eu fondovi

Utorak, Studeni 20, 2018 18:45

S ciljem popularizacije korištenja EU fondova danas je u  Kneževoj palači održano informativno-edukativno događanje “Regionalni dani EU fondova” u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja  i fondova Europske unije, Grada Zadra i lokalnih institucija u sustavu  upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Srijeda, Kolovoz 29, 2018 12:27

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric danas su u zadarskoj Gradskoj vijećnici s direktorom tvrtke Liburnija d.o.o. Edvinom Šimunovom potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt nabave 25 novih autobusa koji će zamijeniti dotrajali i zastarjeli vozni park.

Srijeda, Travanj 4, 2018 17:38

Danas je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je devet ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava. Događaju su prisustvovali predstavnici općina, gradova i županija te predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 20:08

Kada, pak, gledamo ukupnu raspodjelu EU sredstava po gradovima, najviše je u prošloj godini povukao Grad Zadar koji je dosad realizirao projekte vrijedne više od 70 milijuna kuna, a trenutačno provodi 20 EU projekata, ukupne vrijednosti preko 90 milijuna kuna

Subota, Studeni 21, 2015 00:00

Stručne službe Grada Biograda na Moru i Komunalca d.o.o. su dokazale da se mogu nositi s visokim zahtjevima koje postavlja Europska unija.

- Odobreno je 15 milijuna kuna za sekundarnu, uličnu kanalizaciju gradskih četvrti Meterize, Rust, Tuče i Granda te za kanalizaciju i vodovodizaciju gradske četvrti Meterize, ističe Knez, dodajući da je dokumentacija sadržavala preko 2.000 stranica dokumenata teških gotovo 20 kilograma.

Srijeda, Travanj 1, 2015 00:00

Grad Zadar uspio je iz EU fondova za regionalni razvoj privući 2.879.800,00 kuna. Kako je rekao pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, riječ je o sredstvima koja će 85 posto povući preko Ministarstva prometa i infrastrukture, a 15 posto Grada Zadra za financiranje projekta Inteligentnog transportnog sustava - ITS.

Utorak, Veljača 17, 2015 00:00

Izgradnja dviju novih škola na Novom Bokanjcu i Crvenim kućama, na koje se već godinama čeka, još uvijek neće započeti.

Četvrtak, Siječanj 31, 2013 00:00

Specifični ciljevi projekta su: povećati iskoristivost EU fondova putem poboljšanja znanja, informiranosti i motiviranosti za razvijanje projekta za posebne grupe građana te razviti pozitivno mišljenje građana o mogućnostima korištenja EU fondova i povećati njihovu uključenost u inicijative financirane fondovima EU

Subota, Listopad 13, 2012 00:00

Tijekom četiri dana trajanja ovog stručnog seminara - od 22. do 25. listopada, polaznici će imati priliku upoznati način funkcioniranja programa i fondova Europske unije i kroz praktičan rad naučiti kako pripremiti uspješan projekt te dobiti sufinanciranje iz fondova EU

Petak, Studeni 18, 2011 00:00

Jasminka Ana Modrić, načelnica u Upravi za razvoj Ministarstva turizma, prezentirala je potpore za malo i srednje poduzetništvo kojima Ministarstvo raspolaže već sada te je poduzetnike uputila na važnost prethodnih priprema za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova EU

Stranice