mlijeko

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Listopad 22, 2011 00:00

Osnovni problem novih odredbi je njihova velika ročnost koja dolazi na ionako već tešku dinamiku isplate potpora koja kasni, a sad bi se još produžila. U EU je ova predložena dinamika bila od početka, a mi bismo se morali na nju naglo prilagoditi, što nam, naravno, stvara velike teškoće, ističe Elvira Sterle i dodaje da bi provedbom najavljenog Zakona bili podjednako ugroženi veliki, srednji i mali proizvođači mlijeka pri čemu postoji realna opasnost da se proizvodnja mlijeka smanji za sto milijuna litara

Ponedjeljak, Lipanj 20, 2011 00:00

Kalkulira se i sa smanjenjem PDV-a na dječju hranu i meso, čime bi se ublažio učinak poskupljenja kruha, mlijeka ili lijekova. Vjerojatnije je ipak da će Vlada ustrajati na neisplati božićnica državnim službama

elvira_sterle
Subota, Siječanj 22, 2011 00:00 1

Može li unutra biti mlijeko ako znamo da je otkupna cijena na vratima farme u Njemačkoj 36 euro centi. Može li mlijeko po toj cijeni otkupljeno doći do Hrvatske, plus prerada, otkup, pakiranje, fitosanitarna inspekcija na hrvatsku policu, pa tu je još i marža, i u konačnici sve koštati tri i pol kune? Je li to moguće? Mislim da nije, kaže Elvira Strele

kosor_cobankovic
Subota, Siječanj 15, 2011 00:00

Kako pojašnjavaju proizvođači pića, udruženi u tvrtku Eko-Ozra, koji državi plaćaju nekoliko ambalažnih naknada, smanjena treba biti povratna naknada od 0,50 kuna po boci, koju u cijeni proizvoda plaćaju potrošači

mlijeko1005_2
Petak, Siječanj 14, 2011 00:00

Od početka veljače Meggle Hrvatska će biti prisiljena korigirati cijene dijela svog asortimana, a u skladu s kretanjem cijena sirovog mlijeka na europskom tržištu, što je dovelo i do povećanja cijena sirovina u Hrvatskoj, jer se cijena mlijeka u Hrvatskoj formira prema europskom prosjeku posljednja tri mjeseca, izvijestila je Sanja Šijanec, voditeljica Odjela razvoja ljudskih potencijala i odnosa s javnošću u osječkoj tvrtki Meggle Hrvatska.

mlijeko1005_2
Subota, Svibanj 29, 2010 00:00

Istina je da vrlo malo pa čak uopće ne muzemo mliječna grla niti za vlastite potrebe. Ponajprije zato što nemamo organiziran i siguran otkup mlijeka, nemamo ni odgovarajuće uvjete za preradu mlijeka, a da muzemo jedno grlo za vlastite potrebe trebalo bi ga odvojiti od ostalih krava jer sve su one naviknute na cjelodnevni, a ljeti i noćni boravak na otvorenom, kaže Daliborka Birkić iz Medviđe. Hoće li gospodarstva na području Zadarske županije uspjeti legalizirati izgrađene objekte za proizvodnju i preradu mlijeka?

mljekari
Subota, Veljača 27, 2010 00:00

Mljekari u ponedjeljak neće krenuti traktorima prema Zagrebu u prosvjede, izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar nakon današnjeg sastanka u Sesvetama sa članovima svoje udruge.

Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka prihvatio je zaključke s jučerašnjeg sastanka s resornim ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem i provjeda neće biti, kazao je Rešetar.

denis_orlovic_plodovi
Ponedjeljak, Lipanj 8, 2009 00:00

Na nedavni natječaj MPRRR-a kandidiralo se 65 OPG-a, a među njima je veliki broj proizvođača koji nikada nisu niti pomišljali o preradi na gospodarstvu. - Nismo imali potrebu za tom dodatnom djelatnošću, kaže Denis Orlović iz Budaka, jedan od najvećih proizvođača mlijeka u Ravnim kotarima. Kako proizvoditi isplative izvorne sireve u malim serijama?

vigens1
Nedjelja, Svibanj 31, 2009 00:00

- Mlijeko, za razliku od svih drugih nama poznatih prehrambenih proizvoda, nije brendirano. Ne postoji razlika između proizvoda standardne kvalitete i premium kvalitete. Potrošač je taj koji odlučuje hoće li za više novca kupiti bolju kategoriju ili nešto lošiju za nešto manje novaca, kaže Elvira Sterle, predsjednica Udruge Mliko i direktorica Vigensa. Zašto prerađivači uvoze manje kvalitetno, jeftinije mlijeko i miješaju ga s domaćim prve klase?

Stranice