novi zakon

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Svibanj 17, 2022 12:06

Španjolska vlada u utorak će službeno predstaviti nacrt zakona kojim se radnicama daje pravo na bolovanje tijekom menstruacije ako pate od jakih bolova.

Troškove nastale zbog izgubljenih radnih dana u takvim bi slučajevima snosila država, potvrdila je španjolska Vlada u ponedjeljak.

Za ostvarivanje prava na bolovanje tijekom mjesečnice bit će potrebno konzultirati se s liječnikom.

Petak, Svibanj 13, 2022 11:53

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) u petak je zatražila donošenje novog zakona o pobačaju i prekidu trudnoće, upozorivši da se poluistinama vezanima uz slučaj trudnice Mirele Čavajde stvara atmosfera hajke na liječnike te pogrešno interpretira uloga priziva savjesti.

Četvrtak, Svibanj 12, 2022 16:00

Nova pravila Zakona o sigurnosti prometa na cestama koja će se uskoro primjenjivati na sve vozače električnih romobila izazvat će tektonske promijene kod mnogih vlasnika električnih romobila, jer mnogi njihovi električni romobili neće moći ispuniti zahtjeve o tehničkoj ispravnosti pa neće više biti legalni na našim cestama.

Petak, Siječanj 7, 2022 13:23

S prvim danom nove 2022. godine u Hrvatskoj je zabranjeno stavljanje na tržište laganih plastičnih vrećica za nošenje. No, i dalje je dozvoljena upotreba vrlo laganih plastičnih vrećica za nošenje, koje se koriste isključivo zbog higijenskih razloga ili koje služe kao primarna ambalaža za rasutu hranu kada to pomaže sprječavanju bacanja hrane.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 12:33

Nakon što je s 5.000 kuna kažnjena liječnica jer policiji nije prijavila pogoršano zdravstveno stanje vozača koji je drogiran skrivio prometnu nesreću na naplatnoj postaji Sv. Helena kraj Zagreba, u petak je druga liječnica dr. Marijana Peček-Vidaković u Orahovici doživjela teške prijetnje vozača prijavivši ga policijskoj postaji zbog lošeg zdravlja sukladno novodonesenom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 15:45

Lakše školske torbe, niže cijene udžbenika i mogućnost digitalizacije osnovne su novosti Zakona o udžbenicima koji je Vlada jučer pustila u saborsku raspravu. U tom se zakonu, koji je izazvao puno bure, prije svega među nakladnicima, a onda i trzavice među koalicijskim partnerima, limitiraju gornje granice cijene i težine udžbenika, učiteljima i nastavnicima daje se veća autonomija u izboru nastavnih materijala i uvode se digitalni udžbenici. Zakon bi, prema najavama, trebao biti 14.

pusenje_cigarete
Ponedjeljak, Rujan 14, 2009 00:00

Vlasnici kafića smatraju da zakon više ne vrijedi pa su vratili pepeljare na stolove. To je kršenje zakona, rekao je Darko Milinović