Kultura

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 13:33

U četvrtak, 28. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati održao se koncert pijanistica Martine Stipčević Petani i  Zrinke Tomašić pod nazivom Romantizam na pijanistički način.

Petak, Ožujak 29, 2019 17:25

U zadarskom narodnom kazalištu u srijedu navečer proslavljene su dvije velike obljetnice - Svjetski dan kazališta te 74. rođendan kazališne kuće.

U povodu ovako velikog jubileja, kojim je proslavljeno dugogodišnje djelovanje kazališta, pripremljen je poseban slavljenički program. Predstava Tarzan, nastala je prema tekstu Roka Vilčnika, te redatelja Matjaža Latina, a glavne uloge imaju Alen Liverić, Žana Bumber i Dean Krivačić.

Četvrtak, Ožujak 28, 2019 19:30

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar i Društvo paških čipkarica Frane Budak upriličili su danas u Kneževoj palači u Zadru izložbu Paška čipka. Paška čipka je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro RH, a uvrštena je i na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine. Izložbom se Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar pridružio promociji ovog kulturnog dobra. Kako je rekla Nedjeljka Oros, predsjednica Društva paških čipkarica Frane Budak, osnovanog je 1997.

Srijeda, Ožujak 27, 2019 17:48

Ovogodišnju temu manifestacije Zadar čita, koja se održava  u organizaciji Gradske knjižnice Zadar, Državni arhiv u Zadru odlučio je  interpretirati prigodnom izložbom pod nazivom "Obljetnice". Kako je u  uvodu rekao ravnatelj Ante Gverić, svaki od izloženih spisa, listova i drugog arhivskoga gradiva nosi broj. Prvo datum nastanka, zatim broj u nazivu obilježavanog događaja, a na kraju i onaj arhivski broj, odnosno signaturu kojom se svaka arhivska jedinica označava.

Srijeda, Ožujak 27, 2019 16:32

U sklopu manifestacije „Zadar čita“, koju Gradska knjižnica  Zadar ove godine organizira 11. put, u ponedjeljak je održan književni  susret s Ivanom Šojat, hrvatskom književnicom, autoricom eseja, poezije, kratkih priča, književnih prijevoda, novela i romana, čiji su naslovi  više puta nagrađivani na književnim natječajima.

Utorak, Ožujak 26, 2019 10:35

Zanimljiva i pomalo neobična izložba skulptura pod  nazivom - Metallize, otvorena je proteklog vikenda u zadarskoj Gradskoj loži, a njezin je autor 28-godišnji Zadranin Niko Pinčić.

Ponedjeljak, Ožujak 25, 2019 21:06

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ gostovalo je prošlog vikenda u Čapljini.

Naime, Zadrani su priredili cjelovečernji koncert u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini u sklopu manifestacije „Dani sjećanja 2019. Čapljina“ i to pred mnogobrojnom publikom koja je prihvatila zadarski zbor s velikim oduševljenjem.

Petak, Ožujak 22, 2019 16:47

Početna konferencija projekta Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije održana je u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru.

Petak, Ožujak 22, 2019 15:17

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra, čiji osnivač  su Benediktinke sv. Marije, slavi Dan škole 21. ožujka, na blagdan preminuća sv. Benedikta, a ujedno i prvi dan proljeća.

Četvrtak, Ožujak 21, 2019 13:55

U utorak je u Caffe galeriji Đina otvorena izložba slika slovenskog impresionista Richarda Jakopiča. Izložba će biti otvorena do 31.  ožujka, a umjetnika je uzvanicima predstavila domaćica izložbe Silvijana  Dražović.

Stranice