Četvrtak, 30. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rekonstrukcija

Počela obnova skakaonice na Kolovarama

Autor: N.L.

01.02.2023. 09:59
Počela obnova skakaonice na Kolovarama

Foto: Arif SitnicaNa bazenu Kolovara počela je danas sanacija skakaonice. Obnova je krenula nakon ponovljenog natječaja jer se na onaj, objavljen u srpnju prošle godine, nitko nije prijavio.


Izvođač bi do proljeća trebao izvršiti rekonstrukciju skakaonice.


– Ona se ne uklanja u potpunosti, već se uklanjaju poprečne daske i ojačava se konstrukcija same skakaonice, kazala je kratko pročelnica OU za kulturu i šport Dina Bušić.
Grad Zadar pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti u predmetu nabave: Sanacija skakaonice na otvorenom kupalištu Kolovare. Vrijednost sanacije je 820 tisuća kuna.


Podsjetimo, betonska skakaonica izgrađena je 1957. godine, odgojivši brojne skakače u vodu te je postala simbol cijelog gradskog predjela i ekipe koja se uz nju okuplja. Tijekom proteklih desetljeća više je puta obnavljana, ali zbog utjecaja vremenskih nepogoda i soli ponovno je u stanju u kojemu je opasna za skače i kupače. Skakaonica je posebna po tome jer je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more a ne u vodu.


Tijekom ljetnih mjeseci na Otvorenom plivalištu Kolovare organiziraju se mnogobrojna sportska događanja kao što su „Zadarska plivačka liga“, „Plivački maraton Preko – Zadar“ i sl.


Korisnici su plivački klubovi, klubovi skokova u vodu, vaterpolo klubovi te veliki broj kupača, djece i  rekreativaca. Ljeti na sigurnost kupača paze spasioci smješteni uz bazen, dok je prostor kupanja ograđen zaštitnim plutačama.