17. studenog 2018.godine (subota) održava se utrka Polumaraton Nin – Zadar, sa  startom u Ninu u 11 sati.

Trasa kretanja trkača:

Start: Nin (kod spomenika K. Branimira) – Trg Braće Radića – Zadarska ulica – Put Grgura Ninskog – D306 –Zadar

Petak, Studeni 16, 2018 16:05

Iz Grada Zadra javljaju kako je u planu sanacija kolnika u Ulici dr. Franje Tuđmana u obuhvatu od raskrižja s Ulicom Nikole Tesle do kružnog toka na Meladi.

Ulica dr. Franje Tuđmana se sukladno slikama zatvara za promet zbog radova na sanaciji kolničke konstrukcije.  

Petak, Studeni 16, 2018 11:43

Jučer je na zadarskom Višnjiku trebalo započeti s pripremama za postavljanje leda u šatoru u na kojem će biti klizalište.

Doznajemo kako će se klizalište otvoriti 24. studenog u 17 sati, a na otvorenju će sudjelovati mali hokejaši Zagreba i Karlovca, koji će odigrati utakmicu. Za večer otvorenja predviđena su još neka iznenađenja, kao i besplatno klizanje za sve koji dođu. Klizalište će prvu večer biti otvoreno do 23 sata.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 19:00

Grad Zadar je s 375 tisuća kuna (+PDV) financirao nabavu novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Nakon izvršene prilagodbe vozila, danas je na Trgu Petra Zoranića i službeno održana njegova predaja na korištenje Liburniji.

Gradonačelnik Branko Dukić prilikom primopredaje  kazao je kako je svjestan da je Zadar dugi niz godina vapio za novim kombi vozilom za prijevoz osoba s invaliditetom, čiju je nabavku i sam obećao.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 13:15

U povodu Svjetskog dana GIS-a i Međunarodnog tjedna geografije jučer je u Studentskom klubu Božo Lerotić upriličen GIS dan 2018.

Naime, od 1987. godine National Geographic Society obilježava Geography Awareness Week (Tjedan geografske osviještenosti) u trećem tjednu studenoga, a od 2002. godine srijeda u tom tjednu je proglašena GIS danom čija je osnovna svrha promocija GIS-a (Geografski Informacijski Sustav).

Stranice