hnk

Ponedjeljak, Ožujak 18, 2019 11:42

U utorak, 19. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, u 20.00 sati, izvest će se premijera predstave KRLEŽIJANA, rađene prema tekstovima Miroslava Krleže. Drama plus ovom izvedbom nastavlja projekt ''Lektira na sceni'', pritom obrađujući djela koja ulaze u popis obaveznih lektira školskog i srednjoškolskog kurikuluma.

Petak, Veljača 15, 2019 14:09 1

HNK Zadar je u povodu Valentinova ugostio novu hit predstavu Arijane Čuline - Varaš ga, ne ostavljaš ga. Uz Arijanu u predstavi igra i Mirella Meić s kojom je već ranije surađivala na projektu francuskih šansona. Uspješan glumački debi Mirella je imala u mjuziklu "Naša bila štorija". Arijanu i Mirellu pratio je pijanist Zoran Velić.

"Predstava je namijenjena ženama svih generacija, a muškarcima je naprosto obvezna" kazala je Arijana Čulina.

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 13:24 1

 U zadarsko Kazalište nam stiže glazba koja diže sa sjedala!  Naš najvažniji latin-jazz sastav, Cubismo, višestruko je nagrađivan strukovnim nagradama Porin i Status. Njegovi članovi redom su vrsni instrumentalisti i poznavatelji afro-kubanske glazbe, ali i jazza, pa je sasvim logično da svoju dvadesetu obljetnicu rada bilježe suradnjom s  Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije, orkestrom koji se ponosi kontinuiranim radom duljim od sedam desetljeća!.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 14:35

Pred prepunom dvoranom Hrvatskog narodnog kazališta u  Zadru Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Vetona Marevcija izveo je jučer čak tri izvedbe glazbene bajke Petar i vuk. Riječ je o  simfonijskoj bajci za pripovjedača i orkestar, namijenjenoj djeci vrtićke i  osnovnoškolske dobi.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 11:18 2

U petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koncert održala jedna je od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica, prva dama jazza - Zdenka Kovačiček. Diva je trebala nastupati u maloj dvorani no zbog velikog interesa nastup je premješten u veliku dvoranu.

Četvrtak, Prosinac 20, 2018 15:57

Jutros je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana tradicionalna Božićna akcija darivanja krvi Udruge DDK Kalelarga. Kao i svake  godine od ranog jutra kazalište je bilo prepuno ljudi koji su došli darovati  krv te na taj način doprinijeti širenju božićnog duha darivanja i pomoći  drugima.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 20:00

U utorak je pred punim gledalištem Hrvatskog narodnog  kazališta Zadar koncert održala grupa Heart and soul of Gospel u  društvu Jerome Griffina.

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 17:18

Hrvatsko narodno kazalište sinoć je bilo puno, a nastupala je Vanna s pratećim bendom.

Koncert je organizirao Rotary klub Zadar te je bio humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva bit će donirana nadarenim učenicima i studentima kojima financijske mogućnosti nisu dostatne za dovršetak školovanja.

Dio atmosfere s koncerta pogledajte u galeriji našeg reportera Marina Gospića.

Četvrtak, Studeni 29, 2018 14:49

Uz karakteristični urlik jučer se na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta Zadar s lijane koja je visila s plafona teatra među kolege spustio Tarzan, i više nego upečatljivo označivši početak konferencije za medije, organizirane u povodu premijere predstave "Tarzan".  Novo uprizorenje kultnog svjetskog romana na repertoaru je u utorak  4. prosinca i srijedu 5.

Nedjelja, Studeni 18, 2018 12:44

Jubilarna, deseta Noć kazališta održana je i u Zadru i to sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i Kazalištu lutaka Zadar. Zadarski teatar je na programu imao dvije stvari – otvaranje izložbe svojih plakata u predvorju i to u povodu 100.

Stranice