predstavljanje knjige

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Lipanj 13, 2019 13:45

U srijedu je u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predstavljena knjiga „Huzur“ autorice Martine Mlinarević Sopta, hrvatske kolumnistice i društveno angažirane aktivistice iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o knjizi koja je već u prvom tjednu od objave izazvala veliko zanimanje čitatelja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini jer autorica u knjizi progovara o teškoj i osjetljivoj temi borbe s bolešću s kojom se bori već godinu i pol dana - rakom dojke.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 15:22

U petak je u Gradskoj knjižnici Zadar održano predstavljanje  knjige Dražena Stjepandića "I Supermen je bio novinar". Autora je predstavio Nikola Šimić Tonin.

Srijeda, Lipanj 5, 2019 12:04

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru u ponedjeljak je predstavljena knjiga Taj tvrdoglavi plesni vitalizam plesne  kritičarke, povjesničarke plesa i plesne pedagoginje, izvanredne profesorice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku Maje Đurinović te  novopokrenuta edicija Biblioteke Kretanja Hrvatskog centra ITI (International Theatre Institute).

Nedjelja, Veljača 10, 2019 13:34 1

Djevojčica Tonka živi s mamom i tatom. Najbolji prijatelj  joj je Mijo. Mama joj je veliki fan igara na sreću. Tako ju je sreća počastila sedmodnevnim nagradnim putovanjem u bilo koju zemlju na svijetu. Tonka je bila odlična učenica te je imala priliku pogađati prstom  neku od zemalja na karti svijeta. Pogodila je Kubu, točnije Havanu gdje  počinje ova zanimljiva priča koju su napisale zadarska učiteljica i njena  učenica.

Petak, Siječanj 11, 2019 19:15 1

Ova biografija govori o političkoj karijeri Vladimira Šeksa,  zasigurno jednog od najvažnijih hrvatskih političara. Također, to je i  priča o uspostavi moderne hrvatske države te brojnim političkim zapletima koji su je pratili. Autor ove biografije, povjesničar Ivica Miškulin, na  više od 800 stranica knjige napravio je vrlo kvalitetno i temeljito istraživanje. Priča o Šeksu priča je o životu u komunizmu i odgovoru na  napravde tog nedemokratskog sustava.

Nedjelja, Prosinac 2, 2018 13:25

Predstavljanje knjige „Arbanaški na raskrižju: vitalitet i  održivost jednog manjinskog jezika“ autorica Lucije Šimičić i Klare Bilić  Meštrić održano je u prostorijama Kulturno-umjetničke udruge „Vicko  Zmajević“.

Srijeda, Travanj 25, 2018 20:30

U četvrtak, 26. travnja, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se predstavljanje knjige "Čuvari bleiburške uspomene Počasni bleiburški vod 1952. - 2017." autora Bože Vukušića.

Predstavljanje organiziraju Udruga Počasni bleiburški vod i Hrvatski križni put - Središte za istraživanje komunističkog totalitarizma i njegovog naslijeđa, a knjigu će predstaviti Vice Vukojević, predsjednik PBV-a, Vladimir Šeks, predsjednik Nadzornog odbora PBV-a i sam autor Božo Vukušić.

Srijeda, Rujan 27, 2017 19:18

 U penziji neću mirovati. U svojoj prvoj karijeri kao konzervator najprije sam se zaljubio u sve svoje spomenike, a potom u karijeri profesora u svoje studente. Nadam se da sam ostavio traga u njihovim životima i da će me pamtiti po dobru - rekao je poznati zadarski sveučilišni profesor Pavuša Vežić na promociji svoje knjige - "Dvije memorije križnoga tlocrta – Sv. Vid u Zadru i Sv.

Utorak, Kolovoz 9, 2011 00:00

Svi koji su se našli u ovoj knjizi, bilo da su stablo, grana, grančica, list, cvijet ili plod, moraju biti sretni i ponosni, kazao je Pupovac

mladen pavkovic
Ponedjeljak, Rujan 27, 2010 00:00

S vremena na vrijeme svatko osjeti potrebu rezimirati svoj prošli rad, podvuče crtu, pogleda se u zrcalu samoostvarenja. Stavi točka koja je istovremeno kraj jednog razdoblja i početak novog, duboko udahne i krene dalje.

Stranice