ob zadar

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 13:42

Trenutno je sezona gripe pa je gužva na Odjelu pedijatrije.  Kako saznajemo od zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edija  Karuca, djeca se na Odjel najviše dovode zbog visoke temperature ali i  simptoma obične prehlade poput curenja nosa, kašljanja, kihanja, bolova u grlu i uhu, te zbog simptoma crijevne viroze: povraćanja, bolova u  trbuhu i proljeva.

Utorak, Siječanj 15, 2019 19:26

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile 'vodene kozice i bakterijska superinfekcija'.

Utorak, Siječanj 15, 2019 16:45

Tijekom nedjelje je u Opću bolnicu Zadar na  Objedinjeni hitni bolnički prijam zaprimljena maloljetna pacijentica (9) u pratnji liječničke ekipe iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Od strane dežurnih liječnika Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzete su sve mjere, međutim, nažalost ovim putem moramo potvrditi da je, unatoč poduzetom, djevojčica preminula.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 14:14

Nakon velike prašine koja se nedavno podigla zbog nepostojanja paravana na Odjelu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju niti nakon 6 mjeseci rada od preseljenja u Polikliniku, a zbog čega su se pacijenti pobunili te sa svojim pričama i neugodnim iskustvima izašli u brojnim medijima, obratili smo se ravnatelju Opće bolnice Zadar, dr.med. Željku Čulini.

Srijeda, Siječanj 2, 2019 14:38

Zaklada Ana Rukavina osnovana je 14. veljače 2007., a prva  javna banka krvi iz pupkovine osnovana je 28. ožujka 2007. godine u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju  KBC-a Zagreb uz organizacijsku i financijsku potporu Zaklade Ana Rukavina.

Četvrtak, Prosinac 27, 2018 19:28

Sonik i Gavrilović i ove su godine zajedničkim snagama nastavili s akcijom "Hvala ti za krevetić", kojom su donirali sredstva za nabavku vrijedne opreme Odjelu ginekologije i porodiljstva OB Zadar.

Četvrtak, Prosinac 13, 2018 15:21

I ove je godine malim pacijentima u zadarskoj Općoj bolnici  sveta Luce donijela prigodne darove i tako im uljepšala boravak u bolnici. Kao i svake godine povodom dana sv. Luce, Liga protiv raka Zadar zajedno s Udrugom odgajatelja Maraška organizirala je posjet djeci koja se  liječe na Odjelu pedijatrije i obradovala ih darovima. Za šarene paketiće  s igračkama i slatkišima pobrinula se i ove godine tvrtka Bakmaz d.o.o.

Subota, Listopad 20, 2018 11:05

Otkad je saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesardić  u Saboru ispričala svoju priču o bolnoj kiretaži podignula se prava bura  u javnosti, prikupljena su brojna slična svjedočanstva žena, a sve je rezultiralo obećanjem iz Ministarstva da će svi spomenuti slučajevi biti ispitani.

Subota, Rujan 22, 2018 08:22

Na sjednici u četvrtak poslijepodne Vlada RH donijela je, uz ostalo, odluku o novim članovima Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Novi član je i dr. Dario Nakić, zadarski internist, svojedobno i ravnatelj Opće bolnice Zadar, te i ministar zdravlja.

- Zahvalio bih Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću te ministru zdravstva Milivoju Kujundžiću na ukazanom povjerenju – kazao je jučer dr. Nakić.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 14:56

Rendgen uređaj, koji se koristi na Odjelu za kliničku radiologiju, u kvaru je već više od dva tjedna, potvrdio nam je to ravnatelj OB  Zadar, dr.med.Željko Čulina. Razlog je to mnogih nenadanih otkazivanja  ugovorenih pregleda u navedenom periodu, ali kako je ravnatelj naglasio, pregledi će se obaviti odmah po popravku uređaja.

Stranice