narodni muzej

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Travanj 11, 2020 21:18

Etnološki odjel Narodnog Muzeja Zadar i Pedagoška služba muzeja, ove godine zbog koronavirusa nisu organizirali, sada već tradicionalne radionice pletenja maslinovih grančica koje se inače, prema riječima više kustosice i voditeljice Etnološkog odjela, dr.sc. Jasenke Lulić - Štorić, već godinama održavaju nekoliko dana prije same Cvjetnice u prostoru Narodnog Muzeja Zadar.
 

Srijeda, Veljača 19, 2020 16:45

Jučer je u Edukativnoj dvorani Kneževe palače otvorena izložba kostima autorice i kustosice Marije Šarić Ban. Izložba, koja nosi naziv »Komedija maski« predstavlja renesansni kazališni oblik La Commedia dell’arte, baziran na tipiziranim likovima i maskama.

Utorak, Svibanj 28, 2019 17:09

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar na jučer održanoj  sjednici otvorilo je jedinu prijavu pristiglu na natječaj za ravnatelja/icu  ove ustanove. Prijava je to aktualne v.d. ravnateljice Renate Peroš, potvrdila nam je Marina Dujmović Vuković, predsjednica UV Narodnog  muzeja Zadar.

Petak, Svibanj 10, 2019 13:58

Danas su u sklopu Etno dana, koje od sredine ožujka do kraja svibnja organizira Etnološki odjel Narodnog muzaja Zadar, na Narodnom trgu predstavljene etno publikacije i suveniri iz Etnološkog odjela NMZ. 

Kako doznajemo od voditeljice Etnološkog odjela Narodnog muzaja Zadar dr. sc. Jasenke Lulić Štorić na ovaj način želi se Etnološki odjel približiti i onim Zadranima koji inače ne posjećuju muzeje.

Utorak, Srpanj 3, 2018 17:18

Želim znati stvarnu istinu o tome što se događa u Narodnom muzeju Zadar, pogotovo kad je riječ o zapošljavanju. Ne želim se spuštati na razinu na kojoj se o tome raspravlja na ulici jer je ovo pravo mjesto gdje o tome trebamo i moramo raspravljati. Predsjednik Muzejskog vijeća Zlatko Begonja podnio je ostavku. Također, želimo znati i sve o zapošljavanju Davida Ricova na mjesto voditelja Malog arsenala.

Petak, Ožujak 16, 2018 09:04

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar pozivaju Vas i ove godine na radionice „Pletenja maslinovih grančica“. Mjesto održavanja je u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar, Narodni trg pod stručnim vodstvom etnologinje dr.sc. Karmen Turčinov, vanjske suradnice Narodnog muzeja Zadar.

Četvrtak, Srpanj 6, 2017 14:00

- Kroz odjele Narodnog muzeja Zadar od 1. siječnja ove godine do 30. lipnja prošlo je ukupno 42.735 posjetitelja, što je gotovo duplo više nego u istom razdoblju lani.

Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

Etnološki odjel i Pedagoška služba zadarskog Narodnog muzeja u sklopu Etno dana Zadarske županije, od 17. do 19. lipnja organiziraju edukativno zabavnu igru Memory.

- Riječ je o klasičnoj memory igri u kojoj je cilj skupiti što više parova identičnih karata. Naše karte su s motivima nošnje sjeverne Dalmacije, pojasnila je Jasenka Lulić Štorić, voditeljica Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar.

Ponedjeljak, Listopad 27, 2014 00:00

Subota, Listopad 11, 2014 00:00

Zadarski Narodni muzej nastavlja s programom radionica, kojima je do sada privukao brojne građane te se pokazao, ne samo kao mjesto koje čuva baštinu, već i ono u kojem baština nastaje. "Putevi fotografije", ciklus je edukativnih radionica o osnovama fotografije koje će se održavati u NMZ-u, od 20. listopada do 10. studenog, a kulminirat će izložbom nastalih radova u atriju Kneževe palače (20.

Stranice