Utorak, 31. siječnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Aktivnosti u gradu

U Gospiću za blagdane prekvalifikacije i božićnice

Autor: Marin Smolčić

30.11.2022. 13:02
U Gospiću za blagdane prekvalifikacije i božićnice

Foto: Marin SmolčićKako bi se povećala konkurentnost žena na tržištu rada tijekom listopada i studenog provedeno je osposobljavanje za jednostavne poslove u zanimanju slastičarka za 10 žena s područja Grada Gospića. Ovo je učinjeno u sklopu provedbe projekta Zapošljavanje žena na području Gospića- Faza II. Polaznice su pohađale teoretski dio nastave u trajanju od 43 sata i 115 sati vježbi i praktične nastave. Više o svemu rekla nam je zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša.


– U finišu pripremanja slastica polaznice su stekle praktična iskustva pripremajući kolače i kekse u poduzeću „Tušak“, najvećoj ličkoj pekari. Nastavkom aktivnosti zapošljavanja žena pripadnica ciljane skupine te njihovim obrazovanjem i osposobljavanjem uvelike se utjecalo na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti. Završetkom obrazovanja i osposobljavanja, pripadnice ciljane skupine stječu javnu ispravu o obrazovanju kojom će ojačati svoje kompetencije i povećati njihovu zapošljivost. Sve aktivnosti financirane su iz sredstava Europskog socijalnog fonda, naglašava Kristina.U tijeku podjela božićnica
Kao i svake godine Grad Gospić  je povodom Božića i božićnih blagdana osigurao božićnice za socijalno ugrožene građane.  Božićnice ove godine iznose po 300  kuna, a zbog još uvijek prisutne korone isplaćuju se u dvorištu zgrade Gradske uprave. Isplata božićnica je u tijeku i traje do petka, 2. prosinca u vremenu od  09 do 13 sati. Očekuje se da će kriterije za isplatu božićnica ispuniti od 800 do tisuću građana pa je Grad Gospić  za ovu svrhu izdvojio  300 tisuća kuna.


Budući da dio građana s pravom na ovaj novčani dodatak neće moći pristupiti dodjeli novca Grad Gospić će svim nepokretnim i nemoćnim osobama koje ispunjavaju uvjete, božićnice  dostaviti u njihove domove temeljem prijava Gradu Gospiću.