ponedjeljak, 30. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

1 C°

ministar u zadru

Erlić: Plaće u Ministarstvu ne kasne, problemi s informatičkim sustavom se otklanjaju

Autor: Nikolina Lucić

21.01.2023. 12:13
Erlić: Plaće u Ministarstvu ne kasne, problemi s informatičkim sustavom se otklanjaju

Foto: Mate KominaNakon što je u javnost procurila vijest kako zaposlenicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU zbog prelaska na euro kasne plaće, novi je ministar Šime Erlić iz Zadra poručio kako plaće ne kasne, te kako sustav e – fondova viši tranziciju na euro koju provodi FINA.


– Svi su korisnici već obaviješteni o tome, a tranzicija će biti gotova do kraja siječnja. Sva plaćanja i sve funkcionalnosti sustava neće dovesti do kašnjenja prema korisnicima, koji su unaprijed obaviješteni. Sustav će nastaviti s normalnim funkcioniranjem. Odmah po preuzimanju ministarstva sam tražio sastanak s predstavnicima FINA – e, te vjerujem u njihovu garanciju da će na vrijeme završiti posao, kazao je Erlić, dodavši kako se problemi s informatičkim sustavom otklanjaju.


– Mislim da krivicu za ovo ne treba ni na koga svaljivati. Mi smo već krajem prošle godine primili informacije od FINA – e o konverziji sustava. No, pošto FINA pod svojom nadležnosti ima stotine takvih sustava, pripremili smo ne na činjenicu da nismo jedini koji čekaju na konverziju sustava. Djelatnici Ministarstva sve su riješili s FINA – om, plaće neće kasniti, te obećavam skoro funkcioniranje sustava, rekao je Erlić, te se osvrnuo na trzavice koje su se javile nakon smjene bivše ministrice Tramišak.
– Mislim da se bivšu ministricu ne vuče po blatu ili joj prijeti. Svi oni koji provode projekte sa svojim će poslom moći nastaviti regularno i u svim rokovima. Rokovi su prilagođeni i produženi kako nitko ne bi bio oštećen, poručio je Erlić, dodavši kako bivša ministrica nije ostavila nered u ministarstvu.