predstavljanje knjige

matica_knjiga
Subota, Studeni 28, 2009 00:00

U dvorani Matice hrvatske u četvrtak je održano predstavljanje knjige "Hrvatski politički emigrant 1941. - 1991.", čiji je autor Tomislav Krolo. O knjizi su govorili Bože Vukušić, publicist, dr. sc. Zlatko Begonja, dr. sc. Ivan Čizmić i sam autor.

krolo_knjiga
Subota, Studeni 28, 2009 00:00

U izložbenoj je dvorani Državnog arhiva u Zadru u četvrtak navečer svečano predstavljena knjiga "Zadarsko okružje na mletačkom katastru iz 1709. godine. Prvi dio: Donji Kotar". Knjiga je izdanje Državnog arhiva u Zadru, a njezini autori su Marko Rimac i Goran Mladineo. Osnovu knjige čini vjeran prijepis originalnih dokumenata i karata mletačkog katastra nastalog prije točno 300 godina. Svi se dokumenti i karte čuvaju u Državnom arhivu u Zadru.

gkzd_vukman
Četvrtak, Studeni 19, 2009 00:00

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u sklopu 'Morskog utorka', predstavljena je zbirka pjesama pirovačkog pjesnika Šime Vukmana "Trsje moga ćaće". Osim samog pjesnika događaj su svojim nastupom uveličali glazbeni izvođači ženska klapa 'Barufa' te zadarski pjesnik i pjevač Atilio Orović. U ulozi moderatora večeri našao se Boris Ćubrić, novinar hrvatskog radija, dok je pjesme uz autora čitao bibinjiski pjesnik Ante Sikirić.

thompson_1
Četvrtak, Kolovoz 20, 2009 00:00

U organizaciji Gradske knjižnice Zadar u utorak je u Arsenalu predstavljena knjiga "Thompson u očima hrvatskih intelektualaca" autorskog dvojca Mate Kovačića i Josipa Pečarića. Uz autore Kovačića i Pečarića knjigu su predstavili Zvonko Bušić i Ivica Marijačić, a gosti večeri su bili Marko Perković Thompson i klapa Iskon.