boris zuza

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
zuza
Ponedjeljak, Lipanj 14, 2010 00:00

U Zavičajnom muzeju Biograda na moru, u utorak 15. lipnja 2010. godine s početkom u 20 sati, upriličit će se otvaranje izložbe slika odnosno lirskih apstrakcija, znakovitog naslova „Zvuk s obale boja" zadarskog slikara i likovnog pedagoga Borisa Žuže, člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU-a) Zadar i osnivača LU ART-Forum Zadar.

Boris Žuža je također poznati portretist te organizator, likovni kritičar i promotor umjetnosti.

zuza
Četvrtak, Ožujak 11, 2010 00:00

U ugodnoj atmosferi jednog od galerijskih prostora Arsenala, uz francuske šansone, u srijedu navečer otvorena je izložba Borisa Žuže pod nazivom "Le Montmartre". Izložbu je otvorio Zdravko Čulina, povjesničar umjetnosti, a u sklopu programa, s repertoarom francuskih šansona nastupio je Radovan Prstačić.

Boris Žuža izlaže portrete nastale tijekom večeri francuske šansone „Le Montmartre" održane u veljači u Arsenalu. U katalogu za izložbu, Zvonko Čulina, među ostalim, piše:

zuza2
Utorak, Listopad 13, 2009 00:00

Na zadarskoj likovnoj sceni djeluju tri veće registrirane likovne udruge i to: HDLU- Zadar. Zadart, i ART-Forum Zadar. Mislim da bi im svima trebala biti zajednička težnja promicanje istinske likovnosti te prezentacija likovnih ostvarenja u kojima je likovni tekst primaran tj. da je iznad samog motiva. U svakom slučaju, suradnja bi trebala biti svrha umjetničkog djelovanja, usklađena s kodeksom profesije kojom se svi bavimo.

arsenal_izlozba_zuza
Petak, Listopad 2, 2009 00:00

boris_zuza
Četvrtak, Listopad 1, 2009 00:00

boris zuza_portreti
Srijeda, Kolovoz 19, 2009 00:00

Dok pretvara komad papira u nečiju dragu uspomenu, Borisovi najčešći modeli su djeca kojima roditelji žele ostaviti uspomenu na najljepše vrijeme života