ob zadar

Četvrtak, Veljača 25, 2021 12:15

Nakon najave hrvatskih veledrogerija o mogućoj obustavi lijekova, provjerili smo kakva je situacija u zadarskoj Općoj bolnici. Naime, u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan kazali su kako imaju dovoljno zaliha jer uvijek paze da imaju lijekova toliko da ne bi došlo do nestašice i u tom slučaju teške situacije za pacijente.

Ponedjeljak, Veljača 15, 2021 17:51

Dugogodišnja težnja svih građana, a posebice onkoloških bolesnika, jest kupnja linearnog akceleratora, odnosno aparata za zračenje. Kada bi Opća bolnica Zadar imala taj aparat, onkološkim bolesnicima uvelike bi se olakšalo budući da trenutačno sanitetskim vozilima putuju u Split na zračenje.

Petak, Veljača 12, 2021 13:15

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnjom za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi ukazao na bolesnike, kao i na njihove probleme.

Petak, Veljača 5, 2021 16:13

Svake godine, 4. veljače obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) sa željom podizanja svijesti javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju, liječenju te skrbi za oboljele.
Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka u razdoblju 2019. - 2021. glasi »Ja jesam i hoću«, te naglašava kako svatko osobno može dati svoj doprinos i poduzeti konkretne akcije u cilju smanjenja globalnog opterećenja obolijevanja od raka.

Utorak, Veljača 2, 2021 11:23

Odjel za laboratorijsku dijagnostiku Opće bolnice Zadar od ponedjeljka obavlja djelatnost u novouređenim prostorima Poliklinike Opće bolnice Zadar. U nove prostore uloženo je oko 11 milijuna kuna, od čega oko dva milijuna kuna sredstava iz EU fondova.

Utorak, Siječanj 26, 2021 09:47

Govoreći o sve većem odazivu građana na cijepljenje protiv covida-19, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc, kazao je kako bi njihovi djelatnici drugu dozu cjepiva trebali primiti upravo danas. S obzirom da farmaceutska tvrtka Pfizer već tjednima kasni s isporukom, provjerili smo ima li Bolnica tu dozu već na zalihama ili je djelatnici neće dobiti zbog neisporuke koju je još 22. siječnja najavio i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Četvrtak, Siječanj 14, 2021 10:34

Govoreći o situaciji na zadarskom Zavodu za zapošljavanje, predstojnica Sandra Vukić nedavno nam je kazala kako u evidenciji imaju čak 24 njegovateljice. Unatoč tolikom broju njih, Opća bolnica Zadar ovih je dana poništila natječaj za 16 medicinskih sestara i tehničara te devet njegovateljica. Očito među kandidatkinjama nisu mogli pronaći odgovarajući kadar te će se morati ići na objavu novog natječaja.

Nedjelja, Siječanj 10, 2021 11:50

Europa Donna Zadar u sklopu svojih aktivnosti među kojima je trenutno svakako najznačajnija prikupljanje sredstava za aparat za zračenje onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Zadar i ove godine u ovo blagdansko vrijeme pripomogla je Odjelu onkologije i nuklearne medicine koja se nalazi u zgradi Poliklinike OB Zadar na trećem katu na način da je njihovoj dnevnoj bolnici donirano 10.000 kuna koje su njihovi djelatnici iskoristili za kupnju dva TV prijamnika kako bi svojim pacijentima omogućili š

Petak, Siječanj 8, 2021 11:00

U zadarskoj Općoj bolnici noćas je rođena prva beba s područja Sisačko-moslavačke županije čiji su roditelji privremeno našli smještaj u Zadru. Riječ je o djevojčici koja je treće dijete u obitelji. Čestitamo sretnim roditeljima, a domaćinima zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutno boravi 303 osoba s područja stradalih u potresu.

Utorak, Siječanj 5, 2021 16:00

Jutros je u Općoj bolnici Zadar počela provedba cijepljenja zdravstvenih djelatnika protiv COVID-a 19. Prva prioritetna skupina za cijepljenje protiv COVID-19 su djelatnici koji rade na COVID odjelima, a u sljedećim terminima će se cijepiti svi ostali zdravstveni i nezdravstveni djelatnici. U prvoj fazi cijepljenja se prijavilo 500 djelatnika za cijepljenje.

Stranice