ob zadar

Srijeda, Ožujak 6, 2019 10:40

Danas na Čistu srijedu, koja označava početak korizmenog  vremena, u cijelom svijetu počinje kampanja Inicijative 40 dana za život.  U Hrvatskoj će se pred bolnicama moliti na 31 mjestu u 29 gradova. Ispred Opće bolnice Zadar svaki dan molit će se od 6 do 18 sati, sve do 14.  travnja.

Četvrtak, Veljača 28, 2019 13:41

Nakon tragičnog događaja koji se danas u jutarnjim satima odvio, u mjestu Pag na otoku Pagu, u zadarskoj Općoj bolnici sazvana je izvanredna konferecija za medije na kojoj je izvješteno o zdravstvenom stanju ozljeđene djece.

Ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina kazao je kako su prije 8 sati ujutro dobili poziv od Hitne pomoći da dovoze četvero povrijeđene djece. Oko 8.15, na Hitni prijem zaprimljeno je četvero djece, starosti 3, 5, 7 i 8 godina.

Srijeda, Veljača 20, 2019 12:00

Od lipnja 2013., u suradnji s Ligom protiv raka Zadar i Odjelom pedijatrije Opće bolnice Zadar, studenti Sveučilišta u Zadru sudjeluju u projektu "Teta pričalica" u kojem, na volonterskoj bazi, odlaze na  Pedijatriju i provode vrijeme s bolesnom djecom, čitajući im priče i igrajući se s njima. 

Utorak, Veljača 19, 2019 15:45 1

Veliko srce Lucije Dušević (90) jučer je ponovno doniralo  Odjel za gastroenterologiju Opće bolnice Zadar. Umirovljenica iz  Ljupča do sad je tri puta donirala ovaj odjel zadarske bolnice. Nakon 35  godina provedenih u Australiji, ona i njen pokojni suprug vratili su se  1996. u svoj rodni kraj. 

Utorak, Veljača 19, 2019 15:21 1

Obdukcije po nalogu Općinskog i Županijskog državnog  odvjetništva u Zadru od početka ove godine obavljaju se u Kliničkom  bolničkom centru Split. Kako su nam kazali Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Zadar i Ivica Škara, zadarski  općinski državni odvjetnik, to ne ometa njihov rad jer se sve obdukcije  ipak obave u naloženom vremenu, ali im poskupljuje troškove.

Obavijestili sve nadležne

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 19:00

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11.  veljače, Liga protiv raka Zadar je zadarskoj Općoj bolnici donirala tunu i  maslinovo ulje, kako to već godinama tradicionalno čini.

Tunu tešku 50-ak kilograma, koja će uz prilog biti poslužena pacijentima u zadarskoj bolnici, ove je godine Ligi protiv raka donirala tvrtka Jadran tuna, a maslinovo ulje Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" iz  Polače.

Petak, Veljača 8, 2019 19:45

Hrvatska bi uskoro trebala biti bogatija za još jednu banku - ovoga puta jednu koja može spasiti ljudske živote, posebno onih najmanjih - banku humanog mlijeka.

Četvrtak, Siječanj 24, 2019 11:54

I dok gripa hara Hrvatskom nimalo bolja slika nije ni u Zadru.

Provjerili smo u zadarskoj bolnici kakva je situacija i je li gripa uzela  maha na našem području.

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 13:42

Trenutno je sezona gripe pa je gužva na Odjelu pedijatrije.  Kako saznajemo od zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edija  Karuca, djeca se na Odjel najviše dovode zbog visoke temperature ali i  simptoma obične prehlade poput curenja nosa, kašljanja, kihanja, bolova u grlu i uhu, te zbog simptoma crijevne viroze: povraćanja, bolova u  trbuhu i proljeva.

Utorak, Siječanj 15, 2019 19:26

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile 'vodene kozice i bakterijska superinfekcija'.

Stranice