sfinga

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 8, 2021 11:55

Usprkos maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i pojačanom oprezu, protekla dva mjeseca bila su teška za Dom za starije i nemoćne osobe Zadar na Sfingi. Međutim, kako saznajemo od ravnatelja Marka Buljata, situacija se znatno poboljšava.

Ponedjeljak, Prosinac 28, 2020 09:13

Prve doze cjepiva protiv koronavirusa došle su i u Zadar. Ukupno je zaprimljeno 210 doza koje će većinom primiti štićenici većih domova za starije i nemoćne. Većina doza potrošena je tijekom nedjelje, dok će zaključno s ponedjeljkom sve što je u prvoj fazi zaprimljeno primiti štićenici ovih domova te desetero djelatnika Hitne medicinske pomoći koji dolaze u dodir s oboljelima od covida-19. Prvi je cjepivo primio muškarac u pedesetim godinama, štićenik Doma za odrasle osobe Sv. Frane.

Četvrtak, Studeni 19, 2020 17:35

Prema današnjim podacima Stožera civilne zaštite Zadarske županije, usprkos maksimalnom pridržavanju svih epidemioloških mjera i opreza koronavirus je opet ušao i u Dom za starije i nemoćne osobe Zadar na Sfingi. Na covid-19 pozitivno je sedmero djelatnika i 11 korisnika.

Četvrtak, Rujan 10, 2020 11:34

Arheolozi Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru započeli su u ponedjeljak s arheološkim iskapanjima na zadarskoj Sfingi i to u dijelu stražnje desne šape i prednjem dijelu između ruku, gdje su iskopali bazenčić u obliku školjke.

Utorak, Rujan 1, 2020 10:56

Vozač Opel corse, 60-godišnji Zadranin, sletio je jutros oko 5.55 sati u more kod Doma za stare i nemoćne osobe.
- Utvrđeno je da je 60-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je sletio u more. Nesreća se dogodila na Trpimirovoj obali, a vozač nije ozlijeđen, kaže Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, te dodaje kako je vozilo izvučeno iz mora uz pomoć vučne službe.

Petak, Lipanj 12, 2020 10:52

Zadarska Sfinga, spomenik ljubavi koju je napravio Giovanni Smirich davne 1918. godine, uskoro bi mogla zasjati u novom svjetlu.
Grad Zadar je kroz projekt prekogranične suradnje s Italijom prijavio projekt kojim planira obnoviti i valorizirati čuvenu zadarsku Sfingu, ali i prostor oko nje.

Subota, Travanj 4, 2020 16:00

Iako zbog novonastale situacije oko aktualnog koronavirusa i pridržavanja naloženih mjera u Domu za starije i nemoćne na Sfingi nema programa s kojima bi se animirali štićenici, prema riječima ravnatelja Marka Buljata, korisnici Doma ipak kvalitetno provode vrijeme kroz druženja, ali na propisanoj udaljenosti.

Subota, Lipanj 22, 2019 15:53

Mještani, odnosno pacijenti koji su orijentirani na ambulantu opće medicine Sfinga na Obali kneza Trpimira br. 25, već su dulje vrijeme komunikacijski »odsječeni« od svoje liječnice do koje ne mogu doći putem telefonske ili internetske mreže. Na to nam se požalilo više pacijenata, a jedan od njih nam je ispričao svoje iskustvo.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 23:16

O projektima Zadar baštini - obnova Providurove palače i Bedema zadarskih pobuna, ZUM kroz ITU mehanizam te Revival i Recolor iz programa Interreg Hrvatska – Italija najvažnije informacije iznio je pročelnik Šime Erlić.

Petak, Studeni 10, 2017 11:01

Prvi tečaj za računala od ukupno tri održan je u Domu umirovljenika na Sfingi.

Interes za pohađanjem, očekivano je velik, unatoč tome što najstariji polaznici imaju između 80 i 85 godina. Godine im ne predstavljaju nikakav problem kako bi bili ukorak s vremenom i naučili se služiti kompjutorom i ići na Internet.

Stranice