Zadar

Utorak, Lipanj 18, 2019 12:15

Crkva sv. Krševana predstavlja jedan od najljepših srednjovjekovnih spomenika grada Zadra i, uz zvonik, jedini je očuvani dio nekadašnjeg benediktinskog samostana. Izgrađena je u 2. polovici 12. st. kao  trobrodna romanička bazilika, a posebno se ističu bogato ukrašene polukružne apside i južno pročelje.

Aktivnosti obnove i konzervacije

Utorak, Lipanj 18, 2019 12:00

Učenici završnih razreda srednjih škola pisali su jučer ispit iz hrvatskog, jedan od obaveznih predmeta u sklopu državne mature. Bili smo u dvorištu najvećeg zadarskog kompleksa srednjih škola, ispred gimanzijske zgrade čekajući učenike koji su izlazili malo pomalo, kako bi tko završio s rješavanjem ispita. Antonela i Dorijan iz Gimnazije Jurja Barakovića zadovoljni su riješenim ispitom, a kažu kako je sve zapravo bilo očekivano.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 21:20

U sklopu obilježavanja 120. obljetnice Planinarskog društva  Paklenica, preksinoć su na Kapetanovoj kuli u Zadru demonstrirane  penjačke vještine speleologa i planinara. Jelena Mijić Prskalo pročelnica  Sekcije za sportsko penjanje PD Paklenica je dodala kao se radi o speleopenjanju i spuštanju po užetu članova speleoodsjeka Liburnija pri PD  Paklenica.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 17:16

Kako je izgledao Zadar u prošlosti jučer su imali priliku, na nešto drugačiji način od dosadašnjeg, uz pomoć 3D tehnologije, upoznati uzvanici turističke agencije Magic Croatia koja u svojoj ponudi ima virtualnu šetnju kroz turistički najatraktivnije lokalitete. Skoro zaboravljeni Zadar, kako su naveli, uz pomoć moderne tehnologije od sada izranja iz prošlosti.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 16:44

Zadarsku Malu kuću, sklonište za žrtve obiteljskog nasilja,  ovih dana čeka mala renovacija kojom će se prostor obnoviti i osvježiti  kako bi se budući stanari osjećali ugodnije u ovom utočištu koje mnogima predstavlja spas od nasilnika. Kako doznajemo od koordinatorice zadarske Male kuće Gordane Markulin Ježina, u planu je bojanje zidova, te  izmjena dotrajale stolarije, uz još neke sitne radove kojima će se sklonište uljepšati i obnoviti.

Grad ponudio neadekvatan stan

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 16:34

Jeste li znali da Zadar ima košarkaški klub koji je ove godine  obranio titulu pobjednika Kupa, a lani osvojio i Kup i prvenstvo države?

Riječ je o košarkaškom klubu za osobe s invaliditetom KKOI Zadar koji  je osnovan tek prije četiri godine i u malo vremena su postigli velike uspjehe u košarci u kolicima.

Tako je krenulo...

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 15:07

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje trofeja Davis Cupa, koje će se održati u utorak, 18. lipnja s početkom u 10 sati u prostorima Turističko informativnog centra u Zadru, na adresi Jurja Barakovića 5.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 15:01

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja osnivači škola mogu samostalno odlučivati o trajanju odmora učenika, tj. praznika u slijedećoj školskoj godini. Ministarstvo je omogućilo osnivačima da od četiri ponuđena modela praznika, odaberu jedan.

Nedjelja, Lipanj 16, 2019 10:30

Prosječne oglašavane cijene novogradnje i u svibnju su se  nastavile kretati uzlaznom putanjom. Podaci oglasnika za nekretnine  Crozilla.com pokazuju blagu mjesečnu promjenu u vidu porasta cijena  od 0,1 posto, dok su na godišnjoj razini njihove vrijednosti porasle za  četiri posto.

Nedjelja, Lipanj 16, 2019 10:00

Nekadašnji maturanti zadarske Srednje ekonomske škole iz  generacije 1963./1964. obilježili su jučer 55 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Okupljanje bivših školskih kolega iz ukupno tri  razreda ove nekadašnje škole iz 4a, 4b i 4c razreda započelo je u dvorištu  zadarskih gimnazija na Poluotoku, pred zgradom u kojoj je tada bila Srednja ekonomska škola.

Stranice