steta

Petak, Siječanj 4, 2019 12:00

Snažna bura koja je pogodila zadarsko područje, a čiji  su udarci, primjerice, pod južnim Velebitom, gdje inače najjače udara,  bili i do 160 km/h, prouzročili su materijalne štete po cijeloj županiji.  Posla je bilo prije svega za djelatnike Nasada koji su čistili popadale  grane i stabla, no tamo gdje je bilo posebno teško, morali su intervenirati i vatrogasci.

Subota, Studeni 3, 2018 11:17

Još uvijek se ne znaju točni razmjeri štete koju je olujno jugo  napravilo na zadarskoj rivi i mulu, koji je zbog toga i ograđen.

Tijekom jučerašnjeg jutra ronilac je snimao situaciju pod morem kako  bi se utvrdili razmjeri štete i ispod razine mora.

Utorak, Listopad 30, 2018 16:42

Orkansko jugo koje se tijekom noći s ponedjeljka na utorak  sručilo na Zadar i okolicu prouzročilo je velike štete po gradu. Jaki vjetar  isčupao je i bacao brojna stabla i telefonske stupove, oštetio fasade, gurao kontejnere, pojedina su područja na kraće ili duže vrijeme, ostajala  bez struje, a otoci su u potpunosti bili odsječeni od kopna.

Utorak, Listopad 30, 2018 09:18

Tijekom 29./30. listopada zbog olujnog vjetra na širem zadarskom području Županijski centar 112 zaprimio je više

dojava o padu stabala i telefonskih stupova na prometnice, te grana koje su oštetile parkirana vozila.

Neke od dojava odnosile su se na odsukavanje jedrilice u uvali Maestral (Zadar) i pad više krovnih crjepova s crkve kod mjesta Sali.

Uslijed jakog juga došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na više mjesta u županiji.

Četvrtak, Rujan 28, 2017 19:27

Nakon tehničkog i sanitarnog pregleda, zatvoreno plivalište Višnjik otvorilo je prekjučer vrata svojim korisnicima. Nedavna poplava proizvela je velike štete. Poplavljene su podrumske prostorije gdje su stradale pumpe i elektronika.

Utorak, Rujan 12, 2017 14:57

Dan nakon katastrofalnih i neviđenih poplava na širem zadarskom području štete se još zbrajaju, a sve nadležne službe angažirane su na sanaciji i vraćanju u funkciju prometnica, javnih objekata te privatnih prostora.

Petak, Siječanj 8, 2016 00:00

Za Miroslava Danka tužitelj traži jedinstvenu zatvorsku kaznu od tri godine i šest mjeseci, a za Miroljuba Karaseka dvije godine i šest mjeseci. Danko je platio jamstvo od 250 tisuća kuna i brani se sa slobode, a Karasek je u istražnom zatvoru

autocesta
Ponedjeljak, Svibanj 9, 2011 00:00

U mandatu HDZ-ovih vlada od 2004. cijena kilometra skočila je s 5 na 10 milijuna eura. Za dvije milijarde napravili su 200, a mi 400 kilometra autocesta, tvrdi Radimir Čačić

zupanija0309_stankozrilic
Subota, Studeni 28, 2009 00:00

Neovisno o tome je li dožupan "vectru" tog vikenda koristio za osobne ili, pak, službene svrhe, svu štetu nastalu nakon naleta na srnu podmirit će Croatia osiguranje

sutomiscica_kamenolom1
Četvrtak, Studeni 19, 2009 00:00 1

Naplatiti štetu koncesijom bila bi potpuno kriva kvalifikacija kojom bi se zapravo legalizirao kriminal. Ovdje se prije svega radi o gruboj devastaciji okoliša te štetu treba naplatiti povratom u prvobitno stanje. Ovo se može ostvariti ili vraćanjem ukradenog kamena ili dopremanjem drugog iz legalnih kamenoloma na kopnu, ističu mještani Sutomišćice

Stranice