Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Madridu -12

Barcelona pobjedom u El Clasicu stavila jednu ruku na trofej pobjednika La Lige

Autor:

19.03.2023. 23:24
Barcelona pobjedom u El Clasicu stavila jednu ruku na trofej pobjednika La Lige

Foto: Reuters



U najvećem derbiju na svijetu, popularnom El Clasicu, Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid s 2-1 i još se više odlijepila na vrhu tablice La Lige.


Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost, no dogodilo se upravo suprotno i  Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti.


Barcelona je puno bolje krenula u susret.Imali su domaćini nekoliko prilika, no nedostajalo je “ono nešto”.  I kada je sve naslućivalo da bi Barca mogla povesti dogodilo se potpuno ono suprotno. U 9. minuti uz veliku dozu sreće Kraljevi dolaze do vodstva. Vinicius je ubacio, pogodio braniča Barce Arauja u glavu i lopta se odbila u vratnicu i zatim u mrežu.




Nakon toga, Barca je još jače stisnula i uspostavila kontrolu na terenu. Pucali su ih svih pozicija, a Courtois je fantastično otklanjao opasnosti. Nije Real loše igrao, samo je jednostavno Barcelona u tom prvom poluvremenu bila bolja. To sve se konačno isplatilo u samoj završnici prvog dijela kada je Sergi Roberto poentirao za izjednačenje.


Drugo poluvrijeme bilo je puno izjednačenije, a u konačnici i zanimljivije. Ukupno smo, samo u drugih 45 minuta mogli vidjeti čak 17 udaraca prema jednom, odnosno drugom golu.


U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola.


Nije moglo bez dodatne drame. U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa.


Kulminacija večeri dogodila se u 92. minuti kada Franck Kessié na dodavanja Alejandra Baldea zabija i moguće stavlja točku na i što se ovosezonskog prvenstva tiče.


Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute.


Bio je to 253. natjecateljski “El Clasico” i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.


Ovo nije posljednji El Clasico ove sezone, još ih očekuje minimalno jedan, a to je uzvrat u Kupu Kralja.