ob zadar

Četvrtak, Ožujak 12, 2020 16:00

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije, tijekom današnjeg dana u Opću bolnicu Zadar primljene su dvije osobe sa zadarskog područja sa mogućim simptomima na koronavirus.  Jedna osoba je nakon pregleda liječnika zadržana u izolaciji u bolnici, dok je druga upućena na kućnu izolaciju.

Uzeti uzorci poslani su u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ .

Srijeda, Ožujak 11, 2020 16:24

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije, tijekom današnjeg dana u Opću bolnicu Zadar primljena je jedna osoba sa zadarskog područja sa mogućim simptomima na koronavirus. Osoba je nakon pregleda liječnika zadržana u izolaciji u bolnici. Uzeti uzorci poslani su u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ te se nalazi očekuju tijekom sutrašnjega dana.

Do sada je u Republici Hrvatskoj potvrđeno 16 oboljelih.

Utorak, Ožujak 10, 2020 14:48

Na Čistu srijedu (Pepelnicu), 26. veljače, počela je nova, 13. molitvena kampanja 40 dana za život u kojoj se moli za spas nerođene djece. U svijetu se moli u 507 gradova, a u Hrvatskoj u 35, u Splitu i Zagrebu na dva mjesta, a u glavnome gradu i 24 sata ispred bolnice u Vinogradskoj. Riječ je o međunarodnoj i ekumenskoj inicijativi u koju se i u ovoj akciji uključio Zadar. Tako se ispred Opće bolnice (ulaz pored pedijatrije) svakodnevno moli od 7 do 19 sati.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 21:15

Nakon što je u svibnju prošle godine potpisan ugovor za izvođenje radova na projektu »Rušenje postojeće zgrade i izgradnja zgrade dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, Odjela za onkologiju, Odjela za infektologiju i Odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju«, radovi su ovih dana u punom jeku.
Stara kamena zgrada nekadašnje infektologije je srušena te na njenom mjestu počinje nicati nova.

Ponedjeljak, Ožujak 9, 2020 11:44

U zadarskoj Općoj bolnici jučer je od posljedica fizičkog sukoba u Jasenicama preminuo 39-godišnjak. Naime, preminulog je 29. veljače ove godine fizički napao 30-godišnji prijatelj, nakon čega ga je s teškim ozlijedama glave u automobilu na području Jasenica pronašla policija te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u OB Zadar.

Utorak, Ožujak 3, 2020 15:13
Negativan je nalaz osobe  koja je jučer zaprimljena u zadarsku opću bolnicu s mogućim simptomima koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Tijekom današnjega dana u zdravstvene ustanove na našem području nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa. Stožer civilne zaštite Zadarske županije slijedi upute Stožera civilne zaštite Hrvatske i u stalnoj je pripravnosti.
Ponedjeljak, Ožujak 2, 2020 19:26 1

Tijekom današnjeg dana u Opću bolnicu Zadar javila se jedna osoba sa zadarskog područja s mogućim simptomima korona virusa. Osoba je nakon pregleda liječnika, prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo upućena na kućnu samoizolaciju. Uzeti uzorci poslani su u kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ te se nalazi očekuju tijekom sutrašnjega dana, objavljeno je na stranicama Zadarske županije.

Do sada je u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih.

Utorak, Listopad 1, 2019 10:41

Zadarska bolnica našla se među pet hrvatskih bolnica u kojima se provodi pilot projekt informacijskog sustava e-smjernica kojim se u procesu indiciranja radiološke dijagnostike želi ostvariti nekoliko ciljeva: standardizirati korištenje dijagnostike, smanjiti nepotrebno zračenje pacijenta, smanjiti broj nepotrebnih pretraga i skratiti liste čekanja.

Subota, Rujan 28, 2019 15:51

Ovih dana u medijima je izašla informacija o tome kako je Općoj bolnici u Kninu ovršen račun zbog duga od oko milijun kuna prema veledrogeriji Medika. Naime, ova bolnica prva je u nizu tužbi koje su veledrogerije najavile prije dva mjeseca te potom i uputile sudovima kako bi naplatile oko 2,6 milijuna kuna za isporučene, a nenaplaćene dugove.
Uz kninsku bolnicu među najvećim dužnicima su OB Dubrovnik s čak 54 milijuna kuna, potom Vinkovačka bolnica s 26 milijuna kuna, Pula...

Utorak, Rujan 24, 2019 09:40

Hrvatsko zdravstvo palo je na koljena - poruka je s jučerašnjoe novinske konferencije za medije zadarskog MODES-a, čiji je predsjednik Rudolf Dvorski upozorio na tešku situciju u hrvatskim bolnicama, ali i na dugove županijskih bolnica.

Stranice