Nedjelja, 29. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

0 C°

30. godišnjica

U Sv. Petru položeni vijenci i zapaljene svijeće za Erika Colića

Autor: Portal ZL

23.01.2023. 15:30
U Sv. Petru položeni vijenci i zapaljene svijeće za Erika Colića

Foto: OPĆINA SV. FILIP I JAKOVU povodu 30. godišnjice pogibije hrvatskog viteza Erika Colića položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju i na groblju u Sv. Petru na Moru. Vitez i junak Erik Colić položio je svoj život u Vojno redarstvenoj operaciji Maslenica u mjestu Kašić.


Ovom junaku Domovinskog rata te »lovcu na tenkove« vijence su položili i svijeće zapalili dragovoljci Domovinskog rata iz Sv. Petra na Moru i izaslanstvo Općine Sveti Filip i Jakov, Boris Colić, Joso Colić, Luzarijo Colić, Željko Colić i Marin Colić.


Obilježavanje 30. godišnjice VRO-a Maslenica nastavlja se danas u Poličniku gdje će se na tu temu u Centru za razvoj i edukaciju održati prošireni sat povijesti, kao dio školskog kurikuluma, za učenike 8. razreda s područja općina u toj operaciji. Organitaror ovog predavanja je Udruga ratnih veterana 7. domobranske pukovnije Zadar u suradnji s Udrugom HRM-a Zadar, 112. brigade i Specijalne jedinice »Poskoci« Zadar. Tom prilikom će bivši pripadnici i članovi udruge ratnih veterana ratnih postrojbi, sudionika VRO »Maslenica« uz prigodno predavanje, multi-medijalnu prezentaciju i svjedočanstva, predstaviti svoju ratnu postrojbu u VRO-u Maslenica. Također, ovom prigodom će se postaviti i izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata.