ob zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 22, 2020 16:39

U Općoj bolnici Zadar održan je sastanak Uprave i predstavnika radnika te je donesen zajednički zaključak da su sva materijalna i ostala prava iz radnog odnosa vezanih uz organizaciju rada tijekom pandemije covida-19 u toj ustanovi potpunosti ispoštovana.

Nedjelja, Svibanj 10, 2020 12:45

Sljedećeg tjedna obilježava se Međunarodni dan medicinskih sestara, odnosno sestrinstva. Svake godine tradicionalno ovaj se dan obilježavao dodjelom priznanja zadarsko bijelo srce medicinskim sestrama koje su svojim radom i trudom obilježile tu godinu. Ove godine, zbog situacije s pandemijom koronavirusa, svečanost dodjele bijelog srca se neće održati, ali medicinske sestre svakako će se prisjetiti svojih vrijednih i požrtvovnih kolegica.

Subota, Svibanj 9, 2020 10:35

Nema novooboljelih na području Zadarske županije, a s današnjim danom ozdravile su 73 osobe. Do sada je ukupno testirano 2033 uzoraka, a tijekom jučerašnjeg dana 59.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar nema hospitaliziranih osoba.

Aktivni nadzor provodi se nad 795 osoba, a istekao je nad 2864 stanovnika.

Srijeda, Svibanj 6, 2020 16:15

Medicinsko osoblje je u ovoj epidemiji koronavirusa, na prvoj crti obrane, a kako bi dodatno poboljšali i olakšali medicinsku skrb na području Zadarske županije donacije u novcu i medicinskoj opremi Općoj bolnici Zadar stigle su od brojnih ustanova, lokalnih privrednih subjekta, OPG-ova, građana, osoba iz javnog života, pravnih i fizičkih osoba.

Srijeda, Svibanj 6, 2020 12:28

Preponosan sam na sve moje kolege - humanitarce jer ovo nije prvi put da sudjeluju u humanitarnoj akciji, mada mnogi od njih teško prodaju slike, ali su se na humanitarne akcije uvijek odazivali, kao i ovaj put. Dakle, dali su ono sve što mogu i niti u jednom trenutku nisu ostali kao mnogi, doma, čekajući da netko drugi nešto odradi. Upitali smo se - što mi možemo učiniti za svoj grad u ovom trenutku globalne pandemije koronavirusa i dali smo naše najveće bogatstvo, a to su naša djela.

Utorak, Svibanj 5, 2020 22:09

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je odlučio u sklopu druge faze popuštanja mjera zaštite od zaraze koronavirusom, popustiti i one mjere koje se tiču zdravstva, odnosno odlazaka na kontrolne preglede u bolnice, ali i posjete liječnicima obiteljske medicine, a sve u cilju postupnog reaktiviranja zdravstvenog sustava.

Srijeda, Travanj 29, 2020 21:09

Reporteri Zadarskog lista imali su priliku ovih dana svjedočiti nevjerojatnoj priči iz zadarske Opće bolnice. Naime, ravnateljstvo bolnice na čelu s doktorom Željkom Čulinom i njegovim zamjenikom dr. Edijem Karucom omogućilo nam je razgovor s glavnim timom medicinskih sestara koje su iznijele najveći teret na COVID odjelu u borbi protiv koronavirusa.

Utorak, Travanj 28, 2020 16:40

Iako je drive-in testiranje na COVID-19 tek nedavno najavljeno, sudeći po odazivu Zadrana, javnost je itekako upoznata s ovom vrstom testiranja. Kao što je poznato, Županijski stožer civilne zaštite proteklog je tjedna na novinskoj konferenciji najavio početak rada ove ambulante, a odaziv pokazuje da građani vrlo pažljivo prate i obavijesti i upute Stožera.

Petak, Travanj 24, 2020 14:30

Na svojim službenim stranicama Opća bolnica Zadar objavila je priopćenje kojim se zahvaljuje svim donatorima za vrijeme pandemije  virusom SARS COV 2 .

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U ime Uprave Opće bolnice Zadar, Upravnog vijeća i svih djelatnika Opće bolnice Zadar, ovim putem zahvaljujemo donatorima koji su nas podržali u nastojanjima da što spremnije omogućimo našim bolesnicima primjerenu razinu zdravstvene zaštite uslijed pandemije virusom SARS COV 2.

Utorak, Travanj 21, 2020 10:07

Svećenik Zadarske nadbiskupije, don Marino Ninčević, hrvatskoj javnosti poznat po humanitarnom radu gradnje dječjih domova u Africi, jučer je predao vrijednu donaciju zagrebačkog Rotary kluba Zagreb Gradec Općoj bolnici Zadar. Riječ je o specijalnim maskama koje, zbog strukture vlakana, jedine štite do virusa, a do kojih je u ovom trenutku teško doći, osobito zbog njihove velike cijene.

Stranice