liječnici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 10, 2022 14:16

Koordinacija obiteljske medicine upozorila je na loše stanje u obiteljskoj medicini. Naime, kako su izjavili medijima, trećina obiteljskih liječnika starija je od 60 godina, a specijalizanata nema. Prosječna dob liječnika obiteljske medicine je 52 godine, dok je čak 33 posto njih starije od 60. Kakvo je stanje u Zadru i našoj županiji provjerili smo s Dubravkom Finka, liječnicom i predsjednicom udruge »Zadarski pacijent«.

Četvrtak, Ožujak 3, 2022 08:58

Dugogodišnja liječnica u ambulanti Velog Iža dr. Heda Vidović Šehović 1. travnja odlazi u mirovinu, a njezino mjesto još nije popunjeno, unatoč već dvama raspisanim natječajima pri Domu zdravlja Zadarske županije. Život na otoku i cjelodnevna pripravnost nisu svakome primamljivi, ali svi se još nadaju da će se naći ta »posebna« osoba koja bi možda i život značila nekima od stanovnika Malog i Velog Iža te otoka Rave.

Četvrtak, Siječanj 13, 2022 14:41

Odluka Nacionalnog stožera da za COVID potvrdu više nije potreban negativan PCR test, već je dovoljan brzi antigenski test (BAT) otvorila je mnoge nedoumice. Odgovor je to zdravstvenih vlasti na velik pritisak na testiranje PCR-om zadnjih dana i činjenicu da se čeka i po nekoliko dana kako bi se došlo na red za test PCR-om. Međutim, iako se može dobiti potvrda, to nije ona klasična EU digitalna covid potvrda koja nam služi za putovanja. Dakle, ako ljudi žele npr.

Ponedjeljak, Studeni 1, 2021 13:30

Svakim danom broj zaraženih koronavirusom sve je veći. Uz zaraznije sojeve virusa, uzroke naglom povećanju broja zaraženih, liječnici i epidemiolozi vide u velikom broju necijepljenih građana, koji je daleko veći od onoga u mnogim europskim državama. Građani iz raznih razloga odbijaju cijepio, a u toj ih odluci ponekad podupiru i neki liječnici. Tako su se i na Kriku za slobodu, održanom početkom rujna u Zadru, okupljenim građanima pridružili i neki liječnici, aktivni ili u mirovini.

Četvrtak, Listopad 29, 2020 11:28

Čak 1277 zdravstvenih radnika na burzi čeka pripravništvo koje se ne raspisuje pa poručuju vlasti – pozivate umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina, piše u četvrtak Večernji list.

Četvrtak, Travanj 2, 2020 21:55

Zdravstveni radnici koji su u samoizolaciji zbog kontakta s osobama zaraženim koronavirusom imaju pravo na naknadu plaće u visini prosječne plaće u prethodna tri mjeseca, navodi se u uputi ministra zdravstva Vilja Beroša poslanoj u četvrtak bolnicama.

S obzirom da je od 25. ožujka zbog epidemije kornavirusa u bolnicama na snazi specifična organizacija rada, na isti način će se obračunavati i plaće zdravstvenih djelatnika koji su kod kuće i čekaju poziv poslodavca. 

Četvrtak, Ožujak 19, 2020 23:10

Hrvatsku javnost ovih je dana šokirao slučaj dvoje liječnika Kliničkog bolničkog centra Rebro koji su tajno bili na skijanju u Austriji, o čemu nisu izvijestili svoju upravu kako bi se na vrijeme poduzeli sve mjere njihove, ali i zaštite ostalih djelatnika klinike. Ravnatelj klinike, dr. Ante Ćorušić, javnosti je poručio kako će navedeni liječnici biti sankcionirani te da će on o tome razgovarati čak i s ministrom zdravstva i Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

Utorak, Ožujak 17, 2020 18:33

Ukupno je zasad četvero liječnika iz KBC-a Zagreb pozitivno na koronavirus, troje s karidiologije i jedna liječnica s neurologije, potvrdio je u utorak Hini pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

Poduzimaju se mjere utvrđivanja kontakata i dezinfekcije, a trenutno je više od 100 djelatnika te ustanove u samoizolaciji, rekao je Novak.

Petak, Siječanj 31, 2020 15:45

Danas želimo upozoriti kako je situacija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Zadru neodrživa i ako se nešto pod hitno ne promijeni sustav će u potpunosi kolabirati u roku od pet godina. Naime u Zadarskoj županiji u mreži javno zdravstvene službe predviđeno je odlukom ministra iz 2015. godine 14 pedijatrijskih timova, a ugovoreno je 10 pedijatrijskih timova.

Subota, Prosinac 28, 2019 10:30

Na nedavnom maratonskom Gradskom vijeću tijekom Aktualnog sata oporbeni vijećnik Antonio Baus iz Akcije mladih postavio je pitanje oko nedovoljnog broja ginekologa u Zadru, jer je dvoje ginekologa Doma zdravlja otišlo zbog čega je nekoliko tisuća žena ostalo bez osnovne ginekološke zdravstvene zaštite.

Stranice