ob zadar

Utorak, Veljača 19, 2019 15:45 1

Veliko srce Lucije Dušević (90) jučer je ponovno doniralo  Odjel za gastroenterologiju Opće bolnice Zadar. Umirovljenica iz  Ljupča do sad je tri puta donirala ovaj odjel zadarske bolnice. Nakon 35  godina provedenih u Australiji, ona i njen pokojni suprug vratili su se  1996. u svoj rodni kraj. 

Utorak, Veljača 19, 2019 15:21 1

Obdukcije po nalogu Općinskog i Županijskog državnog  odvjetništva u Zadru od početka ove godine obavljaju se u Kliničkom  bolničkom centru Split. Kako su nam kazali Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Zadar i Ivica Škara, zadarski  općinski državni odvjetnik, to ne ometa njihov rad jer se sve obdukcije  ipak obave u naloženom vremenu, ali im poskupljuje troškove.

Obavijestili sve nadležne

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 19:00

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11.  veljače, Liga protiv raka Zadar je zadarskoj Općoj bolnici donirala tunu i  maslinovo ulje, kako to već godinama tradicionalno čini.

Tunu tešku 50-ak kilograma, koja će uz prilog biti poslužena pacijentima u zadarskoj bolnici, ove je godine Ligi protiv raka donirala tvrtka Jadran tuna, a maslinovo ulje Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" iz  Polače.

Petak, Veljača 8, 2019 19:45

Hrvatska bi uskoro trebala biti bogatija za još jednu banku - ovoga puta jednu koja može spasiti ljudske živote, posebno onih najmanjih - banku humanog mlijeka.

Četvrtak, Siječanj 24, 2019 11:54

I dok gripa hara Hrvatskom nimalo bolja slika nije ni u Zadru.

Provjerili smo u zadarskoj bolnici kakva je situacija i je li gripa uzela  maha na našem području.

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 13:42

Trenutno je sezona gripe pa je gužva na Odjelu pedijatrije.  Kako saznajemo od zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edija  Karuca, djeca se na Odjel najviše dovode zbog visoke temperature ali i  simptoma obične prehlade poput curenja nosa, kašljanja, kihanja, bolova u grlu i uhu, te zbog simptoma crijevne viroze: povraćanja, bolova u  trbuhu i proljeva.

Utorak, Siječanj 15, 2019 19:26

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile 'vodene kozice i bakterijska superinfekcija'.

Utorak, Siječanj 15, 2019 16:45

Tijekom nedjelje je u Opću bolnicu Zadar na  Objedinjeni hitni bolnički prijam zaprimljena maloljetna pacijentica (9) u pratnji liječničke ekipe iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Od strane dežurnih liječnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzete su sve mjere, međutim, nažalost ovim putem moramo potvrditi da je, unatoč poduzetom, djevojčica preminula.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 14:14

Nakon velike prašine koja se nedavno podigla zbog nepostojanja paravana na Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju niti nakon 6 mjeseci rada od preseljenja u Polikliniku, a zbog čega su se pacijenti pobunili te sa svojim pričama i neugodnim iskustvima izašli u brojnim medijima, obratili smo se ravnatelju Opće bolnice Zadar, dr.med. Željku Čulini.

Srijeda, Siječanj 2, 2019 14:38

Zaklada Ana Rukavina osnovana je 14. veljače 2007., a prva  javna banka krvi iz pupkovine osnovana je 28. ožujka 2007. godine u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju  KBC-a Zagreb uz organizacijsku i financijsku potporu Zaklade Ana Rukavina.

Stranice