opcinski sud

Ponedjeljak, Svibanj 4, 2015 00:00

Goran Bulat (31), Dalibor Varović (45) i Joško Štefanić Joke (54) proglašeni su krivima za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama jučer na Općinskom sudu u Zadru. Predsjednica sudskog vijeća Ana Brkić osudila je Bulata i Varovića na četiri godine zatvora, s time da su već godinu i pol dana u pritvoru i to im se uračunava u kaznu. Štefanića je osudila na 4 godine i 6 mjeseci zatvora.

Utorak, Ožujak 24, 2015 00:00 1

U okviru dosad najveće reorganizacije pravosuđa u hrvatskoj povijesti, Ministarstvo pravosuđa je trebalo objaviti natječaj za predsjednike općinskih sudova. Riječ je o novim proširenim sudovima kojima su pripojeni ukinuti sudovi, poput Općinskog suda Benkovac i Pag čiji predsjednici od 1. travnja postaju suci velikog Općinskog suda u Zadru.

Petak, Studeni 28, 2014 00:00

Optužbu da je Mira Barišić kao direktorica tvrtke Heres d.o.o. Vir u stečaju pogodovala vjerovnicima i time oštetila Ministarstvo financija, jučer je odbacio sudac Općinskog suda u Zadru, Domagoj Kurobasa. Miru Barišić i samu tvrku Heres, kao drugookrivljenu, koju pred sudom zakonski zastupa stečajna upraviteljica Marica Nekić, sudac je nepravomoćno oslobodio uz kratko obrazloženje.

Četvrtak, Listopad 16, 2014 00:00

Predsjednik Općinskog suda Željko Rogić održao je jučer redovitu konferenciju za medije na kojoj je javnost izvjestio o radu ovog suda u proteklom tromjesečju.

Rogić je istaknuo kako je i u trećem ovogodišnjem tromjesečju zabbilježen trend smanjenja broja neriješenih predmeta i ostvaren plus od 707 predmeta, no ipak je izrazio nezadovoljstvo rezultatima rada.

Srijeda, Travanj 17, 2013 00:00

Općinski sud u Zadru zbog dodatnog angažmana sudaca i sudskih savjetnika srušio je rekord te smanjio broj neriješenih predmeta za 1.304, što je gotovo jednako postignutim rezultatima za cijelu 2012. godinu

salina
Četvrtak, Listopad 25, 2012 00:00 1

Cilj nam je napraviti jedan stručan bilten u čijem će stvaranju sudjelovati, ne samo suci s objašnjenjem svojih odluka, već svi oni koji ne rade na sudu, ali je njihov rad usko povezan uz sudstvo. Zato vas sve pozivam na iznošenje sugestija i suradnju kako bi ideja o mjesečnom biltenu zaživjela - Željko Rogić

Petak, Lipanj 29, 2012 00:00 1

DSV je Rogića izabralo između četvoro kandidata među kojima je bio ui aktualni v.d. predsjednika Hrvoje Visković

Stranice