potres

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Siječanj 21, 2021 15:58

U mjesta pogođena potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji jučer je krenula nova ekipa Gradskog stožera civilne zaštite. Njihova je pomoć nemjerljiva jer su zaduženi za podjelu hrane do najnepristupačnijih mjesta, zahvaljujući čemu je u utorak spašen i jedan život.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 14:43

Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za novinare na kojoj je odgovarao na niz pitanja o političkoj sudbini sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.

“G. Žinić je nakon jučerašnjeg i današnjeg sastanka podnio ostavku zbog trenutne situacije. Smatramo da bi daljnji ostanak na čelu županijske organizacije to bio problem”, rekao je Plenković, javlja N1.

Utorak, Siječanj 19, 2021 14:54

Željka Vitlov, predsjednica udruge Zadarske mažoretkinje, odnijela je glinskim mažoretkinjama pomoć koju su Zadrani prikupljali prošlog tjedna. Higijenske potrepštine, konzervirana hrana, odjeća, deke i novac razveselile su 7 glinskih djevojčica i njihove obitelji, koje su u razornom potresu izgubile sve.

Željki Vitlov se dojmovi još nisu slegnuli, kažu da je preteško vidjeti prizore razrušenih kuća i pokraj njih šatora, limenih kućica u kojima su ljudi našli svoj privremeni dom.

Utorak, Siječanj 19, 2021 10:57

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Banovine, Caritas Zadarske nabiskupije osim što nikada ne prestaje pomagati svojim sugrađanima, aktivno se uključio i u pomaganje obiteljima koje su stigle u zadarski kraj - bilo da je riječ o rodbini, prijateljima ili o jednostavno dobrim, nepoznatim ljudima koji su im nesebično ponudili smještaj dok god to bude potrebno.

Utorak, Siječanj 19, 2021 09:43

Nekretnina u vlasništvu glinskog dogradonačelnika Darija Žinića, inače sina sisačko-moslavačkog župana Ive, u Zuzekovoj ulici u Glini, dobila je crvenu naljepnicu koja označava najviši stupanj oštećenja od potresa. Također je označena i crvenim slovom “R”, koje označava potrebu za rušenjem.

Srijeda, Siječanj 13, 2021 10:51

Dva tjedna od razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i sva manja okolna mjesta, na područje Banije neumorno stiže pomoć sa svih strana Hrvatske i inozemstva. Na Baniji su vatrogasci, pripadnici gorskih službi spašavanja, brojne navijačke skupine, policajci, djelatnici Crvenog križa te volonteri iz svih hrvatskih gradova i mjesta.

Srijeda, Siječanj 13, 2021 10:20

Potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, Tomo Medved, primio je u petrinjskoj vojarni voditelja Civilne zaštite Grada Zadra, Matu Lukića i gradonačelnikovog savjetnika za branitelje, Tihomira Bakarića.

Utorak, Siječanj 12, 2021 15:22

Saša Began, poznati zadarski kuhar restorana Foša, kuha u Topuskom, općini u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je također pogođena nedavnim potresima.

Ništa nije teško

Began je došao u Topusko 2. siječnja u organizaciji udruge naziva Jeunes Restaurateurs Hrvatska (JRE), a JRE je međunarodno udruženje koje okuplja više od 350 gastronomski ambicioznih restorana u čak 16 europskih zemalja.

Utorak, Siječanj 12, 2021 15:17

I mali otok velikog srca uključio se u pomoć ljudima teško pogođenim potresima na području Gline, Petrinje i Siska, a riječ je o otoku Premudi koji broji tek 60- stalnih stanovnika starije životne dobi uglavnom umirovljenika koji nisu dvojili ni trenutka i od svojih su mirovina odvojili dio novčanih sredstava za pomoć onima kojima je u ovom trenutku potrebno sve jer su mnogi od njih u samo nekoliko sekundi sve i izgubili.

Utorak, Siječanj 12, 2021 11:04

Vedran Jakominić, potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja i član Upravnog odbora Udruge Glas poduzetnika smatra da je sustav nakon potresa na Baniji trebao brže i bolje reagirati.

Stranice