hnk zadar

Srijeda, Listopad 24, 2018 14:00

U utorak, 30. listopada u HNK Zadar s početkom u 20 sati gostuje odlična predstava Bobe Jelčića, "Govori glasnije" u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh.

Redatelj predstave je Bobo Jelčić, koji je odabrao i glazbu. Scenografija potpisuje Miljenko Sekulić, kostimografiju Ana Paulić.

U predstavi igraju: Nikša Butijer, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Nina Erak-Svrtan, Petra Svrtan, Damir Poljičak, Marko Makovičić.

Utorak, Listopad 23, 2018 10:26

Uspješnica HNK Zadar, BALON  prema tekstu Mate Matišića u režiji Zorana Mužića gostuje u srijedu, 24. listopada na VII. Bobijevim danima smijeha u Histrionskom domu u Zagrebu, u četvrtak, 25. listopada na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku te u petak, 26. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. uz odlične reakcije publike i medija.

Srijeda, Listopad 17, 2018 13:32

Sutra, 18. listopada s početkom u 20 sati HNK Zadar otvara novu kazališnu sezonu s hit predstavom HNK Split, "Ol' smo za jedan dan" splitskog autora Marka Uvodića u režiji Trpimira Jurkića.

U predstavi igraju glumci splitskog kazališta: Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Petra Kovačić Pavlina, Stipe Radoja, Monika Vuco, Trpimir Jurkić i Domagoj Mijić.

Subota, Listopad 13, 2018 08:45

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru koncert  pod nazivom - Srce za vodiča održao Petar Grašo. No, Petar Grašo je doista i ovoga puta pokazao svoje veliko srce jer je riječ o humanitarnom koncertu na koji je, prema riječima organizatora, poznatog zadarskog bračnog para - Tanje i Igora Blaslova, odmah pristao i bio je dovoljan tek stisak ruke.

Koncert je organizirala Hrvatska udruga leukemija i limfomi Zadar.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 13:20

Od ponedjeljka, 17. rujna počinje upis pretplate za novu kazališnu sezonu u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Za dosadašnje pretplatnike upisi su od 17. do 28. rujna, a za nove pretplatnike od 2. do 12. listopada u uredu HNK Zadar, 1. Kat, Široka ulica 8. radnim danom od 9,00 do 13,00 sati.

Osigurajte svoje mjesto u gledalištu, postanite naš stalni posjetitelj i gledajte predstave po povoljnim cijenama, poručuju iz HNK Zadar.

Petak, Kolovoz 3, 2018 10:44

"Mislim da nisam bio jedini čovjek u publici koji je poželio uzeti snajper i upucati političara", izjavio je farmaceut i pisac Frane Herenda, nakon što je bio na premijeri nove predstave Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, nastale u suradnji s Dramom plus – "Snajper".

Utorak, Srpanj 31, 2018 10:15

Večeras je u okviru Zadarskog kazališnog ljeta na programu premijera predstave "Snajper" u režiji Vinka Radovčića, nastala po djelu Damira Karakaša, realizirana u suradnji Drame plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. "Snajper" prikazuje troje mladih ljudi koji preispituju svoje osjećaje i motive svog nezadovoljstva.

Utorak, Srpanj 17, 2018 10:35

Predstava „Barufe“  igrat će na sceni HNK Zadar večeras u 21:30 sati umjesto u lapidariju Narodnog muzeja.

Sjajnu komediju "BARUFE" Carla Goldonija- Predraga Lucića u režiji slavnog Vite Taufera publika ispraća ovacijama te niže uspjehe na brojnim festivalima.   Proglašena je 9. srpnja najboljom predstavom Novog tvrđava teatra ( Novi Sad).

Srijeda, Svibanj 23, 2018 15:47

Pred Gradsko vijeće u utorak ide i prijedlog zaključka o utvrđivanju Programskog i financijskog okvira Hrvatskog narodnog kazališta Zadar za razdoblje od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2022. godine.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 11:40 1

Hrvatsko narodno kazalište Zadar jesenju sezonu otvorit će predstavom u vlastitoj produkciji koja se radi po literarnom predlošku jednog od najpoznatijih svjetskih romana, kultnom djelu za koje gotovo da nema osobe koja nije za njega čula. Naziv predstave je još uvijek tajan no da malo zagolicamo maštu javnosti - obnaženosti neće nedostajati. U jednoj od glavnih uloga bit će Žana Bumber koja se, svjesna dodijeljenog joj zadatka, već uvelike sprema za što vjerniju interpretaciju svog lika.

Stranice