ob zadar

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 14:00

Iako su zalihe krvi i krvih pripravaka tijekom ljetnih mjeseci, zbog povećanog broja turista i učestalih prometnih nesreća, uobičajeno na nižim razinama nego u ostatku godine, ovogodišnja ljetna sezona po tom pitanju u Općoj bolnici Zadar prolazi bez poteškoća. Kako doznajemo na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar, tijekom ljeta nije bilo nestašica krvi zbog čega bi se morali odgađati kirurški postupci.

Subota, Lipanj 8, 2019 12:14

Ambulanta za posebno dežurstvo u djelatnosti opće/obiteljske medicine od 8. lipnja 2019. godine počinje s radom na novoj lokaciji u prizemlju Službe za kirurgiju, sjeverni ulaz (nasuprot Odjela za urologiju).

Ujedno podsjećamo da je radno vrijeme ambulante subotom od 15:00 – 20:00 sati; nedjeljom i blagdanom od 8:00 – 20:00 sati.

Utorak, Lipanj 4, 2019 13:37

Zadarska Opća bolnica odabrala je tvrtku PDM Savjetovanje  d.o.o. te su s njom 28. svibnja potpisali ugovor za pružanje usluga  stručnog nadzora, te usluga koordinatora zaštite na radu tijekom radova  na rušenju postojeće zgrade i izgradnje odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciji dnevne bolnice Službe za  kirurgiju.

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 12:35

Razočarani činjenicom da je Zadar zaobišao projekt podizanja veteranskih centara, zadarski branitelji na sastanku županijske Koordinacije udruga Domovinskog rata donijeli su zaključak kako će od Opće  bolnice Zadar zatražiti otvaranje odjela za veterane budući da je ovih dana donijeta odluka kojom se veteranski centri otvaraju samo u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku.

Utorak, Travanj 30, 2019 13:29

Projektom izgradnje i opremanja dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju omogućit će se reorganizacija pružanja zdravstvene zaštite uz jačanje dnevnih bolnica, smanjivnje akutnih stacionarnih kapaciteta, oslobađanje kapaciteta za produljeno liječenje bolesnika i palijativnu skrb. Također omogućit će prelazak s akutne bolničke skrbi na dnevne bolnice.

Četvrtak, Travanj 18, 2019 15:34

Predstavnice udruge Pogled iz novog kuta P.I.N.K. life iz Zagreba danas su Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske Opće bolnice donirale limfomat - aparat za limfnu drenažu vrijedan 33 tisuće kuna.

Utorak, Travanj 9, 2019 16:30

Danas je na Odjelu za kirurgiju održana konferencija za medije na kojoj je najavljen tečaj koji će se održati 11. i 12. travnja 2019. u  prostoru Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar. Tečaj pod nazivom  "Laparoskopski kolorektalni tečaj" (eng. Laparoscopic colorectal Course) održat će se pod pokroviteljstvom Johnson-Johnson Instituta te  sponzorstvom firme ETHICON.

Petak, Travanj 5, 2019 13:01

Kako mnogi mediji izvještavaju posljednjih dana, ukupni dug bolnica prema četiri najveće veledrogerije na dan 31. prosinca 2018. iznosio je 2,2 milijarde kuna, od čega je 85 posto dospjeli dug. Uz izniman rast bolničke potrošnje nastavljen je i negativni trend plaćanja dugova, pri čemu je pokrivenost naplatom ispod 50 posto.

Četvrtak, Travanj 4, 2019 15:55

Prekjučer su knjižničarke Gradske knjižnice Zadar Dajana Brunac i Željana Buljat posjetile Opću bolnicu Zadar i Pedijatrijsku ordinaciju dr. Blanke Dundov-Žic gdje su uručile slikovnice i knjige prikupljene u  tradicionalnoj akciji Knjižnice koja je trajala od 14. veljače do 14.

Srijeda, Ožujak 6, 2019 11:00

Pacijent u dobi od 67 godina iz okolice Zadra, objesio se tijekom noći u bolničkoj sobi u kojoj je bio sam, na jednom od odjela  Službe  za interne bolesti zadarske Opće bolnice.

Stranice