tribina

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Ožujak 8, 2019 09:40

O ženskim pravima treba otvoreno govoriti. Jednako tako i o  trudnoći i porodu, koji se kod nas i danas smatra ženinom prirodnom  ulogom i o kojem se priča s dozom srama. No svaka žena ima pravo na  dostojanstvo, na informaciju o tome što će se raditi na njenom tijelu kao  i na informirani pristanak.

Subota, Veljača 16, 2019 16:54

 "Povijest i rad čovjeka odvija se preko braka i obitelji"  naziv  je tribine na kojoj je izlaganje o toj temi održao zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Susret je u petak 15. veljače u dvorani Kneževe palače u Zadru  organiziralo Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zadarske nadbiskupije  povodom Međunarodnog tjedna braka.

Subota, Siječanj 19, 2019 21:07

Mladež Ogranka Matice hrvatske Zadar u suradnji s Odjelom za povijest Sveučilišta u Zadru organizirala je u petak zanimljivu javnu tribinu pod nazivom "Dejtonska ili građanska BiH: jučer, danas, sutra." Na tribini o ovoj aktualnoj temi, održanoj u prepunoj sveučilišnoj  Svečanoj dvorani, pokušali su se dati odgovori na neka od presudnih pitanja za budućnost susjedne države, posebno u svjetlu položaja Hrvata  kao jednoga od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. 

Nedjelja, Rujan 30, 2018 09:00 1

Zbog velikog interesa građana koji su imali ili još uvijek imaju potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak Udruga Franak jučer je organizirala tribinu i savjetovanje. Nekoliko desetaka Zadrana odazvalo se tribini u hotelu Kolovare na kojoj je govorio saborski zastupnik i član udruge Franak Goran Aleksić.

Ponedjeljak, Svibanj 28, 2018 10:31

U ponedjeljak, 28. svibnja od 18:00-19:30, u MMD-u ili dvorištu zadarske Gradske knjižnice održava se tribina "Zdravstveni problemi hrvatskih branitelja – 22 godine kasnije". Kroz multidisciplinarni pristup obradit će se teme koje su prioritetne u prevenciji i liječenju niza bolesti kojima su branitelji podložniji. Na događaju će sudjelovati stručnjaci iz područja kardiologije, dijabetologije, psihijatrije, ortopedije, fizikalne medicine kao i iz područja liječenja kronične boli.

Utorak, Svibanj 22, 2018 15:27

Broj osiguranih kreveta u domovima u odnosu na broj studenata, gdje je jedino Pula gora od Zadra, veliki je problem. Problem su i cijene i izbacivanje studenata koji se već od svibnja zamjenjuju - turistima. Dugoročno, Zadar gubi utrku s ostalim sveučilišnim centrima u Hrvatskoj jer je Zadar jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj za studiranje.

Petak, Svibanj 18, 2018 11:20

Udruga Eko – Zadar u sklopu projekta Reciklirajmo zajedno organizira tribinu “Prema održivom Zadru” koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar, multimedijalnoj dvorani, u ponedjeljak, 21. svibnja 2018., s početkom u 18 sati.

Subota, Svibanj 12, 2018 16:10

Pred prepunom dvoranom Gradske knjižnice Zadar SDP-ova europarlametarka Biljana Borzan jutros je održala tribinu za građane pod nazivom "Jesmo li ravnopravni građani EU?" Potkrijepljeno mnoštvom podataka i video prezentacijom, zastupnica je prezentirala svoj mukotrpan put dokazivanja pred EU parlamentom o tome kako su građani Hrvatske zakinuti u odnosu na ostale jer im se prodaju proizvodi lošije kvalitete:

Utorak, Travanj 3, 2018 15:02

"Hrvatska je prošla svoju golgotu, u tom ratnom vremenu bila je kao crkva bez krova, jer nije nas obasjavao samo snop svjetlosti, već je cijela zemlja bila obasjana čudom zajedništva, povezana zrncima ružarja.

Utorak, Ožujak 13, 2018 12:19

Istanbulska konvencija pravni je instrument čija je svrha sprječavanje nasilja nad ženama i tu bi trebala prestati svaka rasprava o konvenciji, najjednostavniji i najkraći je zaključak s okruglog stola, održanog u organizaciji Kluba studenata i studentica sociologije ''Antifjaka'' pod nazivom Istanbulska konvencija: reci NE nasilju nad ženama«. Gosti tribine, održane u srijedu u Gradskoj knjižnici, bili su prof. dr. sc. Biljana Kašić, dr. sc. Ana Marija Raffai i doc. dr. sc.

Stranice