Zadar

Utorak, Rujan 18, 2018 13:47

S početkom nove školske godine završila je 8. akcija zadarske Gradske knjižnice "Potraga za knjigom ljeta", tradicionalna manifestacija koja promiče kulturu čitanja među djecom i mladima tijekom školskih praznika kako bi i u danima odmora, igre i kupanja ostali povezani s knjigom.

Utorak, Rujan 18, 2018 13:00

U okviru 60. simpozija ELMAR 2018. jučer je održana posebna sekcija. Budućnost digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj naziv je te  sekcije čiji je cilj rekapitulacija svega učinjenog u proteklom periodu  testnog odašiljanja digitalnog radijskog programa. Eksperimentalno  odašiljanje radijskih programa u digitalnoj DAB+ tehnologiji započelo  je 20. studenog 2017.

Utorak, Rujan 18, 2018 12:22

U nedjelju 16. rujna službeno je započeo ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti.  Inicijativa je to Europske unije koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva ljude da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Utorak, Rujan 18, 2018 11:46

Zbog neobično visokih temperatura u rujnu i pravog babljeg  ljeta, zadarske plaže još uvijek su pune kupača koji koriste svaki trenutak  za uživanje u moru. Svi oni koji imaju vremena za kupanje ne trebaju se  bojati da će uskoro prestati, jer, kako sada stvari stoje, bablje ljeto će trajati, naznaka za pogoršanje vremena još uvijek nema.

Meteorolog Duško Kraljev pojasnio je kako ovako lijepo vrijeme nije  neuobičajeno za ovo doba godine.

Utorak, Rujan 18, 2018 11:37

Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL - mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD - (European Day Without A Road Death). Ove godine, projekt će se provesti u srijedu, 19. rujna 2018 te će taj dan policijski službenici na području Policijske uprave zadarske pojačati preventivno-represivne aktivnosti, s ciljem suzbijanja najtežih prometnih nesreća.

Utorak, Rujan 18, 2018 11:00

Što je to poremećaj iz spektra autizma (PSA)?; kako se susresti s dijagnozom PSA; karakteristike PSA, kako prepoznati osobe s poremećajem iz spektra autizma (PSA); kako komunicirati s osobama s poremećajem iz spektra autizma; koji način prehrane primijeniti, kako se  odnositi prema spavanju, prema obavljanju nužde, igri...

Utorak, Rujan 18, 2018 10:00

Zadarska Brodarica, Mjesni odbor i kvart sa stoljetnom tradicijom koja obuhvaća široko područje grada od Vruljice, preko dijela  Puta Petrića, Belafuže do Žmirića te uvale Draženica na zapadu. U ovako  širokom i prostranom MO-u, koji se sastoji i od obiteljskih kuća, ali i urbaniziranih naselja, živi desetak tisuća ljudi, što ga čini jednim od većih i  napučenijih dijelova grada.

Utorak, Rujan 18, 2018 09:35

Ovogodišnji apsolutni pobjednici ZOWL-a (Zadar Open  Water League) su Šimun Srzić iz KDP Donat Zadar i Antonia Buličić iz  KDP Split. Posljednjom, revijalnom trkom na 1.500 m, jučer je na bazenu Kolovare završena ovogodišnja sezona daljinskog plivanja. Okosnicu  ovog sporta u Zadru činio je ZOWL, ali su Donatovci, na državnoj razini, u natjecanju za Cro Cup osvojili treće mjesto u apsolutnom poretku.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 18:00

Od danas je za sav promet na dva mjeseca zatvoren dio Ulice  Nikole Tesle u dužini 100 metara, od raskrižja s ulicama Domovinskog  rata i Benka Benkovića (kružni tok) na jugozapadu, prema Ulici Božidara  Adžije na sjeveroistoku. Razlog zatvaranja ovog dijela Ulice Nikole Tesle  je izgradnja I. faze građevine "Rekonstrukcija dijela Ulice Nikole Tesle", a  resorni pročelnik Darko Kasap zamolio je tim povodom sve građane za  strpljenje u prometu.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 14:56

Rendgen uređaj, koji se koristi na Odjelu za kliničku radiologiju, u kvaru je već više od dva tjedna, potvrdio nam je to ravnatelj OB  Zadar, dr.med.Željko Čulina. Razlog je to mnogih nenadanih otkazivanja  ugovorenih pregleda u navedenom periodu, ali kako je ravnatelj naglasio, pregledi će se obaviti odmah po popravku uređaja.

Stranice