strajk

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 28, 2019 15:54

»Niti iz jednog izvedenog dokaza ne proizlazi da je štrajk odrzan 20. svibnja postupak 2019. bio nezakonit, posebno pored nespome činjenice da je prije samog štrajka proveden i postupak mirenja, a štrajk je i najavljen poslodavcu, kako je obrazloženo. Jednako tako, nesporno je da je upravo tužitelj poslodavac, a ne Grad Obrovac (kao osnivač tužitelja), pa nije osnovan navod tužitelja kako nije ovlašten voditi pregovore.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:44

Zadarska Liburnija nije uključena u štrajk upozorenja vozača autobusa jer ne patricipira u Državnom proračunu, opcija štrajka je za one koji se sufinaciraju iz Državnog proračuna, ali smo poslali pismo potpore štrajku. Ono što drugi traže mi već imamo ostvareno.

Nedjelja, Srpanj 28, 2019 15:11

Zaposlenici komunalne tvrtke Grada Obrovca, Infra-grad, organizirani u Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, poslali su kaznenu prijavu protiv direktora Mate Karamarka, i to: Državnom odvjetništvu RH, Županijskom državnom odvjetništvu i USKOK-u!

Postupak mirenja nije uspio

Srijeda, Srpanj 24, 2019 12:29

Iako su sudskom presudom od 4. srpnja radnici obrovačke komunalne tvrtke Infra-grad morali prekinuti štrajk kojim su tražili povećanje plaća s 3.300 na 4.000 kuna, odvoz smeća u Obrovcu obavlja - privatna tvrtka. Radnici ovakvu odluku smatraju osvetom, kako nam je jučer kazao predsjednik Štrajkaškog odbora, Mario Vrkić, tvrdeći da direktor njome »želi poslati jasnu poruku radnicima kako im štrajk više ne bi pao na pamet«:

Srijeda, Srpanj 3, 2019 15:40

Ni poziv Županijskog suda radnike obrovačkog Infragrada nije odvratio od njihove borbe za povećanje plaća. Sudeći prema izjavi pregovaračkog tima, i Štrajkaški odbor i Sindikalna podružnica Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) ne povlače svoje zahtjeve za povećanjem plaća s 3.300 na 4.000 kuna.

Utorak, Srpanj 2, 2019 15:49

Umjesto povećanja plaće koju su pokušali ishoditi štrajkom,  radnici obrovačkog Infra-grada dobili su - poziv na sud!

Tužila ih je uprava tvrtke smatrajući njihov štrajk nezakonitim te u pozivu Županijskog suda u Zadru stoji kako se pozivu moraju odazvati  zbog organiziranja štrajka. Danas u osam sati na sud stoga mora doći  njihov sindikalni predstavnik kojemu je naloženo da donese i kolektivni  ugovor.

Nedjelja, Lipanj 30, 2019 14:45

Sindikalna podružnica Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) poslala je prijavu protiv direktora Infra-grada Državnom inspektratu zbog "nezakonite Izmjene i dopune Pravilnika o organizaciji rada". 

Petak, Lipanj 28, 2019 12:00 2

Sudeći prema najnovijem razvoju događaja, Obrovac i okolna mjesta još će neko vrijeme biti pod smećem. Naime, kako su nam javili iz Štrajkaškog odbora radnika Infra-grada, propao je i današnji pokušaj dogovora između njih i uprave:

Petak, Lipanj 28, 2019 10:48

Radnici obrovačke komunalne tvrtke Infra-grad jučer nisu uspjeli postići dogovor sa direktorom Matom Karamarkom te se razgovori nastavljaju i danas. Kako  nam je kazao predsjednik Šrajkaškog odbora, Mario Vrkić, uprava ne želi udovoljiti njihovim uvjetima, a za "bijednu plaću od 3.300 kuna više ne žele raditi". Ogorčeni su, napominje Vrkić, što tvrtku vodi čovjek u mirovini, star 73 godine, i to samo na pola radnog vremena. Po njemu se sve to odrazilo i na poslovanje tvrtke:

Srijeda, Svibanj 22, 2019 15:41

Vozači Liburnije danas ipak nisu obustavili vožnje na gradskim i prigradskim linijama. Razlog, uprava Liburnije je upozorila radnike  da bi njihova obustava bila protuzakonita te bi se tim otvorio put  uručenju otkaza štrajkašima. To su vozači shvatili kao ozbiljnu prijetnju  te danas nisu obustavili rad. No, ipak su na gradskom kolodvoru održali  tiskovnu konferenciju.

Stranice