Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Belgija uzela tri boda i zasjela na vrh skupine u kojoj je Hrvatska, ali Kanada je pokazala puno bolju igru

Autor: Hina

23.11.2022. 22:28
Belgija uzela tri boda i zasjela na vrh skupine u kojoj je Hrvatska, ali Kanada je pokazala puno bolju igru

Foto: Foto REUTERS

Kanada je bila daleko bolja momčad u prvom poluvremenu, ali nije pogodila brojne prilike, uključujući i kazneni udarac kojega je u 11. minuti Courtois obranio Daviesu, pa je bila kažnjena u završnici tog dijela iz najjednostavnije akcije



AL RAYYAN U susretu 1. kola skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Belgija je svladala Kanadu sa 1-0 (1-0).


Strijelac jedinog gola bio je Michy Batshuayi (44).


Kanada je bila daleko bolja momčad u prvom poluvremenu, ali nije pogodila brojne prilike, uključujući i kazneni udarac kojega je u 11. minuti Courtois obranio Daviesu, pa je bila kažnjena u završnici tog dijela iz najjednostavnije akcije. Alderweireld je uputio dugu loptu sa svoje polovice, Batshuayi se ubacio između dva stopera i zatim udarcem lijevom nogom iz prve svladao Borjana.




U prvoj utakmici ove skupine Hrvatska i Maroko su igrali 0-0. Tako Belgija vodi s tri boda, Hrvatska i Maroko imaju po bod, a Kanada je na dnu bez bodova.


Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju od 17 sati igrati protiv Kanade, dok će istoga dana svoj susret 2. kola igrati i Belgija – Maroko od 14 sati.