polaganje vijenaca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 22, 2018 10:28

Obilježavanje 22. lipnja - Dana antifašističke borbe, državnog blagdana Republike Hrvatske, u Zadru je bilo kratko, a ni mediji nisu bili pretjerano zainteresirani.

No, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima nastavio je tradiciju i položio vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu. Cijeli događaj glazbeno je ispratila Gradska glazba Zadar.

Gradonačelnik je kazao da svi znamo koliko je Zadar pretrpio u svim ratovima, pa tako i za vrijeme fašizma.

Petak, Listopad 6, 2017 15:56

Dan obrane Zadra svečano je obilježen na Dračevcu, kraj simbola otpora srpskoj agresiji, uništenog tenka T- 55. Govornici su se podsjetili na 1991. kad su od 1. do 6. listopada vođene borbe za grad. Upravo na crti Dračevac – Bokanjac, zaustavljen je daljnji prodor neprijatelja u Zadar. Napad na Zadar počeo je 1. listopada. U tom trenutku hrvatske snage koje su branile Zadar brojale su 2.300 ljudi. Činili su ih pripadnici MUP-a, ZNG-a i Civilne obrane.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 11:20

U povodu 23. obljetnice osnutka 134. domobranske pukovnije na Gradskom groblju Biograd, kod centralnog križa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, dok će se misa zadušnica održati u nedjelju 20. kolovoza, u 10:30 sati, u Župnoj crkvi sv. Stošije na biogradskom Poluotoku.

dan obrane_1
Srijeda, Siječanj 4, 2012 00:00

Dostojanstveno se prisjećajući na svoju najveću vojnu pobjedu u Domovinskom ratu i najsjajniju ratnu operaciju, i to na samom početku 1992. godine, ovu jubilarnu svečanost organizirao je općinski UHDDR

nenad matak meho
Ponedjeljak, Ožujak 14, 2011 00:00

Subota, Listopad 30, 2010 00:00

U povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju Zadar vijence su položili predstavnici Ministarstva branitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s predstojnikom Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji Damirom Valčićem. Vijenac Državne uprave položio je njegov zamjenik Ivo Gregov.

Subota, Listopad 9, 2010 00:00

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća jučer je na Gradskom groblju Zadar obilježen Dan neovisnosti. Kao što je to u posljednje vrijeme uobičajeno, vijence su kod Središnjeg križa, najprije položili djelatnici Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, na čelu s predstojnikom Damirom Valčićem. Isto su učinili gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić i u ime Zadarske županije predsjednica skupštine Irena Devčić Buzov.

vijenci_dan drzavnosti_1
Subota, Lipanj 26, 2010 00:00

Njima odajemo danas počast, ali i svim njihovim suvremenicima, bilo civilima bilo vojnicima, koji su na neki način sudjelovali u obrani hrvatske samostalnosti - zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić

hvidra sb_vijenci_kasic_11
Utorak, Veljača 2, 2010 00:00

Samo iz smjera Smilčića i Drača napalo nas je 20 tenkova. Tada su nam kod groblja u Kašiću presjekli put pa je došlo do bliske borbe kad je poginulo 12 gardista, sjeća se tadašnji zapovjednik 3. bojne 3. GBR Ivan Obrovac

Nažalost, to nisu bile sve žrtve Slavonaca u akciji Maslenica. Ukupno je poginulo 17 pripadnika 3. bojne, a ukupno 32 pripadnika 3. GBR, većinom iz Slavonskog Broda

svi sveti_udruge_rat
Ponedjeljak, Studeni 2, 2009 00:00

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u organizaciji županijske Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata u spomen na sve stradale branitelje u Domovinskom ratu na zadarskom Gradskom groblju podno Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće.