U fotoobjektivu

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 19, 2020 15:00

Bablje ljeto je ove godine zbilja dalo sve od sebe i omogućilo nam da kroz skoro čitavi rujan uživamo u njegovim blagodatima. Ako se izuzme nešto kiše na početku, posljednji ljetni mjesec bio je u skladu s godišnjim dobom kojemu većinom pripada. No, za par dana i ljetu stiže kraj. Jesen stiže, dunjo moja i ova subota bila je posljednja ljetna u ovoj ne baš normalnoj godini.

Subota, Rujan 12, 2020 16:09

Kao i svakog rujna na hrvatskom dijelu Jadrana ljeto nas nerado napušta ostavljajući nam duge, vruće i sparne dane, a tako je bilo i danas. Iskoristili su to brojni naši sugrađani i nažalost ne osobito puno stranih gostiju koji se još odmaraju na našoj obali, kako bi prošetali ulicama i trgovima povijesne jezgre grada. Ovakvom prekrasnom vremenu bila je prilagođena i odjeća, pa je velika većina šetača spremno otkrila sunčevim zrakama svoje ruke i noge.

Subota, Rujan 5, 2020 16:53

Nisu rijetki oni koji misle da je rujan najljepši ljetni mjesec, iako čitav ne spada u to godišnje doba. No uz obično ljeto, tu je, kao svojevrsni bonus, i ono - bablje. Jesmo li već u njemu ili ne, tko će ga znati, no ono što je svakom danas moglo biti jasno je da je vrijeme pravo ljetno i ugodno. Jasno je to bilo i svima onima koji se i dalje drže starog dobrog običaja i provode svoje subotnje prijepodne u gradu, na našoj zadarskoj špici.

Subota, Kolovoz 29, 2020 19:47

U iščekivanju ciklone koja zadarsko područje možda i preskoči, zadnjih dana trpe se prilično vrući i sparni dani potpomognuti porastom tlaka zraka, a takav dan bio je i jučer, što ipak nije odagnalo Zadrane i goste grada na dolazak u šetnju u njegovu povijesnu jezgru.

Subota, Kolovoz 22, 2020 20:02

Predzadnja subota u mjesecu kolovozu, po mnogima upravo "najljetnijem" mjesecu u potpunosti je opravdala takva, reklo bi se opravdana očekivanja. Sunce je propisno pržilo, no to se za ovaj dio godine ne samo očekuje, nego i (makar od mnogih) priželjkuje, ali bilo je i dovoljno vjetrića da ljetnu vrućinu učini podnošljivijom.

Subota, Kolovoz 15, 2020 16:26

I današnju blagdansku subotu brojni naši sugrađani i gosti odlučili su provesti u điru i razgledavanju grada. Usprkos novoj epidemiološkoj situaciji s koronavirusom gradske ulice bile su prepune dobro raspoloženih ljudi. Ono što je današnji dan izdvajalo od dosadašnje rutine možda je samo veći broj maskica na licima šetača na otvorenom prostoru, ali rekli bi naši ljudi, to ionako mora da su furešti.

Subota, Kolovoz 8, 2020 16:45 1

Prvi tjedan u kolovozu pokazao se malko ćudljivim i hirovitim. I premda svatko (ili makar mnogi) voli da mu ljeto nije baš ekstra vruće, u čemu smo ove godine mogli uživati, uistinu se malo tko veseli ljetnim neverama kojih smo iskusili nekoliko proteklih dana. No, ništa od toga se nije uprispodobilo i pokvarilo današnju špicu u kojoj su tako mogli uživati brojni Zadrani i Zadranke, ali i zamjetno sve veći broj stranih i domaćih turista.

Četvrtak, Kolovoz 6, 2020 13:17 2

Govori se da ih nema, govori se da ih ima, neki kažu da je i odlično kako je moglo biti, drugi su, kao i obično, uvijek sumnjičavi... Naravno, radi se o našim dragim gostima, zvanima i turisti, koji u ovo doba godine već poslovično postaju pretežiti stanovnici grada, a posebice stare gradske jezgre.

Subota, Kolovoz 1, 2020 18:05

Još jedan tipičan dan najvrućeg dijela ljeta s temperaturama iznad 30 stupnjeva i s velikom vlažnošću zraka nije danas privukao u povijesnu jezgru previše ljudi. Ne može se to usporediti s brojem ljudi koje je potpisnik ovih redaka vidio večer prije na istim tim ulicama i trgovima, a na kojima je vladala prepoznatljiva gužva. Stoga treba pohvaliti one koji su u subotu ujutro osvježenje potražili u svojim domovima i negdje u debeloj hladovini, ali ne i na jednako vrućim plažama.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 13:14

Nakon promjenjivog pa i kišnog petka u kojem se moglo čuti i zvuke grmljavine, osvanula je, u početku, jednako namrgođena subota. Ipak, kako se Sunce uspinjalo nebom, tako su i oblaci sve više blijedili ili nošeni vjetrom plovili nekuda dalje i svi uvjeti za subotnju špicu su tako bili zadovoljeni. Ljeto je na svom vrhuncu, ovo je bila posljednja subota u mjesecu srpnju, no isto nije bilo za ovo doba godine inače uobičajenih gužvi.

Stranice