strajk

Srijeda, Svibanj 22, 2019 15:41

Vozači Liburnije danas ipak nisu obustavili vožnje na gradskim i prigradskim linijama. Razlog, uprava Liburnije je upozorila radnike  da bi njihova obustava bila protuzakonita te bi se tim otvorio put  uručenju otkaza štrajkašima. To su vozači shvatili kao ozbiljnu prijetnju  te danas nisu obustavili rad. No, ipak su na gradskom kolodvoru održali  tiskovnu konferenciju.

Ponedjeljak, Travanj 8, 2019 15:39

Devedeset posto vozača Liburnije danas je prosvjedovalo i s 18 gradskih i 30-ak prigradskih linija obustavilo promet na sat vremena kako bi ukazali na loše radne uvjete i niske plaće koje im gradska vlast i uprava tvrtke odbijaju povisiti.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 19:30

Nakon što su iz Grada Zadra ponovno dobili odgovor kako  u proračunu nema sredstava za povećanje plaća radnicima Liburnije  d.o.o. za minimalnih 10 posto, radnici i sindikalni predstavnici gradske  prijevozničke tvrtke Liburnija d.o.o. uputili su gradonačelniku Branku  Dukiću i direktoru Liburnije Edvinu Šimunovu otvoreno pismo u kojem najavljuju jednosatnu obustavu rada u ponedjeljak, 8. travnja, u  vremenu od 10 do 11 sati. 

Subota, Ožujak 2, 2019 15:51

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić prihvatio je inicijativu  predstavnika SSSH, SPIVH-a i Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o.  Zadar i u četvrtak organizirao sastanak sindikalista i predstavnika radnika te prijevozničke tvrtke s predstavnicima Grada, direktorom Liburnije  d.o.o. Edvinom Šimununovim, a u svezi zahtjeva radnika Liburnije za  povećanjem plaća, adekvatnog reguliranja i isplate prekovremenog rada,  noćnog rada.

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 14:50

Petero od ukupno sedam zaposlenika u zadarskom hostelu Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS), koji su početkom srpnja bili u štrajku, dalo je izvanredni otkaz, a dvoje se vratilo na svoja radna mjesta. Na taj je način zapravo i okončan štrajk koji su simultano radnici i radnice hostela HFHS-a u Zadru i Zagrebu, ujedno i članovi Novog sindikata, započeli 30. lipnja.

Utorak, Srpanj 31, 2018 14:00

Zbog štrajka kabinskog osoblja Rayanaira u nedjelju su otkazana tri leta iz Zračne luke Zadar. Ta niskotarifna aviokompanija, koja Zadar spaja s 15 europskih gradova, u ponedjeljak nije najavila otkazivanje niti jednog leta, no nitko sa sigurnošću ne može reći hoće li do otkazivanja letova doći narednih dana budući da štrajk još uvijek traje.

Četvrtak, Srpanj 12, 2018 21:02

Radnici i radnice Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) i dalje su u štrajku koji su u hostelima u Zadru i Zagrebu započeli prije 11 dana, 30. lipnja. U međuvremenu, donesen je i sudski, nepravomoćni pravorijek vezan uz tužbu poslodavca protiv štrajkaša zbog nezakonitosti. Iako ta presuda ide u prilog radnicima u štrajku koji su članovi Novog sindikata, ona je ujedno ostavila i gorak trag zbog nekih nedorečenosti.

Četvrtak, Listopad 1, 2015 00:00

Odluku o prekidu štrajka donijelo je naše Veliko vijeće, iako je što se tiče osnovnih škola na području naše županije, odaziv bio jako dobar i velika većina škola bila je spremna nastaviti štrajk do - "iznemoglosti" - izjavila je županijska povjerenica SHU-a Kata Knežević

Ponedjeljak, Rujan 28, 2015 00:00 1

Sindikati Vertikale obrazovanja proveli su do sada niz štrajkova za mandata različitih hrvatskih vlada. Morali smo i moramo to raditi zbog toga što Hrvatska nema dugoročno promišljenu obrazovnu i znanstvenu politiku. Umjesto toga, imamo političku devastaciju znanosti i obrazovanja, tvrdi Igor Radeka

Stranice