Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vršnjačko nasilje u Privlaci

Od učenice tražio novac i mobitel te snimao njeno zapomaganje

Autor: Marina Vlakić

26.01.2023. 13:03
Od učenice tražio novac i mobitel te snimao njeno zapomaganje

Foto: PexelsZadarsku javnost potresao je još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zbog kojega zadarska policija provodi istragu, a o slučaju je obaviješteno i Državno odvjetništvo. U Policijskoj upravi zadarskoj potvrđeno nam je da je došlo do novog slučaja mobbinga u školi, o čemu glasnogovornica Ivana Grbin kaže:


– Nakon zaprimljenih saznaja policija je provela mjere i radnje iz svoje nadležnosti te o svemu obavijestila Državno odvjetništvo, a sukladno Zakonu o sudovima za mladež, izvidi su tajni, kaže Grbin, ističući kako više detalja o slučaju ne smiju iznositi.


Od učenika ipak saznajemo kako je riječ o Osnovnoj školi Privlaka u kojoj je učenik nakon treninga zlostavljao učenicu tražeći od nje novac i mobitel te sve to snimao. Djevojčica je u velikom šoku i do daljnjega je na kućnoj njezi, kazala nam je ravnateljica škole Verica Škibola.
– Nakon prijave vršnjačkog nasilja odrađen je razgovor s učenicima i roditeljima te je obaviješten i nadležni Centar za socijalnu skrb. Surađujemo i s policijom te vjerujem kao će nadležne institucije odraditi svoje u ovom nemilom događaju. Iskreno mi je žao što se sve to odigralo u našem školskom dvorištu. Slučaj se dogodio u večernjim satima kada su učenice imale izvanškolske aktivnosti. Odbojkaški klub Zadar u našoj sportskoj dvorani održava treninge odbojke i taj je učenik nakon treninga prišao učenici koja je čekala svoju majku i zatražio od nje novaci mobitel te sve to snimao. Učenica je dozivala pomoć i plakala da je pusti na miru, a on je sve to snimao i proslijedio na društvene mreže, kazala nam je ravnateljica, napominjući kako je učenica istraumatizirana te su i stručne službe s njom odradile razgovor. Želi joj što brži oporavak poručujući kako je škola uz nju, kao i svi učenici.


Od ravnateljice još saznajemo da je riječ o problematičnom učeniku koji je već pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.