predavanje

Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018 14:01

Samostan sv. Frane ograđuje se od sadržaja predavanja Danijele Martinović u Zadru.

S obzirom na brojne upite uzrokovane zbunjenošću vjernika nastupom Danijele Martinović o širenju istočnjačke duhovnosti u crkvenom  prostoru Samostana sv. Frane, radi jasnoće smatramo korisnim uputiti  ovo priopćenje.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 09:13

Treći Dani meda i pčelarskih proizvoda Zadarske županije, koji su započeli u petak predstavljanjem desetak proizvođača meda i drugih medarskih proizvoda s područja Zadarske županije, te mednim doručkom kojeg su pripremili učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske, te Poljoprivredne škole Stanka Ožanića, nastavljeni su jučer stručnim predavanjem. Tako je u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar doc. dr. sc.

Subota, Prosinac 8, 2018 09:15

U utorak, u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru, viša arhivistica DAZ, dr. sc. Dubravka Kolić održala je zanimljivo javno predavanje, ujedno i posljednje ove godine, posvećeno neobičnoj sudbini odvjetnika i agronoma iz Cunea u Piemontu, Vincenzu Virginiju (1752.- 1830.). Predavanje se temeljilo na izvornom arhivskom gradivu pohranjenom u Državnom arhivu u Zadru.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 12:55

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače s  početkom u 18 sati održati će se dva predavanja: Borisa Ljubičića - „Dizajn  koji trebamo“ i Ive Pervana - „Važnost fotografije u brandiranju destinacija“ te promocija knjige dr. sc. Marije Valčić - „Turizam i kultura“.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 08:15

Jučer je Udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu Zadarske županije – Koračić organizirala radionicu pod nazivom „Poticanje komunikacijskog i jezično-govornog razvoja“ , koja je provedena u okviru projekta "Do trijaže bez gnjavaže: važnost prevencije i rane intervencije u logopedskom radu." Radionica, održana u Muzeju antičkog stakla, bila je podijeljena u dva seta – prijepodnevni za roditelje i poslijepodnevni dio namijenjen odgajateljima.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 12:08

Zadarska proizvođačica nagrađivanog eko pekmeza od smokava "Šinjorina smokva" kao i niza drugih prehrambenih artikala od voća, koje proizvodi u okviru svog Obiteljsko-poljoprivrednog gospodarstva Babac-Damjanić, prije nekoliko dana gostovala je na promotivnoj ocjenjivačkoj izložbi i znanstveno-stručnoj radionici „SMOKVA“ Zavoda za agromediteranske kulture Mostar u Mostaru.

Događanje je organizirano osmi put za redom, a Sandra Babac je pozvana da održi jedno predavanje.

Petak, Lipanj 22, 2018 10:20
Rat, terorizam i kriminal na svjetskoj razini odnose na desetke tisuća života dok
milijuni bivaju raseljeni i traumatizirani. Troše se milijarde i milijarde dolara kako bi se
nasilje smanjilo, kako bi ratovi prestali no rezultati su slabi. Gotovo nitko od onih koji rade na
rješavanju tog problema ne bavi se temeljenim uzrokom tih nedaća s kojima se čovječanstvo
Četvrtak, Lipanj 14, 2018 09:05

U okviru projekta "Globalna inicijativa za svjetski mir" Saveza za transcendentalnu meditaciju u petak 15. lipnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici Zadar direktorica ureda za Maharishijeve vedske pandite Mona Kagi - Causemann održat će predavanje "Zamislite znanost kreiranja mira". Zadarski organizator događanja koje će ugostiti Kagi - Causemann, jednu od najistaknutijih članica transcendentalne meditacije na svjetskoj razini je dr. Mladen Antišin, certificirani učitelj Maharishijevog TM-a.

Srijeda, Ožujak 14, 2018 11:44

Nagle i drastične promjene vremena posljednjih godina utječu na sve veći interes najšire javnosti za predviđanja klimatologa i uopće na zanimanje o klimatskim promjenama, što se moglo vidjeti i na predavanju poznatoga zadarskog meteorologa i predsjednika Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra Duška Kraljeva, koje su u ponedjeljak došli poslušati mnogi Zadrani.

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 10:10

Arheološki muzej u Zadru domaćin je gostujuće izložbe "Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi", a uz otvorenje izložbe na značajan dan za vučedolsku kulturu, održano je i vrlo zanimljivo te odlično posjećeno predavanje dr.sc. Aleksandra Durmana. Naime, kako se moglo čuti na predavanju, 9. ožujka 2889. godine prije Krista na nebu se dogodio značajan događaj koji se događa vrlo rijetko, a Vučedolci su to vidjeli kao poseban znak.

Stranice