Petak, 31. ožujka 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

adventska povorka

Zadar okupio preko 250 mažoretkinja iz različitih dijelova Lijepe naše

Autor: Đurđa Baljak

17.12.2022. 18:24
Zadar okupio preko 250 mažoretkinja iz različitih dijelova Lijepe naše

Foto: Arif SitnicaZadar je još jedan put domaćin smotre mažoretkinja. Jučer se vesela i rasplesena povorka od 250-injak djevojčica i djevojaka uputila od Kampo Kaštela preko Kalelarge do Adventa na Trgu Petra Zoranića. Na Adventu su zabavljale prisutnu publiku s nizom različitih koreografija, od sola, dua, do različitih formacija. Manifestacija je okupila mlade mažoretkinje iz različitih dijelova lijepe naše, od Dubrovnika, Trilja Jastrebarskog, Livna, Ljubuškog, Neuma i Vodica te otoka Vira, Pašmana, Ugljana, Tkona i Ciste.


Predsjednica zadarskih mažoretkinja, Željka Vitlov, objasnila je kako su organizirali ovu manifestaciju u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra.

– Tradicionalno svake godine povodom Adventa organiziramo ovakvu manifestaciju u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra. Dakle, ove godine smo mi domaćini i jako smo zadovoljni. Za početak smo krenuli od Kampo Kaštela, pored Gospe od zdravlja, preko Kalelarge do Adventa. Došle su nam različiti timovi mažoretkinja koji su izdvodili razne koreografije. Ovo je zaista velika manifestacija kojom ćemo zaokružiti naš rad za ovu godinu. Prije ovoga imali smo Županijsko natjecanje na Višnjiku, Državno prvenstvo u Klinca selima te Europsko prvenstvo u  Zadru, kazala je Vitlov, te dodala kako bi poručila svim djevojka i djevojčicama da se upišu na mažoretkinje.


– Savjetovala bih svim djevojčica i djevojkama da upišu mažoretkinje zato što se, pored razvoja motorike, jako puno putuje u kontekstu raznih sportskih i donatorskih natjecanja diljem Hrvatske, ali i Europe, zaključila je Vitlov