predavanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 25, 2019 19:00

Melija Anijana i druge znamenite žene antičkoga Zadra naslov je drugog javnog predavanje koje će u sklopu ciklusa Žene u prošlosti Zadra održati sutr, 27. listopada, u 18:00 sati u dvorani Državnog arhiva Zadar, na trećem katu.

Četvrtak, Studeni 21, 2019 09:45

U okviru projekta Volonterskog centra Zadar »Edukacija - prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu« jučer je u Kneževoj palači prof. dr. sc. Gordana Buljan-Flander, poznata hrvatska klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba održala predavanje za učenike škola sudionika projekta. Predavanje na kojem je prof. dr. sc.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 08:45

 Jučer je u Zavodu za povijesne znanosti u Zadru, upriličen Dan otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Subota, Listopad 26, 2019 15:57

"Ulica (ne) vodi klub: demokratski i građanski potencijali navijača Hajduka", predavanje je koje je održano u punoj multumedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru u petak navečer. U predavanju doc.dr.sc. Krešimira Krole predstavljeni su rezultati istraživanja u sklopu projekta "(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja" koje je financirao Europski socijalni fond, a sudjelovao je i Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Petak, Listopad 25, 2019 15:11

U dupkom punoj Gradskoj knjižnici u Biogradu na Moru održano je multimedijalno predavanje o putopisnoj knjizi »Latinskom Amerikom uzvodno: Za Che Guevarom od Patagonije do Kube«, autora Jasena Boke, dramaturga, kazališnog kritičara i putopisca iz Splita

Petak, Listopad 25, 2019 10:37

Povodom obilježavanja 150. godišnjice rođenja Camille Lucerne, jučer je u zgradi Sveučilišta otvorena izložba koju je ovom prigodom predstavila autorica, Blaženka Klemar- Bubić iz Austrijske knjižnice u Zagrebu. U sklopu svečanosti otvorenja, održano je i prigodno popratno predavanje »Autorice u književnosti Zadra u 19.stoljeću«, koje je održala doktorica znanosti Mirisa Katić iz Državnog Arhiva u Zadru.

Četvrtak, Listopad 17, 2019 14:45

U zadnjih 50 godina izgubljeno je 70 posto humusa na planeti Zemlji. Tlo je kiselo, žedno i jalovo. U zadnjih 40 godina nestalo je 80 posto kukaca u prašumama. Trenutno se bilježi gubitak zemljišta na planeti čak 30 do 35 puta veći od povijesnog rekorda, a svjetske bi zalihe hrane trebalo povećati za 70 posto kako bi se nahranilo čovječanstvo koje će do 2050. brojati 9 milijardi ljudi.

Subota, Listopad 12, 2019 14:44

"Što je demencija i kako joj poremetiti planove?", zanimljivo je predavanje kojega je jutros održala psihologinja Irena Knežević u Gradskoj knjižnici u Zadru u sklopu projekta "Pokret sreće".

Srijeda, Lipanj 19, 2019 15:08

Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz, te Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, provodi projekt »VR Laboratorij za mlade«, sufinanciran iz ESF-a.

Subota, Svibanj 18, 2019 18:58

U petak je u Kneževoj palači, u sklopu Dana seksualnosti, izv. prof. dr. sc. Marina Nekić održala predavanje pod nazivom „Neformalna seksualna iskustva mladih: Kako izgleda hookups?“ 

Dane seksualnosti, koji se ove godine održavaju od 15. do 17. svibnja deveti put za redom, organizira Udruga studenata psihologije "Kasper", a kao i dosadašnjih godina tijekom ova tri dana organizirana su razna događanja vezana uz ovo područje.   

Stranice