Nedjelja, 2. travnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novo mjesto

Novoimenovani ministar Šime Erlić službeno preuzeo dužnost

Autor: Portal ZL

18.01.2023. 11:44
Novoimenovani ministar Šime Erlić službeno preuzeo dužnost

Foto: Minustarstvo regionalnoga razvoja i fondova EUNovi ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić preuzeo je dužnost od svoje prethodnice Nataše Tramišak.


Bivša ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izvijestila je novog ministra o završenim i tekućim projektima ministarstva te planovima u cilju postizanja veće apsorpcije fondova Europske unije i ravnomjernog regionalnoga razvoja svih krajeva Hrvatske.
 
Bivša ministrica Tramišak poželjela je puno uspjeha u budućem radu novom ministru te se zahvalila na dosadašnjoj suradnji.


Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić rekao je kako mu je velika čast preuzeti dužnost ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jer se fondovima Europske unije bavi petnaest godina te je upoznat sa svim procesima koji se događaju u Ministarstvu s obzirom na prethodnu dužnost državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
„Moji prvi potezi odnosit će se na završetak postojeće financijske perspektive te organizaciju sustava, procesa i procedura kako bi se povukla sva sredstva koja su nam na raspolaganju do kraja ove godine te kako bismo ugovorili 9 milijardi eura nove financijske perspektive. Nastavljamo ubrzanim tempom raditi kako bismo povećali apsorpciju sredstava i uspješno usmjerili sredstva Europske unije koja stoje Hrvatskoj na raspolaganju. Zahvaljujem se mojoj prethodnici kolegici Nataši Tramišak na dosadašnjem radu i želim joj puno uspjeha u budućem radu“, istaknuo je novoimenovani ministar Erlić.


Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić završio je poslijediplomski specijalistički studij Ekonomije – Lokalni ekonomski razvoj na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, s temom „Uloga strateškog planiranja u lokalnom razvoju na primjeru Zadarske županije“, a na čelo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dolazi s mjesta državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.