apoksiomen

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 24, 2010 00:00

Apoksiomen je stigao u Zadar! Nakon Zagreba, Rijeke, Osijeka, Splita i Firence, i Zadrani te gosti našega grada od 1. ožujka imat će priliku vidjeti ga u punom sjaju, u velikoj dvorani Muzeja antičkog stakla.

Za našeg jučerašnjeg posjeta znalačka ekipa obavljala je pripreme za njegovo postavljanje na mjesto na kojem će biti sve do kraja rujna, a možda i duže.

smiljangluscevic
Subota, Svibanj 2, 2009 00:00

U dvorani Matice hrvatske, a u organizaciji Matice Zadrana, u srijedu je dr. sc. Smiljan Gluščević održao predavanje o Apoxyomenu. Uvodnu riječ kazao je predsjednik Matice Zadrana Ivo Babić, napomenuši kako mu se čini da je vrijednost ovog vrijednog nalaz premalo valorizirana. To svoje mišljenje potkrijepio je činjenicom kako je Muzej u Firenci u godinu dana, koliko je kod njih bila postavljena ova statua, imao više od 80 tisuća posjeta, te zaradio oko 335 tisuća eura.

apoksiomen
Ponedjeljak, Travanj 13, 2009 00:00

Prošlo je deset godina od njegova vađenja iz mora, i pune tri godine da je u cijelosti restauriran, ali će se za uređenje stalnog postava morati čekati još sigurno više od godine dana. Dakle, 2010. u najboljoj varijanti, ali realnije je 2011. godina, trebala bi biti godina kada će Apoksiomen postati stalni stanovnik Malog Lošinja s adresom na Rivi lošinjskih kapetana