Uvjeti korištenja

Dobrodošli na portal Zadarskilist.hr. Dolaskom na stranice Zadarskilist.hr u cijelosti prihvaćate niže napisane uvjete korištenja i s njima ste suglasni svo vrijeme korištenja portala. Zadarskilist.hr smatra da ste upoznati sa svim uvjetima korištenja portala, kao i s rizicima koji mogu nastati. Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, budući da ih Zadarskilist.hr prema potrebi može bez posebne najave ili obrazloženja promijeniti.

Zadarskilist.hr je portal dnevnog lista Zadarski list, izdavača RTD d.o.o. iz Zadra. Tekstovi objavljeni na portalu mogu biti preneseni iz tiskanog izdanja, objavljeni prije izlaska u tisku ili kreirani za potrebe samog portala. Tekstovi iz tiskanog izdanja mogu za potrebe portala biti kraćeni, mijenjani ili objavljeni pod drugačijom uredničkom opremom.

Zadarskilist.hr se većinom sastoji od vlastitih autorskih sadržaja, dok ostatak čine sadržaji oglašivača, besplatni sadržaji, sadržaji koje kreiraju posjetitelji i linkovi na druge stranice. Pregledavanjem sadržaja korisnici se obvezuju da će iste koristiti isključivo za osobne potrebe, te da ga bez posebne dozvole neće distribuirati ili koristiti u poslovne svrhe. Zadarskilist.hr polaže autorska prava na tekstualne i vizualne sadržaje, baze podataka i programerski kod. Neovlašteno korištenje smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Bez dopuštenja izdavača RTD d.o.o. strogo je zabranjeno prenošenje sadržaja na drugim portalima, elektronskim ili tiskanim medijima. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, dužan je izvijestiti uredništvo, koje će u slučaju opravdanosti zahtjeva sporni sadržaj povući s portala. Sve sadržaje Zadarskilist.hr portala koristite na vlastitu odgovornost. Zadarskilist.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Korisnicima portala zabranjeno je objavljivanje, slanje ili razmjena sadržaja koji krše postojeće zakone RH; uvredljivih, vulgarnih i diskriminirajućih sadržaja, kao i drugih sadržaja koji su štetni na bilo koji način; objavljivanje lažnih informacija, lažno predstavljanje, manipuliranje sadržajima, svjesno objavljivanje ili slanje sadržaja zaraženih virusima ili drugim sadržajima koji mogu ometati rad bilo kojeg dijela portala.

Korisnici mogu u bilo kojem trenutku obrisati svoj korisnički račun tako da odu preko navigacije u desnom izborniku na "Moj račun" -> "Uredi" i na dnu stranice stoji dugme "Otkaži račun". Klikom na "Otkaži račun" svi korisnički podaci (email, ime i prezime te ostali unjeti podaci u profil računa) će biti obrisani iz baze podataka portala Zadarskog lista (zadarskilist.hr). Unjeti komentari na članke preko tog korisničkog računa će također biti obrisani.

Procesom registracije korisnik stječe pravo na komentiranje objavljenih tekstova. Korisnik je pri postupku registracije dužan predočiti točne podatke, odabrati korisničko ime i lozinku. Za sve sadržaje koje objavi korisnik je zakonski odgovoran. Primijeti li korisnik neovlašteno korištenje njegovog korisničkog imena i lozinke, obvezan je u najkraćem roku prijaviti zloporabu administratoru. Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo odgovornost za štetu trećoj osobi zbog kršenja ovih uvjeta. Zadarskilist.hr može uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa bez prethodne najave ili objašnjenja, ukoliko smatra da je korisnik prekršio uvjete.

Više o zaštiti privatnosti pročitajte ovdje

 

Zadnja izmjena: 25 04 2018