predstavljanje knjige

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 3, 2020 19:30

U četvrtak s početkom u 18 sati u biogradskoj Gradskoj knjižnici održat će se predstavljanje knjige »Nismo same«. O knjizi će govoriti priređivačica Ivana Kalogjera, autorice Goranka Perc i Irena Letica Ćurčić te urednica Adriana Piteša.

Nedjelja, Studeni 17, 2019 14:00

Pratila sam, dakako, sve te ružne priče u vezi nasilja u Zadru, osobito nasilja u vezi sa ženama. Ne mislim kako su svi ovi nasilni događaji u Zadru izuzetak, već se radi o produktu dugoročne zadarske opredijeljenosti građana. Puno je tu blata koje treba počistiti, no treba reći kako toga ima i u drugim hrvatskim sredinama.

Nedjelja, Studeni 17, 2019 13:00

Mnoštvo Zadrana okupilo se ovoga petka na promociji knjige »Istinom protiv svih« Antonija Milanovića, no dvorana Kneževe palače bila je pretijesna za sve goste. Mnogi su komentirali kako je šteta što se za predstavljanje knjige o borbi jednog mladog čovjeka u kolicima s neumoljivom hrvatskom brokracijom nije pronašlo neko adekvatnije mjesto kako gosti ne bi morali stajati u hodniku.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 15:30

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u utorak navečer održana je promocija knjige Putom Sunca – Crveni bojovnici iz Horezma Zadranina Leonarda Eleršeka, pukovnika OSRH i liječnika prim. dr. sc.

Četvrtak, Listopad 24, 2019 15:05

Glagoljica - Bitna odrednica hrvatskog identiteta, naziv je knjige umirovljenoga gospićko-senjskog biskupa mons. dr. sc. Mile Bogovića koja je predstavljena u srijedu u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Srijeda, Listopad 9, 2019 20:54

Večeras je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru promovirana knjiga profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta Tončija Matulića "Pobačaj - drama savjesti." Iako je knjiga izdana još 1997., sinoć je prezentirano njeno drugo izdanje koje ukupno ima 296 stranica i osam poglavlja. Knjiga je još jedna varijacija na stav Katoličke Crkve o pobačaju koji kako se čulo, izaziva duhovnu, intelektualnu i moralnu podijeljenosti u društvu.

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:08

Najava održavanja promocije knjige "Pobačaj - drama savjesti" Tončija Matulića na zadarskom Sveučilištu u srijedu, 9. listopada, izazvala je reakciju i negodovanje jednog dijela Zadranki. Što o tome misle javnim priopćenjem iznijele su članice Foruma žena SDP-a Zadar pod naslovom "Muka po Sveučilištu", ali i aktivistkinje koje su ipak odlučile ostati anonimne.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 14:51

Riječ je o knjizi koja je bila ideja mog profesora Janka Beloševića koji je u međuvremenu nažalost, preminuo, ali upravo zbog toga što je to bila njegova ideja i želja, potpisao sam ga kao kooautora. Knjiga tematizira jednu ostavu ili kako mi to arheolozi zovemo, skupni nalaz. A, zapravo je riječ o zakopanom blagu koje je nađeno prije otprilike 60 godina uz Osnovnu školu Pridraga kada su tadašnja djeca izravnavala igralište da bi se tamo mogla igrati.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 13:45

U srijedu je u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predstavljena knjiga „Huzur“ autorice Martine Mlinarević Sopta, hrvatske kolumnistice i društveno angažirane aktivistice iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o knjizi koja je već u prvom tjednu od objave izazvala veliko zanimanje čitatelja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini jer autorica u knjizi progovara o teškoj i osjetljivoj temi borbe s bolešću s kojom se bori već godinu i pol dana - rakom dojke.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 15:22

U petak je u Gradskoj knjižnici Zadar održano predstavljanje  knjige Dražena Stjepandića "I Supermen je bio novinar". Autora je predstavio Nikola Šimić Tonin.

Stranice