Županija

Utorak, Studeni 13, 2018 09:16

Danas s početkom u 12,00 sati u Osnovnoj školi „Starigrad“ u Starigradu, na adresi Jose Dokoze 30, provodit će se preventivne aktivnosti u okviru nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s partnerima.

Potporu ovoj kampanji pružilo je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije i Hrvatski centar za razminiranje u suradnji sa PU zadarskom.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 15:02

Nakon nedavno održanog Pojedinačnog prvenstva RH  u krosu na škabrnjskoj Vlačini, gdje se treba graditi atletsko igralište, veliki uspjeh doživjela je i 2. Atletska utrka "Dani sjećanja od Škabrnje do  Vukovara" održana kod Osnovne škole Vladimira Nazora.

- Atletska utrka ima humanitarni karakter, novčani prilozi su za Pučku  kuhinju u Zadru, kazao je delegat utrke Slobodan Miolović, predsjednik  Atletskog saveza Zadarske županije, alfa i omega organizacije.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 14:42

Odlukom žirija, na 25. Međunarodnoj smotri turizma, filma i  krajobraza, koja se od 7. do 9. studenoga održala u Hotelu President u  Solinu, Općini Preko dodijeljena je nagrada Zlatni Interstas 2018., a  načelniku Juri Brižiću posebno priznanje.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 10:05

Općina Bibinje već 15 godina sustavno skrbi o svojim studentima i nadarenim športašima koji ispunjavaju potrebne uvjete dodjeljujući im stipendije. U akademskoj godini 2018./2019.  pravo na stipendiju je ostvarilo mladih Bibinjaca, čak 75 studenta i športaša.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 13:00

Stranka Modes poslala je u nedjelju priopćenje u kojemu traže neopozivu ostavku Zorana Pelicarića, načelnika Općine Sv. Filip i Jakov, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

Petak, Studeni 9, 2018 18:30

Žman, Brbinj i Sali, tri su mjesta u kojima su ove godine uljare  otvorila svoja vrata. Prije pet godina, šest uljara je bilo u pogonu, osim  ove tri nabrojene. Još se te 2013. godine moglo preraditi maslinovo ulje   u Solinama, Božavi i Savru. Godine prevrtljive, bilo je i takvih, više uroda u Solinama, mjestu sa pedesetak žitelja nego u Salima, glavnom  općinskom središtu s preko 650 stalnih stanovnika.

Petak, Studeni 9, 2018 18:30

Sukošan postaje istinsko stožerno mjesto ptica Republike Hrvatske, dok Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Zadar od 7. do 11. studenoga u Domu mladeži održava međunarodnu izložbu ptica pod nazivom  2. kup Jadrana Zadar 2018.

- Jučer i prekjučer, srijeda i četvrtak, bio je prijam i ocjenjivanje ptica,  kazao je predsjednik udruge Vremenko Maričić, uzgajivač ptica i  međunarodni sudac.

Petak, Studeni 9, 2018 18:00

Zlatko Franić, dobrovoljni darivatelj krvi iz Lukorana,  odlikovan je najvišim državnim odličjem za darivatelje koji su dali krv  više od stotinu puta.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je 25. i 26.  listopada odlikovanja „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske”  dobrovoljnim darivateljima krvi iz cijele Hrvatske koji su 2014. godine  imali više od stotinu (muškarci) i 75 (žene) davanja “za izniman, human i  domoljubni doprinos”.

Petak, Studeni 9, 2018 12:25

Zadarski azil nedavno je objavio dojavu građana o lovcima koji su prekršili zakonsko ograničenje lova u blizini naselja, a s ciljem da upozore sve one koji vikendom odlaze s psima u prirodu! Naime, dojavljeno je kako su lovci u Privlaci prekršili ograničenje od 300 metara, koliko je minimalna udaljenost za upotrijebiti lovačko oružje, i pucali u blizini obiteljskih kuća.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 15:07

Prigodnom svečanošću i uvodnim predavanjem na Dislociranom studiju Veleučilišta Baltazar Zaprešić u Biogradu na Moru u prostoru srednje škole započela je deseta akademska godina preddiplomskog studija Poslovna ekonomija i financije za točno 40 novoupisanih studenta.

Stranice