kazne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 2, 2019 14:53

U akciji "Sigurna plovidba 2019." koju su duž hrvatske obale u srijedu provodili djelatnici osam lučkih kapetanija i 72 ispostave, njih ukupno 101, u suradnji sa Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), koja im je pružila podršku u dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, prekršajima u plovidbi i slično, uspješno je okončana.

Četvrtak, Svibanj 30, 2019 14:30

Kao što je i najavljivano iz PU zadarske njihovi službenici i ovih dana provode akcije usmjerene na sankcioniranje prekršaja biciklista u cilju očuvanja povoljnog stanja u prometu. Tako su se tijekom današnjeg dana, nešto prije podne na području Gradskog mosta dala zamijetiti čak četiri policijska službenika u „lovu“ na neodgovorne bicikliste.

Četvrtak, Svibanj 30, 2019 10:46

Hrvatski autoklub prije otprilike dva mjeseca počeo je s upozorenjima na svojim stranicama o povećanom broju biciklista i mopedista u prometu. Samim time vozači automobila pozvani su na veći oprez. Dakle, govorimo o vozačima, bilo jednima ili drugima. No, s druge strane, složit ćemo se, najugroženija skupina u prometu su ipak pješaci.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 19:00

Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar na svojoj je redovnoj sjednici raspravljao o brojnim aktualnostima, između ostalog i o najstrožoj kazni pristigloj od ABA lige u ovoj sezoni, zbog incidenata na utakmici protiv Crvene Zvezde.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 13:10

Nove loše vijesti stigle su na adresu Košarkaškog kluba Zadar. Disciplinska komisija ABA lige poslala je "čestitku" i to najveću ove  sezone – od čak 12 tisuća eura. Kazna je to za novo ponavljanje prekršaja   nemarnog ponašanja dijela navijača  na domaćoj utakmici 21. kola protiv beogradske Crvene Zvezde odigranoj 9. ožujka u Krešinom domu.

Nedjelja, Siječanj 27, 2019 12:30

Ponukan negativnim događanjima vezanim oko nove rigorozne kazne adresirane na KK Zadar javnosti se obratio direktor kluba, Željko Žilavec.

Utorak, Svibanj 29, 2018 09:05

U nedjelju prijepodne oko 11 sati na autocesti A1, kod odmorišta Pristeg, policijski službenici PU zadarske su službenim vozilom - presretač najprije snimili 46-godišnjeg Finca kako upravlja mercedesom finskih nacionalnih oznaka brzinom od 246 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Nešto kasnije, oko 15 sati kod čvora Pirovac snimljen je i 52-godišnji Nijemac kako upravlja mercedesom brzinom od 253 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 11:26

Staru jezgru Paga, kulturno-povijesnu cjelinu upisanu na listu zaštićene spomeničke baštine u Republici Hrvatskoj posljednjih godina sve više nagrđuju klimatizacijski uređaji, reklame, panoi i ormarići, koje građani postavljaju bez da su zatražili dozvolu Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Grada Paga.

Petak, Veljača 2, 2018 11:35

Unatoč zimi, koja tradicionalno u Zadar dovodi skupine turista s istočnoazijskog tržišta, na Kalelargi se svakodnevno mogu čuti jezici na čije učenje se rijetko tko odlučuje, ali o povijesti i posebnostima grada govore oni koji za to nemaju nikakvu licencu jer se radi o nelicenciranim turističkim vodičima.

Utorak, Kolovoz 2, 2016 00:00

Ukoliko ne zatvorite prozore na svom vozilu, prilikom izlaska iz njega, to vas može koštati 300 kuna kazne. Tu kaznu propisuje članak 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a on u cjelini poručuje kako je vozač prije nego napusti vozilo dužan poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo, uzeti ključeve sa sobom i sl.).

Stranice