zabrana

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Srpanj 15, 2018 07:25

Odlukom Grada Zadra, prodavači rukotvorina i umjetničkih slika koji su bili smješteni uz zgradu Gradske uprave, od 1. lipnja premješteni su na novu lokaciju – kod Providurove palače. Iako je riječ o privremenoj lokaciji, na kojoj će biti dok se Muraj ne prenamijeni u sklopu projekta revitalizacije zadarskih bedema, pitanje je koliko će njih do tada opstati. Prodavači umjetničkih i ručno rađenih djela boje se za vlastitu egzistenciju jer, kako kažu, promet nikad nije bio lošiji.

Petak, Travanj 22, 2011 00:00

Devet zemalja članica EU, predvođenih Francuskom, zatražilo je da EU do daljnjeg zadrži zabranu sadnje novih vinograda. Kako prenosi agencija AFP, zemlje koje spadaju među najveće proizvođače vina uputile su pismo Europskoj komisiji tražeći da zabrana podizanja novih nasada vinograda bude na snazi i nakon 31. prosinca 2015. godine. Tog datuma ističe rok do kojeg traje spomenuta zabrana.

skakaonica_zabrana_spalisac
Četvrtak, Srpanj 8, 2010 00:00

Darko Smrkinić poziva gradonačelnika Vrančića da po istom principu, za koji se zalaže njegov zamjenik i predsjednik VK Zadra Dražen Grgurović, gradski stadion na Stanovima privede pod upravu poduzeća Zadarski šport, a ne da njim apsolutno gospodari osoba koja se najčešće oslovljava kao „stručni savjetnik"

skakaonica_zabrana
Srijeda, Srpanj 7, 2010 00:00

Jučerašnje postavljanje natpisa izazvalo je salvu zajedljivih, ali i negativnih komentara, a dodatni podsmijeh izazvao je dio natpisa u kojem se kaže da je zabranjeno koristiti i okolni prostor skakaonice

arbanasi
Ponedjeljak, Lipanj 28, 2010 00:00

Naime, građevinski se radovi ne smiju izvoditi tijekom turističke sezone, od 1. srpnja do 1. rujna i to na području mjesnih odbora Poluotok, Petrčane, Kožino, Diklo, Puntamika, Brodarica, Arbanasi, Silba, Premuda, Olib, Ist, Molat, Brgulje, Zapuntel, Rava Mala, Rava Vela, Iž Mali, Iž Veli te Porovac

pusenje_kafici_2
Srijeda, Travanj 14, 2010 00:00

Ne bih rekao da su ti podaci zabranjeni, nego su mnogi vlasnici cafe barova Ministarstvu podnijeli zahtjev za ugradnjom odgovarajućeg ventilacijskog sustava, no još uvijek ga nisu svi ugradili. Mnogi koji jesu još uvijek čekaju certifikat bez kojeg u svom objektu ne smiju dopustiti pušenje, pojasnio je Ante Lukašić

pusenje_kafici_2
Ponedjeljak, Travanj 12, 2010 00:00

U subotu, točno u ponoć isteklo je šestomjesečno razdoblje prilagodbe za pušenje u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata. Vlasnici kafića u ponoć su maknuli pepeljare sa svojih stolova i upozorili goste da pušenja u zatvorenom prostoru više nema.

pusenje_cigarete5
Četvrtak, Srpanj 9, 2009 00:00

Sabor je jučer na dnevni red uvrstio izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda kojim bi se kafićima i restoranima na tri godine produljio rok prilagodbe na potpunu zabranu pušenja. Ovu je inicijativu pokrenuo Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore, a podršku im je prošlog tjedna dao i saborski Odbor za turizam. Zainteresirani ugostitelji zahtijevaju da im se za ugostiteljske objekte do 50 kvadrata omogući izbor hoće li njihovi objekti biti pušački ili nepušački.