radionice

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 24, 2021 14:22

Zahvaljujući Zadar Organ Festivalu i njegovoj organizatorici, orguljašici i muzikologinji Tei Kulaš, već treću godinu za redom, pod okriljem neprofitne umjetničke organizacije »Zara«, pedeset i troje djece i mladih, u rasponu od 4 do 20 godina punih su osam dana uživali u razvijanju i usavršavanju kreativnih vještina, od glazbe, preko slikarstva pa sve do filma. Brojni radovi zanimljivih dosega i ideja prezentirani su na završnoj prezentaciji koja se održala u nedjelju, 22.

Srijeda, Kolovoz 18, 2021 12:30

Kreativne umjetničke radionice, koje se održavaju u sklopu ovogodišnjeg Zadar Organ Festivala u punom su jeku. Mali kreativci i umjetnici imaju priliku naučiti ponešto novo iz domene filma, glazbe i likovne umjetnosti. Radionice vodi stručno osoblje, a održavaju se u prostorijama Glazbene škole Blagoja Berse u Zadru. Sav trud i znanje djeca će prezentirati u nedjelju, kada je na rasporedu završna priredba.

Subota, Kolovoz 14, 2021 14:23

Kamp ilustracija je petodnevni program za mlade zainteresirane za crtanje i prepričavanje priča, koji će se održati od 23. do 28. kolovoza 2021. godine na otoku Ižu. Namijenjen je mladima koji su zainteresirani za likovnu umjetnost i žele istražiti svijet ilustracija. Prilika je to za prepričavanje priča i započinjanje novih prijateljstava u predivnom prirodnom okruženju otoka Iža.

Subota, Kolovoz 14, 2021 10:11

Jedinstveni Zadar Organ Festival, započet će ove godine serijom kreativnih radionica, koje će voditi renomirani umjetnici iz područja likovne, glazbene i filmske umjetnosti. Radionice startaju u subotu, 14. kolovoza, kada je na rasporedu škola dokumentarnog i eksperimentalnog filma.
O ovim smo radionicama i novom izdanju Zadar Organ Festivala, razgovarali smo s Teom Kulaš, umjetničkom voditeljicom festivala.

Petak, Kolovoz 13, 2021 13:30

U sklopu STREAM Zadar, platforme radionica u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, koje prethode festivalu suvremenog plesa Monoplay, održana je prva od četiri radionice koju je vodio Zadranin Grgur Kovačić.

Nedjelja, Kolovoz 1, 2021 12:00

Građani u ulaznom dijelu Središnje knjižnice mogu razgledati zanimljivu izložbu plakata koja otvara aktualna pitanja. Radi se o izložbi plakata ReD - Refugees and Design koja je postavljena u razdoblju od 26. srpnja do 14. kolovoza.

Utorak, Srpanj 20, 2021 12:01

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira ciklus besplatnih informativnih radionica i događanja za poduzetnike s područja Zadarske županije u okviru projekta »Pružanje usluga informiranja i povezivanja za MSP u Zadarskoj županiji.
Ukupna vrijednost projekta je 621.183,19 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 426.954,94 kuna.

Utorak, Lipanj 22, 2021 10:30

U Gradskoj knjižnici Zadar, s prvim danom ljeta započeo je i program Ljeto u Knjižnici. Tog datuma obilježava se i devedeseta godišnjica rođenja Zlatka Grgića, autora crtanog lika profesora Baltazara uz kojeg su odrastale mnoge generacije. Crtani film »Profesor Baltazar« nastao je u Zagreb filmu, u razdoblju od 1967. do 1971. godine, a pravo na prikazivanje otkupilo je više od 30 zemalja, a Gradska knjižnica u Zadru ovom je profesoru odala počast.

Utorak, Lipanj 15, 2021 14:51

»Veseli oblačić« postoji od 2013. godine i ženama nudi kompletnu njegu, pomoć i savjete u svim aspektima trudnoće, poroda te brige za novorođenčad, ali i za majke. Razgovarali smo s Evom Gerner, osnivačicom »Veselog oblačića« te njezinim suradnicama, Ivanom Mamić, Ivanom Menciger i Ivanom Dumanić, koje svaka na svoj način pomažu roditeljima da što bolje brinu za svoju bebu, ali i za sebe.

Srijeda, Ožujak 31, 2021 14:15

U ponedjeljak navečer je u dvorani Zadarskog plesnog ansambla održana prezentacija radionice suvremenog plesa koju je posljednjih dva tjedna vodila Josipa Štulić, članica Zadarskog plesnog ansambla s diplomom plesne akademije u Salzburgu i bogatim plesnim iskustvom na pozornicama Hrvatske i Europe.

Stranice