Škabrnja

Petak, Listopad 13, 2017 09:26

 U Osnovnu školu Vladimir Nazor u Škabrnji stigla je radosna vijest, projekt "Učeničke zadruge Maslina" odobren za realizaciju između stotinjak prijava u sklopu programa Zeleni pojas - natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine - Industrije nafte, d.d. Zagreb.

Petak, Rujan 8, 2017 20:09 1

Nakon što je Ured za državnu reviziju zbog brojnih uočenih nepravilnosti i nezakonitosti dao nepovoljno mišljenje za Općinu Škabrnja te nalaz proslijedio DORH-u, a o čemu smo pisali još prije nekoliko dana, počeli su izvidi kako bi se utvrdilo ima li elemenata kaznenog djela.

Srijeda, Rujan 6, 2017 18:00

 Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji, koju je u ponedjeljak povodom početka nove školske godine posjetio zadarski župan Božidar Longin, jedna je od trideset škola s područja Zadarske županije koja će i sljedeće četiri godine sudjelovati u realizaciji i provedbi projekta „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka".

U školi u Škabrnji, koju pohađa 190 učenika, doznajemo od ravnatelja škole Marina Pavičića, za sada dva učenika s teškoćama imaju pomoćnika u nastavi.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:51

 Rajska djevo, kraljice Hrvata... - pjevalo je preko dvije tisuće Škabrnjana i Prkošana te hodočasnici iz cijele Zadarske županije na samom kraju svete mise i tijekom nepregledne procesije u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice škabrnjske župe.

Ponedjeljak, Lipanj 19, 2017 00:00

Isti razred, ista škola, isti učenici, samo pola stoljeća i kusur godina kasnije.

- Ti si Milan?

- Jesam. A ti Petar. Poznao sam te po glasu.

Petak, Lipanj 2, 2017 00:00

Ravnokotarske općine Škabrnja, Galovac i Zemunik pokrenule su postupak osnivanja Turističke zajednice Ravni kotari, s ciljem kvalitetnijeg razvoja ruralnog turizma kao nove mogućnosti ovog kraja.

Četvrtak, Svibanj 25, 2017 00:00 1

Ivan Škara, kandidat grupe birača za načelnika Škabrnje ušao je s 38,96 posto u drugi krug izbora s Nedjeljkom Bubnjarom koji je osvojio 49,7 posto glasova.

Subota, Svibanj 13, 2017 00:00

Nezavisna listu Moja Škabrnja, rodila se kao želja skupine mladih i školovanih ljudi za boljitkom općine Škabrnja. Želja nam je napraviti sve što možemo da naše mjesto, koje je kroz povijest prošlo tolike patnje, napokon počne živjeti onako kako može i zaslužuje.

SKABRNJA
Četvrtak, Travanj 6, 2017 00:00

Baš su bili cool tako jednaki, a tako različiti učenici viših razreda OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, njih 112, koji su sudjelovali u interaktivnim radionicama održanima u njihovoj školi 3. i 4. travnja, nakon čega su dobili i zahvalnice sa svojim imenom i prezimenom tiskane na latinici i na brajici.

Četvrtak, Ožujak 23, 2017 00:00

Eva Šegarić (90), jedna od najponosnijih majki u Hrvata koja je u stravičnom pokolju u ravnokotarskom selu heroju Škabrnji u jednom danu na najokrutniji način izgubila supruga Vicu i trojicu sinova, Miljenka i Budu i Ivicu, pokopana je jučer na mjesnom groblju sveti Luka.

Stranice