optuznica

Petak, Studeni 3, 2017 15:25

Zagrebački Županijski sud u petak je potvrdio optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito "zaradio" i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotakao Uskok.

Petak, Kolovoz 25, 2017 10:12

Zbog namjernog potpaljivanja suhe trave u Brgudu, odakle se vatra proširila na šire benkovačko područje, u istražnom zatvoru u Zadru jučer je zadržana 25-godišnja djevojka iz Lisičića. Benkovačka policija 25-godišnjakinju je uhitila dan ranije, a navodno im je ona priznala da je vatru zapalila jer je revoltirana prema Srbima koji su većinsko stanovništvo u tom selu i to još od Domovinskog rata, kada je zapaljen njezin dom i njezina obitelj ostala bez svega.

Petak, Svibanj 6, 2016 00:00

Zbog neuredne dostave poziva bivšem čelniku HAC-a Mariu Lovrinčeviću zagrebački Županijski sud u petak nije raspravljao o optužnici protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

bozidar kalmeta
Petak, Studeni 20, 2015 00:00 1

Kalmeta je u medijskim istupima odbacivao sve tvrdnje Uskoka ističući kako nije vjerovao da će doći do podizanja optužnice jer "nije ništa kriv" te da ne planira podnijeti ostavku na gradonačelničku dužnost

Utorak, Listopad 13, 2015 00:00

13. srpnja 2015. godine na cesti u Kruševu Marko Brkić je iz lovačke puške i iz neposredne blizine ispalio dva hica u suprugu Anku pri čemu je ona na mjestu preminula, a potom je pucao i u sebe

Srijeda, Srpanj 29, 2015 00:00

ŽDO je procijenio kako postoji bojazan da bi 26- godišnjak sa Smiljevca na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo

Srijeda, Srpanj 1, 2015 00:00 3

Je li 58-godišnji Zadranin lažni ratni vojni invalid koji je  primio oko milijun kuna mirovine koja mu ne pripada uskoro će utvrđivati zadarsko pravosuđe. Općinsko državno odvjetništvo u Zadru  je, naime, jučer podnijelo optužnicu protiv 58-godišnjeg muškarca stavljajući mu na teret produljeno kazneno djelo prijevare kojom je stekao  znatnu imovinsku korist, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna u trajanju do pet godina.

Subota, Lipanj 6, 2015 00:00

Ako sud potvrdi optužnicu protiv njega, gradonačelnik Božidar Kalmeta je  rekao da će dati svoj mandat na raspolaganje HDZ-u na sve stranačke dužnosti.

- Stav stranke je jasan pa tako i moj, ako sud potvrdi optužnicu - onda ću mandat dati stranci na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a ja sam potpredsjednik stranke, predsjednik županijskog odbora i koordinator za 9. izbornu jedinicu, rekao je Kalmeta za Novu TV.

bozidar kalmeta
Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

Zbog udruživanja za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja i pomaganja u primanju mita USKOK je u petak podigao optužnicu protiv 13 osoba među kojima su kao prvookrivljeni navedeni Božidar Kalmeta (57), bivši ministar mora, prometa i infrastrukture i aktualni zadarski gradonačelnik, a kao drugooptuženi njegov nekadašnji tajnik Zdravko Livaković (52).

Subota, Travanj 25, 2015 00:00

Zbog dvostrukog pokušaja ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjeg Zadranina Šime Maletića, uhićenog 25. veljače 2015. godine na predjelu Voštarnice. Maletić je, podsjetimo, na stubištu zgrade gdje stanuje nožem nasrnuo na 46-godišnjeg R.V. i 42-godišnjeg M.V. koji su ga došli tražiti zbog krađe automobila marke golf.

Stranice