kazne

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 30, 2019 10:46

Hrvatski autoklub prije otprilike dva mjeseca počeo je s upozorenjima na svojim stranicama o povećanom broju biciklista i mopedista u prometu. Samim time vozači automobila pozvani su na veći oprez. Dakle, govorimo o vozačima, bilo jednima ili drugima. No, s druge strane, složit ćemo se, najugroženija skupina u prometu su ipak pješaci.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 19:00

Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar na svojoj je redovnoj sjednici raspravljao o brojnim aktualnostima, između ostalog i o najstrožoj kazni pristigloj od ABA lige u ovoj sezoni, zbog incidenata na utakmici protiv Crvene Zvezde.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 13:10

Nove loše vijesti stigle su na adresu Košarkaškog kluba Zadar. Disciplinska komisija ABA lige poslala je "čestitku" i to najveću ove  sezone – od čak 12 tisuća eura. Kazna je to za novo ponavljanje prekršaja   nemarnog ponašanja dijela navijača  na domaćoj utakmici 21. kola protiv beogradske Crvene Zvezde odigranoj 9. ožujka u Krešinom domu.

Nedjelja, Siječanj 27, 2019 12:30

Ponukan negativnim događanjima vezanim oko nove rigorozne kazne adresirane na KK Zadar javnosti se obratio direktor kluba, Željko Žilavec.

Utorak, Svibanj 29, 2018 09:05

U nedjelju prijepodne oko 11 sati na autocesti A1, kod odmorišta Pristeg, policijski službenici PU zadarske su službenim vozilom - presretač najprije snimili 46-godišnjeg Finca kako upravlja mercedesom finskih nacionalnih oznaka brzinom od 246 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Nešto kasnije, oko 15 sati kod čvora Pirovac snimljen je i 52-godišnji Nijemac kako upravlja mercedesom brzinom od 253 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 11:26

Staru jezgru Paga, kulturno-povijesnu cjelinu upisanu na listu zaštićene spomeničke baštine u Republici Hrvatskoj posljednjih godina sve više nagrđuju klimatizacijski uređaji, reklame, panoi i ormarići, koje građani postavljaju bez da su zatražili dozvolu Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i prostorno uređenje Grada Paga.

Petak, Veljača 2, 2018 11:35

Unatoč zimi, koja tradicionalno u Zadar dovodi skupine turista s istočnoazijskog tržišta, na Kalelargi se svakodnevno mogu čuti jezici na čije učenje se rijetko tko odlučuje, ali o povijesti i posebnostima grada govore oni koji za to nemaju nikakvu licencu jer se radi o nelicenciranim turističkim vodičima.

Utorak, Kolovoz 2, 2016 00:00

Ukoliko ne zatvorite prozore na svom vozilu, prilikom izlaska iz njega, to vas može koštati 300 kuna kazne. Tu kaznu propisuje članak 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a on u cjelini poručuje kako je vozač prije nego napusti vozilo dužan poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo, uzeti ključeve sa sobom i sl.).

mehanizacija
Srijeda, Rujan 9, 2015 00:00

Nije rijetkost da vozači ne znaju kako imaju nepodmirenu prekršajnu kaznu zbog koje ne mogu obaviti planirano produljenje registracije vozila. Njihove su reakcije različite, pa tako ima onih koji se odmah pomire sa situacijom i vrate se nakon plaćene kazne, dok ima i vozača koji se ljute, kažu u "Mehanizaciji"

petarde
Utorak, Prosinac 11, 2012 00:00

Za prekršaj nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava kaznit će se fizička osoba novčanom kaznom u iznosu od 1.000 do 5.000 kuna

Stranice