projekti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 6, 2021 13:47

Milivoj Kurtov je na čelnom mjestu Općine Pakoštane od prvog dana otkako u Hrvatskoj uopće postoje općine, od prije 28 godina. Pobijedi li na izborima za 10-ak dana, uspješni pakoštanski vinogradar i vinar bit će načelnik čak osmi uzastopni mandat. Najviše u Zadarskoj županiji, gotovo je sam na vrhu Lijepe Naše.
- A nikad se ne zna. Uvijek kažem da treba govoriti malo, a raditi puno. Time se mislim voditi i dalje, kazao je Milivoj Kurtov.

Ponedjeljak, Svibanj 3, 2021 13:35

Općina Stankovci (Banjevci, Bila Vlaka, Budak, Crljenik, Morpolača, Stankovci, Velim) jedna je od rijetkih energetski samoodrživih općina u Hrvatskoj. Poduzetnička zona Novi Stankovci, u neposrednoj blizini autoceste A1, postaje centar proizvodnje struje u našoj zemlji.
- U pogon će uskoro i druga solarna elektrana, a na tome nećemo stati, kazao je Željko Baradić, koji nakon 24 godine načelničkog staža ide u mirovinu.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 13:00

Grad Biograd na Moru i Bošana d.o.o. nastavljaju s dobrim rezultatima u povlačenju EU sredstava. Projekti koji su se prijavili na natječaje iz Operativnog programa za Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020, su odobreni i kreću s realizacijom.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 11:42

Na posljednjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća u ovom mandatu gradonačelnik Branko Dukić podnio je polugodišnje izvješće za razdoblje od srpnja do prosinca 2020. godine.
Gradonačenik Dukić u uvodu je istaknuo kako je od prvog dana mandata jasno rekao svojim suradnicima i zadarskoj javnosti da nije prihvatio dužnost gradonačelnika zbog bavljenja »visokom« politikom nego kako bi pronašao odgovore za probleme i potrebe svih sugrađana.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 11:28

Novih 15 milijuna kuna stiže za projekte u Zadarskoj županiji. Naime, u petak u Zadar dolaze ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver koji će uručiti 18 ugovora za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra.

Nedjelja, Veljača 7, 2021 11:58

Upravo smo poželjeli dobrodošlicu Sari. Ona je djevojka iz potresom stradale Petrinje koja će nastaviti školovanje u našoj školi, a živjet će s bakom i djedom na otoku Viru. Svi ćemo se potruditi da joj bude lijepo i ugodno. Osim što intenzivno radimo na nizu projekata, radimo i na novim programima osluškujući tržište rada. Riječ je o programu za školovanje nutricionista i wellness spa terapeuta.

Srijeda, Veljača 3, 2021 19:27

Županijska lučka uprava Zadar od svog osnutka 1988. godine aktivno radi na ulaganju, razvoju i održavanju lučke infrastrukture. Samo za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju lučke infrastrukture u 2020. godini usprkos koronavirusu uloženo je 43,5 milijuna kuna od čega je 11,5 milijuna kuna iz EU fondova. Usprkos koronakrizi posao neće stati ni ove godine, u tijeku je ili pred realizacijom sedam značajnijih projekata ukupne vrijednosti od 73,3 milijuna kuna.

Petak, Siječanj 29, 2021 21:15

Priča o ravnokotarskoj Škabrnji priča je o opstojnosti, simbolu stradanja, patnje i ponosa, ali i priča o prosperitetnoj budućnosti.
- Nakon nepredviđenih okolnosti zbog stečaja dvije tvrtke koje su radile izgradnji zgrade Općine Škabrnja s memorijalnim centrom, spomen sobom s imenima poginulih branitelja i civila Škabrnje, radovi na završnoj fazi započinju naredni tjedan,najavio je Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja (Škabrnja, Prkos), te nastavio:

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 16:30

Ministarstvo EU fondova i regionalnog razvoja donijelo je plan povlačenja sredstava iz europskih fondova. Naglasak novog programskog razdoblja Europske unije očekivano je na takozvanim zelenim ulaganjima i investicijama u digitalne tehnologije.
Ministarstvo EU fondova RH sada radi na novom programskom ciklusu, a o najvažnijima aspektima plana za razdoblje do 2027. godine, kao i poziciji Zadra u povlačenju sredstava, razgovarali smo s državnim tajnikom Šimom Erlićem:

Utorak, Listopad 13, 2020 16:16 1

Pandemije koronavirusa i epidemiološka situacija u Gradu Biogradu na Moru tek je usporila ali ne i zaustavila ovdašnje projekte. U samom gradskom centru otvoren je 3,5 milijuna kuna vrijedan Turistički informativni centar (TIC), glavna »turistička recepcija grada« kojeg će zajednički koristiti gradska Turistička zajednica i Park prirode Vransko jezero.

Stranice