Zabava

Subota, Lipanj 8, 2019 14:25

Da je poživio zadarski novinar, publicist, glazbenik i rock kritičar Ante Perković danas, 8. lipnja, navršio bi 46 godina. Nažalost napustio nas je prije dvije godine i iza sebe ostavio osim glazbene kritike i sjajnih knjiga, po čemu je bio najpoznatiji široj publici, i „hrpu“ sjajne glazbe. Kako je sam govorio zadnjih godina karijere najveće mu je zadovoljstvo pružalo bavljenje glazbom - "stvaranje vlastite glazbe umjesto pisanja o tuđoj".

Subota, Lipanj 8, 2019 10:15

Nekadašnji maturanti zadarske Gimnazije pedagoškog smjera iz generacije 1968./1969. obilježili su jučer 50 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Susret bivših školskih kolega iz 4.e razreda započeo je u gimnazijskom dvorištu u Parku Vladimira Nazora, pred zgradom koju su pohađali prije pola stoljeća. Od nekadašnjih 28 učenika, kaže jedna od organizatorica susreta Ljubica Škorlić, ovom jubilarnom okupljanju odazvalo se njih 19.

Srijeda, Lipanj 5, 2019 11:44

Nesumnjivo je kako je Zadar uvijek slovio kao grad u kojemu se rađaju pravi glazbeni slavuji. Mnoga, upravo zadarska glazbena  imena, i danas su u širokoj javnosti prepoznata kao vrsni pjevači, autori i instrumentalisti. 

Čini se kako i zadarski pjevački "podmladak" upravo ima i nosi tu  tendenciju, želje, stremljenja i snove. Velike snove.

Srijeda, Lipanj 5, 2019 11:39

Po prvi puta ove godine, skupina mladih entuzijasta iz  Nina okupila se u tamburaški sastav AMA i sudjelovala na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku od 30. svibnja do 2. lipnja 2019.

Izveli su djela: J. Malatz: Serenata Espagnola br. 2 (arr. Tom Yeseta);  N. Rota: Speak softly love (arr. Franjo Batorek); S. Leopold: Loptica.

U kategoriji seniora osvojili su srebrnu plaketu tambure Paje Kolarića.

Utorak, Lipanj 4, 2019 12:00

Predstavom "Gala večer" - baletnim kolažom najboljih izvedbi iz prošlogodišnjih nastupa zadarska baletna udruga "Pirueta" u  nedjelju je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar obilježila deset godina rada. Na programu su bile točke iz "Trnoružice", "Šeherezade",  "Broadwaya" i "Carmen" te jedna nova koreografija - "Rossini card",  posvećena, kako je to naglasila voditeljica udruge Vinka Zekić, glamuroznom velikanu glazbene umjetnosti - Rossiniju.

Utorak, Lipanj 4, 2019 11:53

Bivši učenici Gimnazije Jurja Barakovića proslavili su 30.  godišnjicu mature. Devet razreda generacije 1988./89. nekadašnjeg COUO Juraj Baraković okupilo se pred školskom zgradom u Perivoju Vladimira Nazora, nakon čega su nastavili druženje do sitnih noćnih sati u  ugostiteljskom objektu uz kultni zadarski bazen na Kolovarima za koji  mnoge od njih vežu brojne uspomene iz đačkog doba.         

Petak, Svibanj 31, 2019 12:06

Na nedjeljnim izborima za predstavnike Hrvatske u Europskom parlamentu, jedan je zadarski birač, očito nezadovoljan (štoviše,  ogorčen) politikom, političarima i njihovim (ispraznim) obećanjima,  odlučio umjesto zaokruživanja kandidata, ostaviti poruku. A poruka  koju je ispisao na glasačkom listu, glasi: "Dragi druže Tito, tebi sretan  rođendan, a ove lopove sve nabijem na k...".

Četvrtak, Svibanj 30, 2019 16:38

U Zadru će se po treći puta, u subotu, 1. lipnja održati Wine & Music. Događaj koji je danas najavljen u HGK županijskoj komori  Zadar, povezuje vrhunska vina, ugodnu glazbu i izvrsne delicije.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 16:23

Veselo je jučer bilo u Biogradu, a razlog su 63 maturanata Srednje škole Biograd na Moru, gimnazijalci, ekonomisti, prodavači,  kuhari i konobari, brodomehaničari i brodograditelji, koji su se na parkiralištu škole i uokolo njega pod motom "Malo nas je al' nas ima"  oprostilo od srednjoškolskih klupa, ludilo.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 14:56

Tisuće posjetitelja prošlogodišnjeg KvartArt festivala značilo  je samo jedno – ovo već tradicionalno predsezonsko događanje u Zadru  mora dobiti svoj nastavak. I dobilo je! KvART '19 donosi nove aktivnosti,  nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu!

Stranice