znanstveni skup

begonja
Srijeda, Prosinac 7, 2011 00:00

Organizatori ovoga znanstvenog skupa smatraju kako glavni cilj mora biti upravljen isključivo prema rasvjetljavanju činjenica, posebice onih koje se odnose na određeno područje, temeljenih na izvornoj građi i dokumentima, čime se primarno teži konačnoj afirmaciji istine o velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i tako počinjenog teškog zločina protiv mira - dr. sc. Zlatko Begonja

josip_faricic
Nedjelja, Listopad 17, 2010 00:00

Sveučilište u Zadru, Kulturni sabor Zagore i Matica Hrvatska - Ogranak u Splitu organiziraju znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Zagora između stočarsko-ratarske tradicije te procesa litoralizacije i globalizacije"

plenkovic
Četvrtak, Srpanj 9, 2009 00:00

U Zadru je nedavno održan 16. međunarodni znanstveni skup "Društvo i tehnologija". Ujedno, riječ je o godišnjoj konferenciji međunarodne federacije komunikologa, koja se tradicionalno održava na prostorima Hrvatske, a po peti put u Zadru. Na skupu je, kroz rasprave i sekcije, sudjelovalo 195 sudionika iz 14 zemalja. Također, sudjelovali su i predstavnici Međunarodne akademije za znanost i umjetnost u Bruxellesu.