predavanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 18, 2022 10:29

U okviru Dana kroatistike jučer je održan okrugli stol »Riječ kao lijek: Distopija - umjetnost i/ili zbilja? Što čitamo u pandemiji? Kako nas riječ liječi? Umjetnička riječ i društvena kriza? Književnost i društvene mreže?«, na kojem su sudjelovali izv. prof. dr. sc. Miranda Levanat Peričić, izv. prof. dr. sc. Ante Periša, doc. dr. sc. Tin Lemac, dr. sc. Svjetlana Sumpor, dr. sc. Luka Maršić, a moderirala je izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević.

Utorak, Ožujak 15, 2022 14:28

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeka, Narodni muzej Zadar i Natura Jadera - Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, organizirali su tematsko predavanje »Rijeka - vodena čarolija«, koje je u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u ponedjeljak održala Kristina Krapić.

Utorak, Ožujak 15, 2022 12:24

Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar jučer su imali priliku naučiti nešto novo o važnosti pravilne pripreme za laboratorijske pretrage, s obzirom na to da veliki dio tih pretraga daje lažne rezultate.

Nedjelja, Ožujak 13, 2022 10:30

Projekt »On time - prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitog liječenja raka debelog crijeva i raka dojke«, čiji je glavni cilj promicanje prevencije, rane dijagnoze i optimizacije liječenja raka debelog crijeva i raka dojke, uz jačanje kvalitete javnozdravstvenih usluga, javnosti je predstavljen na prvom promotivnom događanju, koje je održano u Centru za kreativne industrije u Zadru. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u lipnju 2020.

Subota, Ožujak 12, 2022 11:00

Drugo predavanje iz ciklusa Javne sociologije održano je u četvrtak navečer u Gradskoj knjižnici Zadar. Tema drugog druženja bila je javna tribina i zajednička diskusija o nalazima i glavnim teorijskim te javno - političkim argumentima studije »Od projekta do projekta: rad i zaposlenost u kulturnom sektoru« autorice dr. sc. Jake Primorac s Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, koja analizira polje kulture iz perspektive rada i radnih uvjeta kulturnih proizvođača.

Ponedjeljak, Siječanj 31, 2022 11:39

U sklopu projekta SKILLS+ 2.0 kojeg provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, održana je online radionica »Promicanje digitalnih vještina u malim i srednjim poduzećima radi povećanja njihove konkurentnosti.« Tema radionice bila je digitalna transformacija malih i srednjih poduzeća u ruralnim područjima za vrijeme trajanja pandemije covida-19, a na njoj su gostovali doc. dr. sc.

Petak, Prosinac 17, 2021 14:20

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, udruga CINAZ organizirala je interaktivno predavanje za srednjoškolce u Prirodoslovno-grafičkoj školi Zadar na temu ovisnosti o alkoholu među mladima pod nazivom »Što još možemo reći o mladima i alkoholu?«. Predavanje je vodila profesorica Marina Nekić s Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, a bilo je namijenjeno učenicima 3. c razreda, smjer grafički urednik dizajner.

Ponedjeljak, Prosinac 13, 2021 10:35

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11. – 15.12. 2021.) Udruga CINAZ organizira interaktivno predavanje za učenike u srijedu, 15.12., u 12h u Prirodoslovno-grafičkoj školi Zadar na temu ovisnosti o alkoholu među mladima pod nazivom „Što još možemo reći o mladima i alkoholu?“. Predavanje će voditi profesorica dr.sc. Marina Nekić sa Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru.

Četvrtak, Prosinac 9, 2021 13:02

Sunčica Tokić, dopredsjednica Zrakoplovno modelarskog amaterskog kluba »Arhitas« iz Pakoštana održala je međunarodnu radionicu FAI raketnog modelarstva. Radionica je ovih dana održana u Srednjoj bana Josipa Jelačiča u Zaprešiću u sklopu projekta »STEAM and Robotics: a new learning approach«.

Četvrtak, Prosinac 9, 2021 12:59

Najviše oboljelih od hepatitisa C je u starosnoj skupini preko 50 godina. Mnogi se uspješno liječe ukoliko se detektira na vrijeme, dok se kod drugih često susrećemo sa skepsom da neće biti dovoljno liječeni te se boje stigme društva koje na neki način osuđuje takve oboljele, istaknuo je na predavanju dr. Boris Dželalija.

Stranice