ob zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Listopad 27, 2021 12:56

Na COVID odjelima zadarske Opće bolnice u vrlo kratkom vremenu se povećao broj hospitaliziranih osoba za preko 50%. Nažalost, unatoč višemjesečnim apelima čak do 90 posto hospitaliziranih bolesnika je necijepljeno, i s težim simptomima bolesti. Stoga smo bili primorani otvoriti dodatni Covid odjel, s posljedičnom reorganizacijom rada.

Subota, Listopad 9, 2021 10:45

Opća bolnica Zadar polako počinje rješavati problem parkinga ispred svojih ustanova, kojim se godinama, nauštrb djelatnika i pacijenata bolnice, koriste građani i turisti prilikom obavljanja svakodnevnih poslova ili odlaska na plažu, što je naročito vidljivo u ljetnim mjesecima na parkingu ispred bolnice kod plaže Kolovare.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 10:53

Sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2, te nastavno na Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 29. rujna 2021.

Utorak, Listopad 5, 2021 12:33

Od jučer je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su u zdravstvenim i socijalnim ustanovama obvezni provoditi, odnosno od danas svi zaposlenici u tim ustanovama trebaju posjedovati EU digitalne COVID potvrde.
- U našim bolnicama i Domu za starije osobe nije bilo nikakvih problema, izvijestio je jučer Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

Petak, Rujan 24, 2021 10:37

Prilikom svečanog uručenja nove medicinske opreme Odjelu za neonatologiju Opće bolnice Zadar, ravnatelj bolnice Željko Čulina odgovarao je na medijska pitanja o tijeku pandemije, stanju u bolnici, te mogućem prosvjedu zbog najavljenog uvođenja obveznih covid potvrda za sve radnike u zdravstvu.

Četvrtak, Kolovoz 26, 2021 14:01 3

Ministar zdravstva Vili Beroš ukazao je u četvrtak na sjednici Vlade na visok udio necijepljenih covid-19 bolesnika među hospitaliziranim osobama, ocijenivši to pobjedom nad zdravim razumom, pljuskom naporima zdravstvenih djelatnika i putem ka novom jačanju epidemije.

Petak, Srpanj 30, 2021 12:56

Nakon što su nam se čitatelji požalili na duge liste čekanja i manjak logopeda u Općoj bolnici Zadar, kao i na činjenicu da je natječaj za radno mjesto logopeda na neodređeno vrijeme, koji je objavljen još 21. svibnja, a još nije finaliziran, odlučili smo provjeriti gdje je nastao problem. Kontaktirali smo Ravnateljstvo Opće bolnice Zadar, od kojeg nakon poslanih upita i telefonskih poziva, odgovor nismo dobili. Manjak logopeda nije problem samo u Zadru, već i u ostatku zemlje.

Srijeda, Svibanj 26, 2021 13:45

Opća bolnica Zadar od danas je bogatija za novi dijagnostički ultrazvučni uređaj s linearnom sondom nabavljenim u sklopu projekta ON TIME čiji je nositelj Zavod za javno zdravstvo Zadar. Jučer je obavljena primopredaja ovog najsuvremenijeg uređaja ugovorne cijene 208.900,00 kn bez PDV-a, odnosno 261.125,00 kn s PDV-om.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 13:00

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se diljem svijeta 12. svibnja svake godine kako bi se ukazalo na doprinose medicinskih sestara i medicinskih tehničara društvu.
Naime, obilježava se na dan rođenja začetnice suvremenog sestrinstva Florence Nightingale koja je pomagala ranjenicima u Krimskom ratu te osnovala prvu školu za medicinske sestre u Londonu po kojoj su se kasnije osnivale škole širom svijeta.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:03

Maturantice Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru završile su s oslikavanjem zida kod Opće bolnice Zadar.

Stranice