predstavljanje knjige

Nedjelja, Prosinac 2, 2018 13:25

Predstavljanje knjige „Arbanaški na raskrižju: vitalitet i  održivost jednog manjinskog jezika“ autorica Lucije Šimičić i Klare Bilić  Meštrić održano je u prostorijama Kulturno-umjetničke udruge „Vicko  Zmajević“.

Srijeda, Travanj 25, 2018 20:30

U četvrtak, 26. travnja, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se predstavljanje knjige "Čuvari bleiburške uspomene Počasni bleiburški vod 1952. - 2017." autora Bože Vukušića.

Predstavljanje organiziraju Udruga Počasni bleiburški vod i Hrvatski križni put - Središte za istraživanje komunističkog totalitarizma i njegovog naslijeđa, a knjigu će predstaviti Vice Vukojević, predsjednik PBV-a, Vladimir Šeks, predsjednik Nadzornog odbora PBV-a i sam autor Božo Vukušić.

Srijeda, Rujan 27, 2017 19:18

 U penziji neću mirovati. U svojoj prvoj karijeri kao konzervator najprije sam se zaljubio u sve svoje spomenike, a potom u karijeri profesora u svoje studente. Nadam se da sam ostavio traga u njihovim životima i da će me pamtiti po dobru - rekao je poznati zadarski sveučilišni profesor Pavuša Vežić na promociji svoje knjige - "Dvije memorije križnoga tlocrta – Sv. Vid u Zadru i Sv.

Utorak, Kolovoz 9, 2011 00:00

Svi koji su se našli u ovoj knjizi, bilo da su stablo, grana, grančica, list, cvijet ili plod, moraju biti sretni i ponosni, kazao je Pupovac

mladen pavkovic
Ponedjeljak, Rujan 27, 2010 00:00

S vremena na vrijeme svatko osjeti potrebu rezimirati svoj prošli rad, podvuče crtu, pogleda se u zrcalu samoostvarenja. Stavi točka koja je istovremeno kraj jednog razdoblja i početak novog, duboko udahne i krene dalje.

matica zadrana_knjiga_1
Četvrtak, Veljača 25, 2010 00:00

U dvorani Matice hrvatske Zadar u utorak je priređeno predstavljanje knjige "Barešić", autora o. dr. Vjekoslava Lasića. Djelo je zapravo koautorsko, jer u njemu svoja životna iskustva s Mirom Barešićem, uz Vjekoslava Lasića iznosi još nekoliko autora.

Cijeli događaj počeo je intoniranjem himne, nakon čega je otac Lasić predvodio molitvu Oče naš, Zdravo Marijo te naposljetku odrješenje Pokoj vječni za sve pale za Domovinu.

predstavljanje_knjiga
Utorak, Prosinac 8, 2009 00:00

Kroz revitalizam, induvidualizam i neoliberalizam također se snažno napada katolička crkva, čemu mnogi katolici danas podliježu. Smisao ove moje knjige leži u tome da obrani katolika kršćanina od svih tih zala. Osim što se apologetika služi Biblijom ona još u velikoj mjeri konzumira povijest kao učiteljicu života, zaključio je prof. Paljaković

matica_knjiga
Subota, Studeni 28, 2009 00:00

U dvorani Matice hrvatske u četvrtak je održano predstavljanje knjige "Hrvatski politički emigrant 1941. - 1991.", čiji je autor Tomislav Krolo. O knjizi su govorili Bože Vukušić, publicist, dr. sc. Zlatko Begonja, dr. sc. Ivan Čizmić i sam autor.

krolo_knjiga
Subota, Studeni 28, 2009 00:00

U izložbenoj je dvorani Državnog arhiva u Zadru u četvrtak navečer svečano predstavljena knjiga "Zadarsko okružje na mletačkom katastru iz 1709. godine. Prvi dio: Donji Kotar". Knjiga je izdanje Državnog arhiva u Zadru, a njezini autori su Marko Rimac i Goran Mladineo. Osnovu knjige čini vjeran prijepis originalnih dokumenata i karata mletačkog katastra nastalog prije točno 300 godina. Svi se dokumenti i karte čuvaju u Državnom arhivu u Zadru.

gkzd_vukman
Četvrtak, Studeni 19, 2009 00:00

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u sklopu 'Morskog utorka', predstavljena je zbirka pjesama pirovačkog pjesnika Šime Vukmana "Trsje moga ćaće". Osim samog pjesnika događaj su svojim nastupom uveličali glazbeni izvođači ženska klapa 'Barufa' te zadarski pjesnik i pjevač Atilio Orović. U ulozi moderatora večeri našao se Boris Ćubrić, novinar hrvatskog radija, dok je pjesme uz autora čitao bibinjiski pjesnik Ante Sikirić.

Stranice