zapis

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 21, 2021 09:33

Ovog petka u Gradskoj knjižnici Zadar priprema se još jedna književna poslastica i novo zanimljivo gostovanje. Ususret Danu knjige koji se obilježava 23. travnja, u petak će, s početkom u 18 sati, u atriju Gradske knjižnice svoju knjigu predstaviti mladi zadarski autor Ivan Čeperković. Riječ je o zbirci pjesama pod nazivom »Nigdje noći«.

Ponedjeljak, Travanj 5, 2021 13:33

Udruga Zadarski pisci u li.Baru u atriju Gradske knjižnice u petak, 9. travnja, ugostit će književnicu Koranu Serdarević koja će predstaviti novu knjigu, zbirku priča "Gušterov rep"!

Srijeda, Ožujak 10, 2021 10:45

Da ne bi ostala samo slova na papiru, i zadarska udruga pisaca ZaPis se prebacila na digitalne platforme. Udruga je ove godine odlučila pojačati svoje književne redove te su u siječnju raspisali natječaj »U potrazi za piscem« u kojem se traže svi koji pišu kratke priče i prozu. Tim su povodom snimili i zanimljivi video kojim žele potaknuti zadarske pisce da se okušaju u književnom stvaralaštvu.

Ponedjeljak, Lipanj 8, 2020 17:11

Ovih dana na dva portala za književnost i kulturu objavljene su poetske crtice iz zbirke »Vošta do Tokija«. Bio je to povod da porazgovaramo s autoricom Ivom Pejković, predsjednicom udruge Zadarski pisci - ZaPis.

Srijeda, Travanj 1, 2020 15:43

Epidemija koronavirusa paralizirala je kulturna događanja, a brojne udruge i inicijative svoje su aktivnosti morale u potpunosti ugasiti. Jedna od njih je i udruga Zadarski pisci (ZaPis), koja je odgodila sva planirana gostovanja, malu književnu turneju.
Naime, ZaPis-ovci su prošle godine pokrenuli vlastitu nakladu, te objavili zbirku kratkih priča »Samo se ti sjećaj«, zbirku poezije »Je li zvijezdama tijesno« i zbirku »Vošta do Tokija«.

Srijeda, Prosinac 4, 2019 16:30

Desetu godinu rada zadarski pisci okupljeni u udruzi ZaPis zaokružit će novim knjigama.
Prva promocija zbirke priča "Samo se ti sjećaj" održat će se ovaj četvrtak, 5. prosinca, u Guma baru. Vodit će je najbolji ravnatelj knjižnice na svijetu, Ante Mihić (Sali), a za glazbeni intermezzo zadužena je Denisa Čirjak. Početak je u 20 sati.

Petak, Studeni 29, 2019 20:30

 

Nedjelja, Studeni 11, 2018 08:00

Zadarski pisci okupljeni u udruzi ZaPis u ponedjeljak, 12. studenog u 18 sati, po prvi put održat će književni susret u opuštenom ambijentu zadarskog Indie bara.

Bit će to ujedno 'Dan otvorenih vrata' za sve ljubitelje pisane riječi koji su zainteresirani i sami se pridružiti udruzi. ZaPis u Zadru djeluje deset godina i okuplja neafirmirane autore ali i pisce koji iza sebe imaju objavljene zbirke, knjige i književne nagrade.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 08:15

U petak 11. svibnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održat će se predstavljanje nove nakladničke kuće Mitopeja.

Mitopeja je nova hrvatska nakladnička kuća, posvećena naslovima lijepe književnosti nadahnutima mitom. Vodi je iskusni zagrebački prevoditelj Vladimir Cvetković Sever, a jedinstvena je po tome što svaki naslov najprije objavljuje u ograničenoj nakladi od petsto individualno obrojčanih primjeraka za izravnu prodaju.

Utorak, Svibanj 8, 2018 12:17

U sklopu akcije „ZaPis u zaleđu“, pisci i pjesnici udruženi u udruzi „ZaPis“ odlučili su napraviti korak dalje pa su doslovno i napustili granice Zadarske županije i potegli oko 150 kilometara do grada Otočca. Zapisovci su na ovo gostovanje otišli na poziv Otvorenog pučkog učilišta iz Otočca, a da bi njihov boravak bio ugodniji pobrinula se i voditeljica programskih aktivnosti prof. Vera Dasović.

Stranice