luka gazenica

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 17:25

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te pomoćnika ministra poljoprivrede Ante Mišure boravio je danas u Zadarskoj županiji, a dočekali su ih župan Božidar Longin sa suradnicima te gradonačelnik Zadra Branko Dukić. 

Utorak, Rujan 25, 2018 09:00

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić otputovao je sa  suradnicima u Lisabon na sajam Seatrade Cruise Med, neizostavni događaj na kojem se okupljaju ključni ljudi iz kruzing kompanija iz cijelog  svijeta.

Utorak, Srpanj 24, 2018 15:39

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je u petak, 20. srpnja, uporabne dozvole za središnju zgradu terminala i pripadajuće parkiralište te konstrukciju nadzemne pješačke komunikacije (skyway) na prostoru trajektnog terminala Zadar - Gaženica.

Četvrtak, Travanj 19, 2018 14:13

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poručio je u četvrtak da ministar prometa Oleg Butković mora "ispostaviti račun" o zadarskoj luci Gaženica ustvrdivši da je u koncesiju dana pod sumnjivim okolnostima.

Srijeda, Travanj 4, 2018 15:13

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić iskoristio je kolegij kako bi se osvrnuo na projekt luke Gaženica oko kojeg se, kako je kazao, podiže teško razumljiva i zaglušujuća galama. Istaknuo je kako je riječ o projektu koji je zamišljen prije više desetljeća kao novi iskorak zadarskog gospodarstva na međunarodno tržište.

Petak, Ožujak 30, 2018 14:54

Moram se osvrnuti na koncesiju o kojoj je izrečeno jako mnogo neistina i politikanstva ovih dana. Prvo je rečeno kako koncesija nije dovoljno transparentna, a mi smo svih 25 dokumenata objavili na internetskim stranicama, kao i u međunarodnim časopisima.

Petak, Ožujak 30, 2018 12:54

Na jučerašnjoj sjednici Saborskog odbora za pomorstvo nazočila je i zadarska saborska zastupnica Grozdana Perić koja, inače, obnaša i dužnost predsjednice Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te predsjednice Povjerenstva za fiskalnu politiku. Zamolili smo je za komentar i dojmove sa sjednice saborskog odbora na kojoj su se čuli "pro et contra" argumenti glede koncesioniranja u Luci Gaženica.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 15:40

Odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar da se koncesija  za Gaženicu dodijeli jedinom ponuditelju, tvrtki Zadar International  Port Operations, izazvala je u četvrtak buru na sjednici saborskog Odbora za pomorstvo, a zamjerake su bile da se "projekt skuplji od Pelješkog  mosta daje na odlučivanje lokalnoj razini", te da su reference te tvrtke,  koja već ima raskinut predugovor u luci Gruž u Dubrovniku, upitne.

Srijeda, Ožujak 28, 2018 13:39 2

Nakon što je HVIDR-a Zadarske županije prozvala HVIDR-u Zadar da su u slučaju Gaženice istup iskoristili "kao sredstvo političke borbe", nije trebalo dugo čekati odgovor HVIDR-e Zadar koji prenosimo u cijelosti:

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:14

Nas zanima istina, kakav je interes naših žitelja u koncesiji  za luku Gaženica. Ugovor nismo dobili na uvid pa smo stoga odlučili  sazvati tematsku sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: Detaljan izvještaj o koncesijskom ugovoru za luku Gaženica, rekla je Jasminka Adžić Sikirić, županijska vijećnica Živog zida na konferenciji za  medije održanoj na zadarskom središnjem trgu.

Stranice