strajk

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 19, 2022 12:21

Vozači saniteta u petak prekidaju štrajk nakon obećanja ministra zdravstva Vilija Beroša da će biti donesena uredba kojom će biti riješen njihov status, povećan koeficijent i izjednačene plaće na razini cijele države, doznaje se u Sindikatu medicinske sestre/tehničari zajedno.

Ponedjeljak, Svibanj 16, 2022 08:40

Oko 400 vozača saniteta, medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu od ponedjeljaka su u štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta.

Četvrtak, Ožujak 17, 2022 08:22

U trenutku kad je na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća s dnevnog reda skinuta točka o kreditu od 3,7 milijuna za KK Zadar automatski se upalila i sirena za opću opasnost u svlačionici na Višnjiku. Igrači prve momčadi očekivali su da će čuti bolje vijesti od gradskih otaca jer posljednja dva mjeseca nisu vidjeli plaće, i nije trebalo dugo čekati na prva šuškanja da je na pomolu njihov štrajk.

Četvrtak, Studeni 5, 2020 15:54

»Tete« u studentskoj menzi štrajkaju već 19 dana. Podsjećamo, stavka sporna dijelu radnika studentskih restorana je vrijednost boda koja se izbacuje iz Kolektivnog ugovora te ju određuje Upravno vijeće Agencije.
S druge strane, Sveučilište u Zadru, osnivač Agencije za studentski standard, štrajk smatra neutemeljenim i nezakonitim što tumači u svojim priopćenjima za javnost.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 08:15

Štrajk prosvjetara jučer je priveden kraju. Zadovoljstvo postignutim nisu krili niti zadarski školski sindikalisti. Županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan rekao je kako su sindikalisti zadovoljni izborenim brojevima.

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2019 13:00

»Maslina je neobrana, nima koga da je bere…« riječi su pjesme u izvođenju legendarne šibenske klape Maslina, koje se na sreću nisu obistinile, barem kada je u pitanju maslinik Osnovne škole Pakoštane, usprkos štrajku učitelja koji traje već preko 30 radnih dana.

Petak, Studeni 29, 2019 11:15

Što se tiče zadarskih gradskih dječjih vrtića pri ustanovama Radost i Sunce, imamo potpisani kolektivni ugovor. Trenutačno smo u rješavanju pitanja prvog dodatka kolektivnog ugovora. Za prvi kolektivni ugovor možemo biti zadovoljni.

Utorak, Studeni 26, 2019 19:27 1

Čak šest autobusa prosvjetara osnovnih škola Zadarske županije bilo je u ponedjeljak na jednom od najvećih prosvjeda u povijesti Republike Hrvatske, na Trgu bana Josipa Jelačića. Točan broj prosvjednika se još uvijek sasvim pouzdano ne zna, ali se spominjao broj između 40 i 50 tisuća ljudi.

Ponedjeljak, Studeni 25, 2019 09:00

Za danas je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića najavljen veliki prosvjed prosvjetara, a kako nam je potvrdio Jere Bilan, profesor u zadarskoj Pomorskoj školi i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, iz Zadra je u Zagreb krenulo devet autobusa.

Ponedjeljak, Studeni 18, 2019 11:15

Sindikati su postali glavni nositelji promjena u društvu. To nisu više ni političke stranke, niti udruge. Ljudi su to prepoznali, podrška i odaziv građana su sve veći, a posljednji primjer je sindikalna akcija »67 je previše« koju je potpisalo oko 800 tisuća građana i to bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju.

Stranice