predavanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 6, 2020 15:15

Što je to doping? Koji se preparati i koji lijekovi smiju koristiti, a koji su zabranjeni? Ovo su pitanja na koja su odgovore dobili sportaši koji su sudjelovali na predavanju o dopingu kao problematičnom segmentu sporta, a kojega je organizirao Atletski športski klub Zadar i Udruga Hrvatskih atletskih trenera, te Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), a u čijem sklopu je i Služba za antidoping.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 09:31

Je li novi koronavirus COVID -19 stvarna opasnost i prijetnja ljudskom zdravlju ili nekontrolirani strah i panika? Odgovora za sada nema, rekao je sinoć prof. dr. sc. Boris Dželalija, predavač na Odjelu za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, na predavanju kojim je studentima i zaposlenicima Sveučilišta prezentirao do sada poznate činjenice i moguće opasnosti ovog virusa.

Utorak, Veljača 18, 2020 13:45

Ovih dana bilo je govora o restrikcijama za kladionice i kockarnice te bi one prema novim odredbama, od škola i vjerskih objekata trebale biti udaljene najmanje 500 metara. Nažalost, to sada nije slučaj te mnoga djeca na putu do škole prolaze pored brojnih kladionica. Prema nekim podacima u Hrvatskoj preko 20 posto srednjoškolaca gotovo svaki dan uplati listić u kladionici, a poneki se čak i odriču novca od marende kako bi mogli uplatiti »tiket«.

Petak, Studeni 29, 2019 12:00

U organizaciji Volonterskog centra Zadar jučer je u zadarskoj Gradskoj knjižnici održan završni dio projekta "Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na Internetu" koji VCZD provodi u suradnji s partnerima - Centrom za socijalnu skrb Zadar, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom.

Ponedjeljak, Studeni 25, 2019 19:00

Melija Anijana i druge znamenite žene antičkoga Zadra naslov je drugog javnog predavanje koje će u sklopu ciklusa Žene u prošlosti Zadra održati sutr, 27. listopada, u 18:00 sati u dvorani Državnog arhiva Zadar, na trećem katu.

Četvrtak, Studeni 21, 2019 09:45

U okviru projekta Volonterskog centra Zadar »Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu« jučer je u Kneževoj palači prof. dr. sc. Gordana Buljan-Flander, poznata hrvatska klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba održala predavanje za učenike škola sudionika projekta. Predavanje na kojem je prof. dr. sc.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 08:45

 Jučer je u Zavodu za povijesne znanosti u Zadru, upriličen Dan otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Subota, Listopad 26, 2019 15:57

"Ulica (ne) vodi klub: demokratski i građanski potencijali navijača Hajduka", predavanje je koje je održano u punoj multumedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru u petak navečer. U predavanju doc.dr.sc. Krešimira Krole predstavljeni su rezultati istraživanja u sklopu projekta "(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja" koje je financirao Europski socijalni fond, a sudjelovao je i Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Petak, Listopad 25, 2019 15:11

U dupkom punoj Gradskoj knjižnici u Biogradu na Moru održano je multimedijalno predavanje o putopisnoj knjizi »Latinskom Amerikom uzvodno: Za Che Guevarom od Patagonije do Kube«, autora Jasena Boke, dramaturga, kazališnog kritičara i putopisca iz Splita

Petak, Listopad 25, 2019 10:37

Povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Camille Lucerne, jučer je u zgradi Sveučilišta otvorena izložba koju je ovom prigodom predstavila autorica, Blaženka Klemar- Bubić iz Austrijske knjižnice u Zagrebu. U sklopu svečanosti otvorenja, održano je i prigodno popratno predavanje »Autorice u književnosti Zadra u 19.stoljeću«, koje je održala doktorica znanosti Mirisa Katić iz Državnog Arhiva u Zadru.

Stranice