ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

SP u Kataru

Argentinski mediji nekoliko sati uoči polufinala pokušavaju izborniku Vatrenih "podvaliti" napaljenog Lea Messija, no Zlatko Dalić nije Louis Van Gaal

Autor: Portal Novi list

13.12.2022. 14:41
Argentinski mediji nekoliko sati uoči polufinala pokušavaju izborniku Vatrenih

Foto: Zlatko Dalić i Leo Messi/Foto REUTERS

Puno više dvojbi i razlog za brige i dvojbe treba imati Dalićev kolega Lionel Scaloni



RIJEKA Argentinski mediji pozabavili su se jednom izjavom Zlatka Dalića na službenoj presici dan uoči polufinala SP-a i dodatno podignuli tenzije uoči večerašnjeg sudara.


– Messi ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne sudjeluje u obrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada radi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina – kazao je izbornik Vatrenih, a dio medija u Argentini spremno dočekalo taj “centaršut” i raspalilo vatru uoči utakmice tvrdeći da je Dalić napravio isto što i nizozemski izbornik Louisa Van Gaala – razljutio Messija. Štoviše, tamošnji mediji uvjereni su da će ovo biti samo dodatni motiv kapetanu Gaučosa da se osveti Vatrenima za “poniženje” iz Rusije.


Sav taj “cirkus”, makar naoko djelovao opasno, sigurno neće previše poremetiti izbornika u pripremi utakmice. Uostalom, Dalić nije rekao ništa neistinito. Povrh svega može mirno čekati utakmicu jer je u prvom redu poredio sve što je mogao u svojoj svlačionici, a to je u konačnici najbitnije. Napaljenom Mesiju unatoč!




Kada je govora o sastavima onda jedine dvojbe vladaju oko dvije pozicije u napadu. Andrej Kramarić mogao bi ostati prvi napadač, a dvije se opcije nameću kada je govora o poziciji krilnog napadača. Dalić čini se dvoji između Marija Pašalića i Nikole Vlašića.


Puno više dvojbi i razlog za brige i dvojbe treba imati Dalićev kolega Lionel Scaloni, koji bi mogao započeti utakmicu u formaciji 4-3-3. Protiv Nizozemske je Argentina igrala u rasporedu 3-5-2, ali sada neće biti lijevog beka Marcosa Acune pa bi moglo doći do promjena. Ofenzivnijeg Acunu  trebao bi odmjeniti defenzivniji Nicolas Tagliafico.


Loading…